Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender Stratocaster - otázky
Protože ten HB velikosti singlu má trochu jiný zvuk než normální HB - to ale neznamená že špatný - na Iron Maiden tak akorát - to ale těm co je nežerou nevysvětlíš 
No já mám prostě strata zafixovaného se singly, už fat strat mi přijde jako "podivnost", natož 3xHB. Ale proti gustu ...DaveMurray píše:Proč je na 3 HB lepší kytara?
když chceš 3krát HB pořid si jackson SL3. Správnej strat jsou 3 singly 
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Nebo proč si radši nekoupit strata s kombinaci snímačů HB-SC-SC ? to ti bohtae postačí stějně tvrdší riffy hraješ vetšinou na spodním snímači u kobylky. 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Cauky páni muzikanti,chtěl jsem se zeptat jestli by mi mohl někdo z vás praktiků říci jaký je rozdíl mezi americkým stratem a mexickým.Jde mi o to, chtěl bych opravdu kvalitního strata,ale jen pro domácí potěchu,nikde jinde než doma nehraju,peníze v případě mém a mého otce nehrají roly,ale nejsem ten typ který by chtěl zásadně to nejdražší jenom proto.Proto se ptám jaký je váš názor a popřípadě nějakému doporučení se určitě bránit nebudu. Mám již dvě kytary a to Gibson LP GOLD Joe Bonamassa,Gibson SG Speciál obě mi otec dovezl z USA,mám také dvě aparatury -tranzistor FENDR R 212 DSP 100W a lampu Marschall JCM 2000 100W,po bráchovi který už mi neporadí,která se lépe hodí k fendru.Zatím se ještě jenom učím a nemám ty důležité zkušenosti, který bych chtěl mít,ale to se časem srovná,za názory a doporučení vám děkuji.
Tak to bohatě postačí mexickej, ne?kiss píše:jaký je rozdíl mezi americkým stratem a mexickým.... Zatím se ještě jenom učím
BTW - minule s tím Bonamassou už jsi neodepsal: ty nápisy na hlavě byly ňáký divný, aby to nebyl fake
I´m wheels... movin´wheels
Já myslím,že když si přečteš tenhle thread dozvíš se všechny odpovědi na tvoje otázky,já mám mexickýho strata pro domácí potěchu a nemůžu si stěžovat...amík je amík to je jasný,ale ten bych řešil kdybych hrál aktivnějikiss píše:Cauky páni muzikanti,chtěl jsem se zeptat jestli by mi mohl někdo z vás praktiků říci jaký je rozdíl mezi americkým stratem a mexickým.Jde mi o to, chtěl bych opravdu kvalitního strata,ale jen pro domácí potěchu,nikde jinde než doma nehraju,peníze v případě mém a mého otce nehrají roly,ale nejsem ten typ který by chtěl zásadně to nejdražší jenom proto.Proto se ptám jaký je váš názor a popřípadě nějakému doporučení se určitě bránit nebudu. Mám již dvě kytary a to Gibson LP GOLD Joe Bonamassa,Gibson SG Speciál obě mi otec dovezl z USA,mám také dvě aparatury -tranzistor FENDR R 212 DSP 100W a lampu Marschall JCM 2000 100W,po bráchovi který už mi neporadí,která se lépe hodí k fendru.Zatím se ještě jenom učím a nemám ty důležité zkušenosti, který bych chtěl mít,ale to se časem srovná,za názory a doporučení vám děkuji.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Regular John
American standard není nic "nejdražšího", v americe je to prostě standardní vybavení, které mají doma i školáci. Je spousta mnohem dražších fenderů. Tady je to s financema jinak a proto jsou tu celkem rozšířené podřadné mexika... Jestli ti je jedno jestli dáš o 10 tisíc korun víc nebo míň, tak si přece řekni o "tu lepší" ne?kiss píše:Cauky páni muzikanti,chtěl jsem se zeptat jestli by mi mohl někdo z vás praktiků říci jaký je rozdíl mezi americkým stratem a mexickým.Jde mi o to, chtěl bych opravdu kvalitního strata,ale jen pro domácí potěchu,nikde jinde než doma nehraju,peníze v případě mém a mého otce nehrají roly,ale nejsem ten typ který by chtěl zásadně to nejdražší jenom proto.Proto se ptám jaký je váš názor a popřípadě nějakému doporučení se určitě bránit nebudu. Mám již dvě kytary a to Gibson LP GOLD Joe Bonamassa,Gibson SG Speciál obě mi otec dovezl z USA,mám také dvě aparatury -tranzistor FENDR R 212 DSP 100W a lampu Marschall JCM 2000 100W,po bráchovi který už mi neporadí,která se lépe hodí k fendru.Zatím se ještě jenom učím a nemám ty důležité zkušenosti, který bych chtěl mít,ale to se časem srovná,za názory a doporučení vám děkuji.
