výběr LP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: výběr LP

Příspěvek od Nero »

Jde o to jak jakej Seymour... Mají kopu modelů, které jsou s Gibsonama v pohodě zaměnitelné. Samozřejmě nezní totožně, ve zvuku nuance najdeš, ale v klidu je využiješ na stejnou hudbu.

A třeba SH-4 + SH-1, zrovna u toho bych byl zcela v klidu...
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN104208/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

A co takhle podivat se po bazarovych Gibsonech... myslim ze by se dalo neco splasit na bazaci :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Tapen píše:tak sem se rozhod že nějakou chviličku budu eště šetřit :) prodám ibanez a bude to tahle:
http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -71279.php
snad je to dobrá volba :D
Já myslím,že je to dobrá volba ,ještě lepší volba je tohle http://kytary.cz/epiphone-ltd-ed-1959-l ... /HN107688/ vzhledem k tomu,že tam sou snímače Gibson
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Davat 17,5 tisice za Epinu uz mi prijde zcestny :)). I kdyz sou v ni Burstbuckery ktery sou samy o sobe drahy tak tu Epinu pak proda s vetsi ztratou. Ja uz bych koukal po jetym Gibson LP Studio..za 17-18 tisic se da sehnat. Pokud nekdo trva na novy tohle hraje dobre a rozdil sou 2 tisice http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... /HN101869/
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
elien

Příspěvek od elien »

Suhlasim s panom a par centi vyzsie! Studio!!! Najlepsie starsi bez chambered body co tam tusim robia ak sa mylim tak ma opravte
Tapen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapen »

noo....tk pred chvily sem prisel z hudebni VIVA MUSIC v táboře...fkt moc příjemnej típek sevšim poradil , záhrát si můžete na co chcete a jak dlouhp chcete fkt paráda ,ale rozmlouval mi toho epiphona prej daleko lepší je VINTAGE tak bych na to chtel znát tky váš nazor...jelikož sem na toho epiho ještě nehrál tk nemůžu posoudit rozdíl ale newim no....moc tomu VINTAGE nevěřím
panedge

Příspěvek od panedge »

Tapen píše:noo....tk pred chvily sem prisel z hudebni VIVA MUSIC v táboře...fkt moc příjemnej típek sevšim poradil , záhrát si můžete na co chcete a jak dlouhp chcete fkt paráda ,ale rozmlouval mi toho epiphona prej daleko lepší je VINTAGE tak bych na to chtel znát tky váš nazor...jelikož sem na toho epiho ještě nehrál tk nemůžu posoudit rozdíl ale newim no....moc tomu VINTAGE nevěřím
Tak můj názor je ten,že Epiphone(standard,custom,ne nižší řady) sou teda lepší než Vintage,dyť je to oficíální licence od Gibsona.Já sem na Vintage hrál,teda na strata a se stratem to nemělo nic společnýho.V muzikusu byl nedávno test Vintage les paul a taky to zrovna moc nechválili co se tak pamatuju.Za to co sem držel v poslední době EPiphony tak customy sem měl v ruce dva a hráli super i zpracování se mi líbilo,taky sou o dost držaší než Vintage ,pro nic za nic asi ne .Toť můj názor
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

to panedge: drazsi ne vzdy znamena lepsi :))) Epiny sou sice licencovany Gibsonem ale i to ovsem cenu docela zveda. Za Custom LP EPi dneska das 15-17t za Vintage 7-9t coz je docela rozdil

K tem Vintage. Na par kusu sem hral. Moc me nesedi jejich krky-oproti Epi se mi divne vytahovaly struny. Zpracovani na urovni. Samozrejme se najdou kusy lepsi i horsi ale to se stava i u Epin. Hardware maji Vintage znackovej od Wilkinsona i kdyz treba Grovery(mechaniky) na Epinach sou lepsi. Snimace budou zase o neco lepsi na Vintage. Zdaleka nejlip hral rudej LP Deluxe s mini HB..to se mi fakt libilo. chce to porovnat rovnou s tou Epinou. me osobne taky lip zni Epiny ale zase ta cena je myslim si premrstena
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
panedge

Příspěvek od panedge »

McPhisto píše:to panedge: drazsi ne vzdy znamena lepsi :))) Epiny sou sice licencovany Gibsonem ale i to ovsem cenu docela zveda. Za Custom LP EPi dneska das 15-17t za Vintage 7-9t coz je docela rozdil

