Jinak at nejsem uplne OT - uz dlouho pouzivam hybridni elixiry, taktez tusim 10-52.
Po dlouhém zkoušení mnoha značek a typů strun jsem zakotvil u Elixírů. Zmíněné 10-52 (light-heavy, nebo tak nějak to značí), jsou pro mě naprosto ideální. Ještě by je mohli trochu zlevnit...
Helejte, a mám dotaz: nahrál jsem si koncept písně na strunách 10-52kách, mám podle toho nastavený EQ na tu píseň. Koupím devítky a nahraju načisto tu píseň. Otázka: budu muset měnit EQ při přechodu z desítek na devítky? Bude hodně znát rozdíl? Nebo to můžu nahrát se starým EQem?
DaveMurray píše:Helejte, a mám dotaz: nahrál jsem si koncept písně na strunách 10-52kách, mám podle toho nastavený EQ na tu píseň. Koupím devítky a nahraju načisto tu píseň. Otázka: budu muset měnit EQ při přechodu z desítek na devítky? Bude hodně znát rozdíl? Nebo to můžu nahrát se starým EQem?
Podle mě by stálo za to trochu zatáhnout tónovou clonu, devítky jsou přece jen cinkavější.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nevrin píše:GHS Boomers po 4 měsících hraní jsou tak rezaté, že je to o otravu krve. Pro mě už tyhle nikdy víc.
Čtyři měsíce mi nikdy žádné struny nevydržely a podle mě toho od nich chceš moc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dadario a GHS, ale hlasoval sem pro Dadario.....
Momentálně mám na obou kytarách natáhlé GHS, ale při další výměně dám na osmu Dadario a na sedmu GHS, obě značky mi moc sedí a nemůžu se mezi něma rozhodnout.....
čistíte struny po každém hraní?