Drnčící kameny v kobylce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
loos

Drnčící kameny v kobylce

Příspěvek od loos »

zdravim!
Potřeboval bych poradit co udělat s drnčícími kameny v kobylce? Je to klasická T-O-M.
A než mi poradíte že ji mám vyměnit, zkuste navrhnout i jiný alternativy co s tim.
Díky moc 8)
Jo a možná bych se zeptal ještě na něco...Když hejbu pákou tak se celá ta kobylka hejbe a ohejbá(jako by se ohýbali ty kotvící šrouby), tak mě napadlo jestli je to nomální? :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
...EDGE...

Re: Drnčící kameny v kobylce

Příspěvek od ...EDGE... »

No ja do kazdeho kamenu kapl kapicku oleje a od te doby v pohode..:)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

tak mě napadlo jestli je to nomální?
Není.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
loos

Příspěvek od loos »

To ...EDGE... - dík moc...vyzkoušim...
To Atkins - to jsem tušil :evil: a nevíš čím to může bejt?
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele nějak jsem to nepobral. Ty máš klasickoku kobylku TOM jako je na LP. Ale nějak nechápu jakou pákou tedy hejbeš...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
...EDGE...

aivn86 píše:Hele nějak jsem to nepobral. Ty máš klasickoku kobylku TOM jako je na LP. Ale nějak nechápu jakou pákou tedy hejbeš...
Asi si nainstaloval Bigsbyho :)
loos

Příspěvek od loos »

normálně pákkou na kobylce...ty jí tam nemáš? :D :D :D Ne sry dělám si srandu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nemám Bigsbyho ale něco podobnýho. Mám kytaru Epiphone firebird VII, což je tohle Obrázek

BTW. už jsem promazal kameny a jak to tak vypada tak vážně nerachtaj :) A taky jsem vyřešil problém s kývající se kobylkou...jak jsem namazal kameny tak to trošku omázlo i ty drážky kde sedí struny takže se kobylka už tolik nehýbe když hýbu s pákou...řekl bych že to co teď dělá se dá říct jako "oscilování" způsobený drobnou výrobní nepřesností (dára v kobylce je malinko větší než jsou šrouby na které je navlečena...ale to už mě neznepokojuje :wink:
...EDGE...

To jsem rad ze ti to taky zafungovalo mimochodem pekna kytarka
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Odpověděl sis sám:
"oscilování" způsobený drobnou výrobní nepřesností
Řešením je nová kobylka i se stavěcími šrouby, "lehká" vůle tam bude vždycky aby se to dalo seřídit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

loos píše:..Když hejbu pákou tak se celá ta kobylka hejbe a ohejbá(jako by se ohýbali ty kotvící šrouby), tak mě napadlo jestli je to nomální? :idea:
Normální to je, aspoň u bigsbyho, a tohle nebude jiný - je to floating kobylka a to proto, že takhle drží ladění akordu (tj.správné intervaly) i při stisku páky... Kdyby to bylo odkázaný na skluz strun po (nepohyblivých) kamenech/kobylce , tak by každá struna povolila jinak a dovedeš si představit,jak by to znělo :mrgreen:
Takže je to tak schválně.
I´m wheels... movin´wheels
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To jakože, když si někdo koupí bigsby tremolo, tak si k němu musí koupit novou (speciální) tune-o-matic kobylku? (zajímalo by mne, kdo jí má v nabídce) A co ty tisíce Jolan, kde se také kobylka nijak nepohybuje? Připadá mi to poněkud zvláštní ale mohu se přirozeně mýlit.
loos

Příspěvek od loos »

no taky mi to přijde trochu divný...ale nejsem odborník :(
dodatečně vám teda ještě děkuju....a Atkinsi: je mi jasný, že ani nová kobylka nebude na 0,0001 mm přesná aby se to nehýbalo takže to řešit nebudu :D
Díky moc :D
EDIT: Jsem rád že se kytara líbí, ale pozor! Ona nejenom dobře vypadá, ale dobře i hraje! :mrgreen: Doporučuju všem ať vyzkouší (obzvláště lidem co kritizují využitelnost 3 humbuckrů), protože je to hodně zajímavý :wink:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jolany bych do toho netahal :wink:

Jistěže se dá napasovat Bigsby na normální TOM kobylku, ale nebude to tak hladce fungovat, jako když je "houpací". Mám na teleti bigsby s pohyblivou kobylou a drží ladění perfektně.

Hle:
http://www.300guitars.com/2009/10/bigsb ... uning-tip/

Je ale klidně možný, že je na tý jeho kytaře jsou jen /schválně/ volnější otvory pro nasazení na ukotvení, aby se to mohlo pohybovat..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

loos píše:no taky mi to přijde trochu divný...a Atkinsi: je mi jasný, že ani nová kobylka nebude na 0,0001 mm přesná aby se to nehýbalo takže to řešit nebudu :

.. buď rád, že se to hejbe - a nic neměň :mrgreen:

Pokud jsi shlédl to video nahoře, tak už ti to tak divný nebude.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ano, velmi pěkné vídeo ale rozhodně se nedá hovořit o standardu, nebo běžném obchodním artiklu, nebo ano? Stále mi něco říká, že by se mi takováto "vratká" kobylka nelibila. To už mají větší smysl roller nuts.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No, mě se hlavně zdá, že to viklavý uchycení hůř přenáší vibrace kobylky do těla .. na tom teleti je to proti normálnímu (struny skrz) docela slyšet - ale zase ten zvuk ovlivňuje i hmota toho pákoví, atd.. takže těžko říct.
Každopádně ten pohyb stačí opravdu malej - /teď jsem to tele vytáh abych se přesvědčil :mrgreen: / bigsby není FR, je jen na takovej ten "shimmer", lehký vibráto..

Roller kobylka taky řešení, třeba Schaller:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“