Dobrý den, mám staré kombo ani nevím jaká je to značka (mám ho dočasně než si koupím nové). Koupil jsem si novou kytaru washburn x100B (http://kytary.cz/washburn-x100b/HN103562/) na ní je knoflík zvukové clony vytahovací.
Když ho vytáhnu (kytara je samozřejmě zapojená) tak začne kombo bzučet. tak potřebuji poradit jestli je to kytarou nebo kombem.
kombo bzučí
Pravidla fóra
- LukyTukySpeky
Re: kombo bzučí
Cau, je to kytarou a neda se to pavazavat jako vada. Mas tam push/pull potaky=vytahnes potak nahoru a rozpoji se ti snimace na jednocivkovy a ziskas vic zvonivy zvuk, ale sumi to no..... Ja to mam taky a nemuzu si to vynachvalit, ale me to pravda skoro nesumi....
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
rekl bych ze tady to do jiste miry bude zpusobeno (ne)kvalitou komba.
mne naopak doma zni rozeply snimac velmi hezky...
mne naopak doma zni rozeply snimac velmi hezky...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono není chyba na straně aparátu, dost možná ani ne kytary. Je logický, že rozpojený snímače chytají tyhlůe sajrajty a pokud není vyloženě problém v tom, že by byl nástroj špatně uzemněn, tak je problém to, že hraješ někde poblíž CRT monitoru, zářivky nebo mobilu, který vyzařují elektromagnetické záření, který pak ten snímač chytá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
spitfiremk5
Včechny tyhle věci jsem předtím vypnul nebo vypojil ze zástrčky a přád se to děje.Nero píše:Ono není chyba na straně aparátu, dost možná ani ne kytary. Je logický, že rozpojený snímače chytají tyhlůe sajrajty a pokud není vyloženě problém v tom, že by byl nástroj špatně uzemněn, tak je problém to, že hraješ někde poblíž CRT monitoru, zářivky nebo mobilu, který vyzařují elektromagnetické záření, který pak ten snímač chytá.
Jinak díky za odpovědi a co říkáte na kytaru?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
víte , co je zajímavý? já když začínal hrát, tak mě nikdy nenapadlo brat šum jako nějakou závadu... Je to dost přirozenej jev u zesilování a navíc když si člověk uvědmí, jak to celé funguje, je fascinující, že je tak slabý...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kytara je za ty prachy dost v pohodě, nemáš špatný nástroj. Avšak pokud ti aparát pořád šumí, tak je nasnadě mít za viníka právě kytaru, třeba je blbě uzemněná nebo odstíněná.spitfiremk5 píše:Včechny tyhle věci jsem předtím vypnul nebo vypojil ze zástrčky a přád se to děje.Nero píše:Ono není chyba na straně aparátu, dost možná ani ne kytary. Je logický, že rozpojený snímače chytají tyhlůe sajrajty a pokud není vyloženě problém v tom, že by byl nástroj špatně uzemněn, tak je problém to, že hraješ někde poblíž CRT monitoru, zářivky nebo mobilu, který vyzařují elektromagnetické záření, který pak ten snímač chytá.
Jinak díky za odpovědi a co říkáte na kytaru?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A nemáš prostě jenom nakrouceno moc gainu? Zkus ukecat někoho kdo má třeba strata nebo tele, aby to do toho strčil se stejným nastavením jako máš ty. Pokud z toho s normální singlovou kytarou poleze stejný bordel jako s tou tvojí, nenaděláš s tím nic, to je prostě normální vlastnost tohoto typu snímačů.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...