Laney RB9 vs. Kustom Deep End

Baskytarová aparatura ...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney RB9 vs. Kustom Deep End

Příspěvek od Mirus »

tak samozřejmě že si koupím něco kvalitního a drahýho ... onen jediný problém je v pěnezích :D a to souvisí s časem kterej se mě nechce čekat s malým a blbým domácím kombem :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Na baskytare.com prodava borec Trace Ellito za 14k..to bys mel aparaturu na veky :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja by som sa vykaslal na LANEY a KUSOTM a el do Ashdowna :wink:
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

vyzkouším si to sám toho KUSTOMA s tím LANEYEM v obchodě , uvidím jak to bude hrát ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Tak byl jsem v musiccenteru a musím říct že ten Kustom se mi líbil daleko víc než Laney. Dál jsem si zkoušel nějaké Warwicky , které mě taky překvapily ... No ale někdo mi říkal (jelikož jsem ještě box+hlavu neměl) že se má mít reprobox s větším výkonem než zesilovač a prej nejlíp se stejným odporem ... takže pokud mám zesík s 200Watty při 4Ohm a box třeba 300Wattů se 4Ohm tak je to ok ne ? Dyžtak mi pls vysvětlete co by se stalo kdybych měl jinou impendaci a jinej výkon ? Jaksi to nechápu :D Mám totiž zaděláno na Warwick Profet 5.2 kerej má 500Wattů a nevím jak by mi to hrálo s 250Wattovým boxem prozměnu :D

Čest
petrlesna

Příspěvek od petrlesna »

Mirus píše:Tak byl jsem v musiccenteru a musím říct že ten Kustom se mi líbil daleko víc než Laney. Dál jsem si zkoušel nějaké Warwicky , které mě taky překvapily ... No ale někdo mi říkal (jelikož jsem ještě box+hlavu neměl) že se má mít reprobox s větším výkonem než zesilovač a prej nejlíp se stejným odporem ... takže pokud mám zesík s 200Watty při 4Ohm a box třeba 300Wattů se 4Ohm tak je to ok ne ? Dyžtak mi pls vysvětlete co by se stalo kdybych měl jinou impendaci a jinej výkon ? Jaksi to nechápu :D Mám totiž zaděláno na Warwick Profet 5.2 kerej má 500Wattů a nevím jak by mi to hrálo s 250Wattovým boxem prozměnu :D

Čest
Ahoj, vetšinou mají tyhle hlavy výstupy 8 ohmů a nějaký waty. Je dobrý tam zapojit odpovídající bednu, ale pokud tam dáš bednu s více waty a odpovídající impedancí tak to je ideální jako nějaká zvuková rezerva kdybys jel na plný výkon zesilovače. Bedna by to skvěle zvládala, ale ten zesik by už stejně začal zkreslovat. Hlavní je dát pozor na ty ohmy. Pokud zapojíš do těch třeba osmi ohmů bednu která má čtyři ohmy a pojedeš naplný výkon, dřív nebo později odpálíš konec v zesilovači!
Když tam vrazíš třeba 16ohmovou bednu, bude to hrát normálně, ale už z toho zesiku nedostaneš 100% výkonu, ale tak nějak asi 70%. Nejlepší je asi dát jak jsi říkal na 200W/4(8)ohmy bednu 300W/4(8)ohmy s citlivostí 98Db a více. A žhavit volume tak na třičtvrtě.
Ten Warwick s tou bednou by ti hrál dobře, pokud mají stejnou impedanci, ale nemohl bys využít jeho celej výkon, jeliokož by ten reprák kreslil. Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jasný , dík , pochopil jsem to :) ... No každopádně se pokusím vzít box i hlavu se stejnýma ohmama ... a box vezmu o pár wattů silnější , pro rezervu jak říkáš ... je to logický

Zatím teda moc nevím jakou kombinaci udělat ... nejspíš 2x10 + hlava ale nevím absolutně jaký , protože když najdu dobrou hlavu , nemůžu k tomu prozměnu najít box aby měl víc wattů a stejnou impendaci a obráceně :D ..
garde

Příspěvek od garde »

.....ja som bol tento víkend na koncerte mojej oblúbenej kapely a pán basgitarista s vyše 30 ročným 70" Jazzbassom mal takúto hlavu http://kytary.cz/warwick-profet-5-2/HN081298/ a takúto bedňu http://kytary.cz/hartke-410xl/HN086513/ .....už som ho viac krát počul aj v malých kluboch aj na väčších stejdžoch tam máva dve bedne Hartke 4x10.....a mal vždy famózny zvuk.....ale tentokrát mu to veľmi nevyšlo......a hoci sa pokúšal krútiť poťákmi medzi pesničkami nedarilo sa mu nastaviť nič lepšie a nakoniec rezignoval a dohral tak ako to mal nastavené.....

.....tým sa chcem trocha zastať značky Laney a to je 100% isté, že ak obchodník nemá zmáknuté nastavenie toho aparátu tak ho nenastaví.....a zákazník čo to počuje prvý krát, tak bez xy počtu hodín a študovania manuálu to tiež nenastaví.....je to jednoducho ťažké nastaviť Laney :roll: ......