K tem Vintage. Na par kusu sem hral. Moc me nesedi jejich krky-oproti Epi se mi divne vytahovaly struny. Zpracovani na urovni. Samozrejme se najdou kusy lepsi i horsi ale to se stava i u Epin. Hardware maji Vintage znackovej od Wilkinsona i kdyz treba Grovery(mechaniky) na Epinach sou lepsi. Snimace budou zase o neco lepsi na Vintage. Zdaleka nejlip hral rudej LP Deluxe s mini HB..to se mi fakt libilo. chce to porovnat rovnou s tou Epinou. me osobne taky lip zni Epiny ale zase ta cena je myslim si premrstena
Není pravda podívej kolik dnes stojí custom http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -71279.php
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

to panedge: To je dobra cena, ale je to spolecne s guitarparkem jedinej kram kde stoji pod 13t. jinak vsechno 15-17..dokonce na music-city maji Customa v prirodni javorovy barve a chtej za nej 25t :shock:
elien

Příspěvek od elien »

McPhisto píše:to panedge: To je dobra cena, ale je to spolecne s guitarparkem jedinej kram kde stoji pod 13t. jinak vsechno 15-17..dokonce na music-city maji Customa v prirodni javorovy barve a chtej za nej 25t :shock:

Pozor Guitarpark ma ceny niekedy ine na www a ine v krame!
loos

Příspěvek od loos »

McPhisto píše:to panedge: drazsi ne vzdy znamena lepsi :))) Epiny sou sice licencovany Gibsonem ale i to ovsem cenu docela zveda. Za Custom LP EPi dneska das 15-17t za Vintage 7-9t coz je docela rozdil

jako velkej zastánce Vintage bych se rád přidal k tvymu nazoru....ale udělám to jen částečně :!: Vintagekám (a obzvláště jejich LP) se podle mě dá věřit a hrajou dobře a i ty snímače si myslim že jsou lepší než Epi...ale občas se na nich najdou menší kosmetický vady, který by na Epi nebyli. (tim myslim malý vady, který jsou ale větší než jaký by prošli Epiphonem) Ale kosmetika nehraje že.

Já zastávám názor, že Vintage V100 jsou mezi LP v ceně do 7k jedny z nejlepších kytar co seženeš...Ale na Epi custom která je za dvojnásobek i víc prostě nemá...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

elien píše:
McPhisto píše:to panedge: To je dobra cena, ale je to spolecne s guitarparkem jedinej kram kde stoji pod 13t. jinak vsechno 15-17..dokonce na music-city maji Customa v prirodni javorovy barve a chtej za nej 25t :shock:

Pozor Guitarpark ma ceny niekedy ine na www a ine v krame!
[ot]
Rád bych podotkl, že tak je to ale v 99% případů. I třeba u Kytar.cz je to to samé.
Občas mě dokáže pobavit, jak tu nějaký zelenáč řeší každou korunu a hledá kytary všude možně po internetu tak, aby se pokud možno vešel do rozpočtu, přičemž mu je doporučeno, aby si je zašel do obchodu osobně vybrat, aby si je osahal a vybral nějaký lepší kus (proti tomu žádná samozřejmě). Jenže jak pak asi musí být překvapený, když přijde do obchodu a tam na něj vykoukne ta samá kytara za úplně jinou cenu. Ostatně ve mě taky hrklo, když moje vysněná kytara nestála 7800 ale 8700 (a zrovna v Guitarparku). Ještě, že jsem měl černé kalhoty, a tak jsem dostal slevu. :)
[/ot]
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
elien

Příspěvek od elien »

Myslim ze je logicke kupit tam kde to iste kupis lacnejsie... a este ktomu ked si kupis po internete tak mozes do 14 dni vratit ale nadseny tam zrovna nebudu... a rozdiel 8 kil alebo kolko nieje zrovna koruna pri 7000... je to skoro desatina

a zrovna custom je v gp za 12 500 a kt. 17...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

elien píše:a rozdiel 8 kil alebo kolko nieje zrovna koruna pri 7000... je to skoro desatina
No ona je to víc než desetina ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
elien

Příspěvek od elien »

Pravda, moja chyba!:)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“