Jo dík za názor,jen si potřebuju ujasnit kvalitativní hledisko,jestli na moje amaterské hraní bude stačit nějaký vybraný kvalitní mexiko, tak ho opatřím ja tady,pokud by ,dle vašich názorů ,nestačilo,řeknu otci,jezdi sem ze států dost často a moje "hudební ambice" docela podporuje.Jeho názor je ,že když už chceš něco dělat tak abys mohl dosáhnout odpovídajících výsledků,musíš mít kvalitní zázemí.Já jsem již pokukoval po nějakých věcech na bazarech,ale ač vím, že barva a ted nemluvím o laku,nehraje,nechci kytaru bílou,červenou,apod.nejradši bych měl nějaký přírodní vzhled,nebo takový tabákový barvy kombinované s naturálem,zkrátka aby nejen výborně zněla a padla do ruky,ale i příjemně vypadala.
o mexikách a amerikách už toho tady bylo psáno tuny... takže hledej.
stratocaster je asi nejprodávanější kytara na světě a vyrábí se asi tak 55 nebo kolik let a za tu dobu se udělalo tolik typů této kytary, že řídit se jen cenou je asi ta největší blbost. dělá si x rozličných krků, kytara může znít vintage - může mít zvuk padesátých let, může mít zvuk pozdních šedesátých let, může mít zvuk osmdesátých let, může mít zvuk moderní, může mít humbukcer, může mít humbuckery všude, může mít pevnou kobylu, může mít dokonce Floyd Rose.. dá se na ni hrát všechno od country po metal, ale je jasné, že u nástroje, na které někdo hraje to country a u nástroje, na který někdo hraje ten metal, zůstane stejný asi tak jen ten tvar té kytary... čili každý potřebuje své snímače, svůj krk, každý potřebuje svůj zvuk... a ta cena, jakožto hlavní kritérium výběru, tuto rozličnost a výběr toho, co mě sedí, jaksi absolutně v ničem nepodporuje...
někdo může být třeba spokojen více s mexikem za 15t., které má třeba silné Texas special snímače + pearly gates humbucker, má moderní radius krku a pražce, a u zoufal by se z American Vintage za 45t. Kč, kde jsou slaboučké cinkavé snímače, profil krku je malinký a pražce jsou tak mělké, že by na to nezahrál ani ň... někdo zase potřebuje tu American Vintage pro původní zvuk padesátých let a na "starý krk" se mu hraje skvěle, z měxika za 15t. by nic neměl ani ne tak proto, že je to mexiko, ale spíše proto, že by pro něj byly Texas Special příliš silné a s humbuckerem u kobylky by nevěděl, co dělat...
jinak ano, fender stratocaster stand. usa je velmi kvalitní nástroj (pokud to bdue dobrý kus), znějící spíše moderně díky snímačům, má moderní profil krku, na který se dobře hraje a je to velmi univerzální kytara na jemnější styly (v této době toto slovní spojení asi platí skoro na vše vyjma metal a hardcore). pokud se ti chce dávat ty peníze navíc, tak si určitě neublížíš, zapřemýšlel bych ale nad tím, jestli není vhodnější tento cenový rozdíl vzít, prodat oba ty aparáty, co máš teď, a za výslednou sumu si koupit nějaký jiný aparát, protože ani jeden z těch tvých aparátů rozhodně neukáže tu kytaru ve světle, které si ten nástroj zaslouží...