.....ďalej ak nemáš výraznú basu tak ten Warwick ťa omrzí veľmi rýchlo......ak Ťa Laney nepresvedčilo nerozmýšľaj nad ničím iným ako nad hlavou a bedňou Ashdown MAG 300 a MAG 414......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde píše:.....ja som bol tento víkend na koncerte mojej oblúbenej kapely a pán basgitarista s vyše 30 ročným 70" Jazzbassom mal takúto hlavu http://kytary.cz/warwick-profet-5-2/HN081298/ a takúto bedňu http://kytary.cz/hartke-410xl/HN086513/ .....už som ho viac krát počul aj v malých kluboch aj na väčších stejdžoch tam máva dve bedne Hartke 4x10.....a mal vždy famózny zvuk.....ale tentokrát mu to veľmi nevyšlo......a hoci sa pokúšal krútiť poťákmi medzi pesničkami nedarilo sa mu nastaviť nič lepšie a nakoniec rezignoval a dohral tak ako to mal nastavené.....

.....tým sa chcem trocha zastať značky Laney a to je 100% isté, že ak obchodník nemá zmáknuté nastavenie toho aparátu tak ho nenastaví.....a zákazník čo to počuje prvý krát, tak bez xy počtu hodín a študovania manuálu to tiež nenastaví.....je to jednoducho ťažké nastaviť Laney :roll: ......

.....ďalej ak nemáš výraznú basu tak ten Warwick ťa omrzí veľmi rýchlo......ak Ťa Laney nepresvedčilo nerozmýšľaj nad ničím iným ako nad hlavou a bedňou Ashdown MAG 300 a MAG 414......
zajímavý ... už jsem rozhodnut , že vezmu ashe ... případně pokud našetřím o něco víc peněz .. možná že bych vzal něco dražšího ...

... opravdu mi čteš myšlenky a ashe box MAG 414 taky plánuju :D
... ale co teďka prolízám neměcký stránky překvapil mě tento Peavey http://www.thomann.de/gb/peavey_115tvx_8ohm.htm ... co na to říkáte ? Cena 4,500kč v přepočtu ... hrálo by to ? O Peavey jsem slyšel samou chválu ... plánuju vše tak ... že dražší a lepší box vezmu do zkušebny + jeden levnější box na doma ... a zesilovač si budu vždy přenášet ... tak uvažuju o tom Peavey ... na dom chci něco nenáročného, klasicky metálového ... :D
garde

Příspěvek od garde »

.....nešpekuluj.....ak veľmi potrebuješ tak domov si kúp nejaké 30W kombo.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde píše:.....nešpekuluj.....ak veľmi potrebuješ tak domov si kúp nejaké 30W kombo.....
A jinak názor na toho Peavey ?
garde

Příspěvek od garde »

Mirus píše:
garde píše:.....nešpekuluj.....ak veľmi potrebuješ tak domov si kúp nejaké 30W kombo.....
.....tie reprá sheffield majú nízku citlivosť, tá bedňa má nekonkrétny zahuhňaný sound.....niekomu sa to môže prejavovať ako poriadne hutný sound, čo aj je ale je to nekonkrétne :!:
GK 700RB-II + GK 810SBX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde píše:
Mirus píše:
.....tie reprá sheffield majú nízku citlivosť, tá bedňa má nekonkrétny zahuhňaný sound.....niekomu sa to môže prejavovať ako poriadne hutný sound, čo aj je ale je to nekonkrétne :!:

hmm dík , co by taky člověk za 4,500 chtěl :D ..
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde

Příspěvek od garde »

....nešpekuluj, za 13.000,- Kačiek môžeš mať ďaleko lepší a úplne nový aparát so zárukou....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde píše:....nešpekuluj, za 13.000,- Kačiek môžeš mať ďaleko lepší a úplne nový aparát so zárukou....
J vím ale za 10,000 Marshalla neseženu :D
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Mirus píše:
garde píše:....nešpekuluj, za 13.000,- Kačiek môžeš mať ďaleko lepší a úplne nový aparát so zárukou....
J vím ale za 10,000 Marshalla neseženu :D
jo ale Marshall není všechno... ještě když jde o basu...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Šak jasan , to byla jenom úvaha s tím Marshallem :D Teď mě dělá problém najít box s impendací 4Ohmy protože fůra zesíku má tenhle odpor a já budu mít jenom jednu bednu ... a krom 4x10 od Ashe a nějakýho levnýho Peavey tady na eshopu , ani na musiccenteru ani jinde toho moc není :D :?

Mám otázku : je tomu tak u všech zesilovačů že ... když mají výkon třeba řekněme 500Wattů na 4Ohm ... a pak na 8Ohm že má výkon třeba 350W ... je to u všech , že jdou spárovat i s boxem s jinou impendací ? Teď neřeším v podstatě ani ty ohmy , ani výkon ... ale jstli jsou na to ty zesilovače obecně konstruovány ... či jenom na to na co je výrobce uvede ... pokud je něco na 4Ohm a má to 300W holt to bude mít jenom tohle ? Či půjde i na 8Ohm bednů tento zesilovač připojit ? Je mi jasný že se výkon zmenší .. ale to mi je teď šum a fuk :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Všeobecně u tranzistorových a hybridních zesilovačů se udává minimální impedance. Když připojíš víc, budeš mít prostě míň výkonu. U lampových aparátů je nutné impedanci dodržet, protože výstupní trafa jsou prostě dimenzována na nějakou zátěž.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Nero píše:Všeobecně u tranzistorových a hybridních zesilovačů se udává minimální impedance. Když připojíš víc, budeš mít prostě míň výkonu. U lampových aparátů je nutné impedanci dodržet, protože výstupní trafa jsou prostě dimenzována na nějakou zátěž.
S tím počítám , ale byla by to škoda ... proto potřebuju box ať už 1x15 či 2x10 s imp. 4Ohmy :D Mám už nějaký zesíky vyhlídlý ... a všecky maj 4Ohmsss
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“