Samovolné zeslabování aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
franta46

Samovolné zeslabování aparátu

Příspěvek od franta46 »

Ahoj všichni mám nějakou závadu na zesilovači Marshall je to lampa dnes se mi stalo že jsem ji zapnul nechal nažhavit pak začal hrát a u věch kanálů se mi po chvilce začal sám od sebe zeslabovat zvuk na zkreslenym tak že přestal zkreslovat takže z toho lezl potichu téměř čistý zvuk, na čistym kanálu se to též zeslabí. Ale vždycky po chvíli se zase vše vrátí do normálu. Zapojený mám vše správně na to si dávám velký pozor. Lampy jsou v tom nové staré 2 měsíce. Jinak na kytaře mám aktivní snímače myslíte že by to třeba mohla být slabá baterka? Já teda vážně netuším co by s tím mohlo být. Díky za rady
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolné zeslabování aparátu

Příspěvek od Kryšpín »

Tohle se mi stalo u lampovýho Ketnera, u toho podlahovýho preampu. Vyměnil jsem lampu, nic se nezměnilo, vždycky to hrálo tak dvacet minut, pak se ten zvuk ztratil. Žádný praskání nebo šum, prostě takovej neočekávanej fade out. Kolovalo to všude možně, nikdo na to nepřišel, dodneška se mi válí doma nevyužitej.. Jestli někdo ví, co s tím je, tak budu fakt šťastnej - jsem možná lama a je to jen nějaká maličkost, ale fakt si s tím lámali hlavu i jiní...
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Slabá baterka? Chlape, nejdřív vyzkoušej jestli neni vybitá nebo jestli ti neodchází kabel nebo něco podobnýho...
DirX

Příspěvek od DirX »

franta46 píše:Ahoj všichni mám nějakou závadu na zesilovači Marshall je to lampa dnes se mi stalo že jsem ji zapnul nechal nažhavit pak začal hrát a u věch kanálů se mi po chvilce začal sám od sebe zeslabovat zvuk na zkreslenym tak že přestal zkreslovat takže z toho lezl potichu téměř čistý zvuk, na čistym kanálu se to též zeslabí. Ale vždycky po chvíli se zase vše vrátí do normálu. Zapojený mám vše správně na to si dávám velký pozor. Lampy jsou v tom nové staré 2 měsíce. Jinak na kytaře mám aktivní snímače myslíte že by to třeba mohla být slabá baterka? Já teda vážně netuším co by s tím mohlo být. Díky za rady
Baterku samozdřejmě vyměnit zkus, ale podle toho co tu píšeš to tím asi nebude....já když měl slabou baterku tak ten snímač hrál jako by v charakteru neměl žádný gain prostě to z hi-gainu udělalo vintage ale i to je slabé slovo....zku zkorlovat i jack na kytaře.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tohle mi kdysi delal VK. Nejlepsi bylo, jak mi tohle zacal delat zive na jednom festaku... :( Pak sel z domu, takze taky nemuzu slouzit.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Fade píše:Tohle mi kdysi delal VK. Nejlepsi bylo, jak mi tohle zacal delat zive na jednom festaku... :( Pak sel z domu, takze taky nemuzu slouzit.
Přesně, mně to ten Ketner taky udělal uprostřed koncertu... :(
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Nejlepší by to bylo za prvé zkusit s úplně jinou kytarou a kabelem (aby se vyvarovalo rozebírání komba jen tak pro nic, když je vada někde jinde), a jestli je to v kombu, tak už je potřeba se do něho dostat a měřit, co že se tam vlastně mění - ze začátku bych zkusil třeba napájecí napětí (anodových cca +350V ), a jestli se mění, tak zkusit prověřit celý napájecí obvod (kondenzátory se svodem, vyhaprované srážecí odpory s velkou teplotní závislostí), vada taky může být v nějaké lampě (přímo z výroby) - není od věci je zkusit přehodit za ty původní, cos je z tama před 2 měsícema vyhostil :D (sice to bude hrát jak z p*dele, ale na zkoušku to stačí :D ). Taky není od věci zkusit, jestli tam není studeňák - minimálně to jde poznat tím, že zesilovač reaguje na otřesy (prostě stačí po zeslabení párkrát do něho bouchnout a je to v pohodě :D ), a pak přepájet klidně všechny spoje v zesilovači (aspoň si to pojistíš) - vidět ten špatný většinou moc dobře nejde, ale může dělat pořádnou neplechu :D (včera jsem zrovna takto opravil známému TV :D ). Jestli ani tohle moc nepomůže, tak už je potřeba jít do toho trochu víc - znamená to sehnat si nějaký generátor a proměřovat zesilovač, kde že se ten signál ztrácí - může víceméně cokoliv (kondenzátor, odpor), ale i to zjistit jde :D

P.S: Jaký je to přesně marshall?

P.P.S: Jo, hrabat se v elektrice je nebezpečné a tomu, kdo neví, co přesně dělá by se to mohlo krutě nevyplatit (v lampovém zesilovači je větší napětí jak v zásuvce -> rychlé K.O. :twisted: ) tak pozor na to :wink:
Datell

Příspěvek od Datell »

Tohle se mi stávalo, ale bylo to starejma lampama, takže servis u Petra Faiereisla a všechno v pohodě. Ale zkus mu napsat ohledně toho. Je to profík a vyzná se v tom a poradí a pošteluje se v tom popřípadě.
kytara BaCH Les Paul, celolampa ESH series 2000 50W, 2x12 box Eminence legend a hlavně moje ruce
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

me se tohle stavalo taky (nakonec kombo chciplo uplne) vymenily se lampy a nic nakonec to snad bude odporem - viditelne je spalenej
jinak taky by to mohly bejt kondiky - koukni jestli nejsou nejaky ruply nebo nafoukly
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“