na tranďák od fendera, který jde sehnat na bazaru za 5t. je škoda hrát takovýmto nástrojem... a na jcm 2000, u kterého je čistý kanál asi ještě horší než ten u toho tranz. fendera, to není taky výhra... a pokud chceš valit na ten strat, co zůstane v základu, nějaký hardcore přes zkreslený kanál toho jcmka, tak jsi už úplně vedle
čili neseď na netu a nehleď na fotky na fender.com a nesjížděj ceny u českých distributorů, zvedni zadnici a mazej do obchodu, tam si vyptej nějaký aparát, který se blíží zvukově stylu, co bys chtěl hrát, a začni do něj píchat kytary jednu za druhou...
nemyslím to zle, ale kytara se musí vybírat hlavně ušima a pak až očima přilepenýma na cenovce
ona ta kytara totiž produkuje taky hlavně ten zvuk, že 
stratocaster je asi nejprodávanější kytara na světě a vyrábí se asi tak 55 nebo kolik let a za tu dobu se udělalo tolik typů této kytary, že řídit se jen cenou je asi ta největší blbost. dělá si x rozličných krků, kytara může znít vintage - může mít zvuk padesátých let, může mít zvuk pozdních šedesátých let, může mít zvuk osmdesátých let, může mít zvuk moderní, může mít humbukcer, může mít humbuckery všude, může mít pevnou kobylu, může mít dokonce Floyd Rose.. dá se na ni hrát všechno od country po metal, ale je jasné, že u nástroje, na které někdo hraje to country a u nástroje, na který někdo hraje ten metal, zůstane stejný asi tak jen ten tvar té kytary... čili každý potřebuje své snímače, svůj krk, každý potřebuje svůj zvuk... a ta cena, jakožto hlavní kritérium výběru, tuto rozličnost a výběr toho, co mě sedí, jaksi absolutně v ničem nepodporuje...
někdo může být třeba spokojen více s mexikem za 15t., které má třeba silné Texas special snímače + pearly gates humbucker, má moderní radius krku a pražce, a u zoufal by se z American Vintage za 45t. Kč, kde jsou slaboučké cinkavé snímače, profil krku je malinký a pražce jsou tak mělké, že by na to nezahrál ani ň... někdo zase potřebuje tu American Vintage pro původní zvuk padesátých let a na "starý krk" se mu hraje skvěle, z měxika za 15t. by nic neměl ani ne tak proto, že je to mexiko, ale spíše proto, že by pro něj byly Texas Special příliš silné a s humbuckerem u kobylky by nevěděl, co dělat...
jinak ano, fender stratocaster stand. usa je velmi kvalitní nástroj (pokud to bdue dobrý kus), znějící spíše moderně díky snímačům, má moderní profil krku, na který se dobře hraje a je to velmi univerzální kytara na jemnější styly (v této době toto slovní spojení asi platí skoro na vše vyjma metal a hardcore). pokud se ti chce dávat ty peníze navíc, tak si určitě neublížíš, zapřemýšlel bych ale nad tím, jestli není vhodnější tento cenový rozdíl vzít, prodat oba ty aparáty, co máš teď, a za výslednou sumu si koupit nějaký jiný aparát, protože ani jeden z těch tvých aparátů rozhodně neukáže tu kytaru ve světle, které si ten nástroj zaslouží...
na tranďák od fendera, který jde sehnat na bazaru za 5t. je škoda hrát takovýmto nástrojem... a na jcm 2000, u kterého je čistý kanál asi ještě horší než ten u toho tranz. fendera, to není taky výhra... a pokud chceš valit na ten strat, co zůstane v základu, nějaký hardcore přes zkreslený kanál toho jcmka, tak jsi už úplně vedle
čili neseď na netu a nehleď na fotky na fender.com a nesjížděj ceny u českých distributorů, zvedni zadnici a mazej do obchodu, tam si vyptej nějaký aparát, který se blíží zvukově stylu, co bys chtěl hrát, a začni do něj píchat kytary jednu za druhou...
nemyslím to zle, ale kytara se musí vybírat hlavně ušima a pak až očima přilepenýma na cenovce
- speedy.gonzales391
Jojo, dyť Maidni mají straty osanzný 3x miniHB, aspoň Gers a Murray je maj určo, Adrien nevím, má toho pěknýho jacksona, ale na fendrovi to bude mít asi taky tak....rain píše:Protože ten HB velikosti singlu má trochu jiný zvuk než normální HB - to ale neznamená že špatný - na Iron Maiden tak akorát - to ale těm co je nežerou nevysvětlíš
V pohodě,já jen sonduju názory a doporučení a přečetl jsem si i toto forum od začátku to mi taky něco dalo,takže ty by jsi se zbavil obou aparátů ,ale jakéj teda pořidit,mě připadlo ,že na tu lampu mi obě kytary jak LP tak SG znějí docela dobře,já mám jak v Praze tak na chalupě docela dobrý zázemí, že i když si to pustim na plno tak nikoho nerušim takže využívání plného výkonu mi nedělá problém.Takže kdy by jsi nebyl limitován penězi jakej aparát by jsi si pořídil aby na něm hrály jak LP tak SG tak strat v rámci hraní pro domácí potěchuJá mám rád třeba žánr KISS,ale i G.Mollnara z Omegy,nebo Fermátu i S.Quatro no zkrátka nejsem nijak žánrově ještě vyhraněný a zárověn musím i sebekriticky dodat, že ještě umím pěkný kulový,ale pracuji na zlepšení.Otec mi říkal, že by se ve státech podíval místo strata po kytaře od výrobce PSR nebo tak nějak a že prý dělaj i universální kytary hodící se na na mnoho stylů tak zatím nevím v každém případě ti děkuji za tvůj názor a doporučení.qwer píše:o mexikách a amerikách už toho tady bylo psáno tuny... takže hledej.
nemyslím to zle, ale kytara se musí vybírat hlavně ušima a pak až očima přilepenýma na cenovceona ta kytara totiž produkuje taky hlavně ten zvuk, že
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Asi myslel PRS - o těch se tu už taky řeklo dost, běž si jich pár zkusit na děkanku... Ale bacha na SE vs orig.
jestli mas finance na US strata tak do nej bez. je to ale jako se vsim kus od kusu, ale o tom uz tady je nekolik MB textu
PRS jsou zas uplne jiny zvirata, hraju jak na strata tak na PRS. oboje umi rozdilny zvuky (u prs je rozsah tech zvuku jeste vetsi) ale zadna kytara neni uplne univerzalni. oboje ma svuj charakter a je potreba to prubnout. bud nekde v krame v praze nebo at ti tata doveze oboje a jedno pak proste prodas (pokud to doveze ze statu a koupi dobre tak tratit nebudes)
PRS jsou zas uplne jiny zvirata, hraju jak na strata tak na PRS. oboje umi rozdilny zvuky (u prs je rozsah tech zvuku jeste vetsi) ale zadna kytara neni uplne univerzalni. oboje ma svuj charakter a je potreba to prubnout. bud nekde v krame v praze nebo at ti tata doveze oboje a jedno pak proste prodas (pokud to doveze ze statu a koupi dobre tak tratit nebudes)
No ono mi nejde ani tak o případnou ztrátu když se mi budou zamlouvat obě tak si je určitě nechám ,ale dík za radu říc si tátovi o obě mě vlastně ani nenapadlo a to vím, že to pro něj nebude žádný problém. Tak ještě vyřešit ten aparát, co gwer píše ,že oba co mám stojí za houby a když to řiká někdo zkušený tak to bude asi pravda.Zajímalo by mě čím ty tvoje zmíněné kytary honíš ty,možná že by místo komba byla lepší nějaká hlava se slušnou bednou,já ele chci mít taky něco na chalupě kde trávím v podstatě leto zima každý výkend.A zas dvě aparatůry za 100l je asi na moji úroveň hraní asi přece jen zbytečnost.Já vím, že už jsem asi odskočil od původního tématu, tak jestli by se našla ještě poslední rada ohledně toho aparátu který by se hodil jak pro LP,tak SG a popřípadě i strat a PSR, za podněty dík.Kinx píše:jestli mas finance na US strata tak do nej bez. je to ale jako se vsim kus od kusu, ale o tom uz tady je nekolik MB textu![]()
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
aparat se knim hodi kazdy, ale je to hodne subjektivni, todle si budes muset proste zkusit
aparátů je samozřejmě mrtě dobrých... neříkám, že to tvoje DSL ti nemůže vyhovovat, třeba se ti líbí ten zkreslený kanál, někdo ho prostě žere... určitě to ale není aparát, který by byl zrovna pecka na čistý zvuk.
a kdyz pouziju selský rozum, tam mi přijde docela blbost hnát 2 Gibsony, 1 PRS a amerického fendera přes low-end tranďák od Fendera jako přes svůj (možná) hlavní aparát... ???
a kdyz pouziju selský rozum, tam mi přijde docela blbost hnát 2 Gibsony, 1 PRS a amerického fendera přes low-end tranďák od Fendera jako přes svůj (možná) hlavní aparát... ???
to nejde takhle rict, jakej aparat se hodi pro jakou kytaru. zadny takovy dogmata neexistujou, proste ruzny kombinace produkujou ruzny zvuky a zalezi na vkusu cloveka co zrovna zvolikiss píše: No ono mi nejde ani tak o případnou ztrátu když se mi budou zamlouvat obě tak si je určitě nechám ,ale dík za radu říc si tátovi o obě mě vlastně ani nenapadlo a to vím, že to pro něj nebude žádný problém. Tak ještě vyřešit ten aparát, co gwer píše ,že oba co mám stojí za houby a když to řiká někdo zkušený tak to bude asi pravda.Zajímalo by mě čím ty tvoje zmíněné kytary honíš ty,možná že by místo komba byla lepší nějaká hlava se slušnou bednou,já ele chci mít taky něco na chalupě kde trávím v podstatě leto zima každý výkend.A zas dvě aparatůry za 100l je asi na moji úroveň hraní asi přece jen zbytečnost.Já vím, že už jsem asi odskočil od původního tématu, tak jestli by se našla ještě poslední rada ohledně toho aparátu který by se hodil jak pro LP,tak SG a popřípadě i strat a PSR, za podněty dík.
kdybych byl na tvym miste a neresil bych love tak si asi koupim diezel vH4 s bednou. to ti staci na chalupu i na wembley a budes do konce zivota pravdepodobne vysmatej
Malá zkušenost s aparátem, možná i trochu tip pro tebe. Včera jsem hrál asi na několik kytar (Gibson LP Std, Fender Am. custom 56 vintage, Ibanez (nějaká), Jackson (nějaká), custom Kobrle) na Orange Rockerverb 50 combo a fungovalo to naprosto luxusně s každou z nich. Takhle šťavnatej tón z každý z těch kytar bych nečekal a v zásadě ani nebylo potřeba na každou z nich měnit nastavení, jen možná ten Fender chtěl trochu víc gainu (pořád ho ale bylo dost a dost v rezervě), ty jeho snímače byly hodlě slabý (co se signálu týče).
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
tren orange je fajn, tak pred ctyrma rokama jsem z nej byl uplne na vetvi a nic jinyho jsem nechtel. malem jsem kvuli tomu prodal mesubiker_xx píše:Malá zkušenost s aparátem, možná i trochu tip pro tebe. Včera jsem hrál asi na několik kytar (Gibson LP Std, Fender Am. custom 56 vintage, Ibanez (nějaká), Jackson (nějaká), custom Kobrle) na Orange Rockerverb 50 combo a fungovalo to naprosto luxusně s každou z nich. Takhle šťavnatej tón z každý z těch kytar bych nečekal a v zásadě ani nebylo potřeba na každou z nich měnit nastavení, jen možná ten Fender chtěl trochu víc gainu (pořád ho ale bylo dost a dost v rezervě), ty jeho snímače byly hodlě slabý (co se signálu týče).