Jsou dobre kytary znacky Apollo?
Pravidla fóra
Jsou dobre kytary znacky Apollo?
Dobry den dnes jsem byl v podejne hudebnich nastroju hHoudek v Plzni a padl mi do oka jeden strat od firmy Apollo a tak se chci zeptat jestli jsou to kvalitni kytary.
Re: Jsou dobre kytary znacky Apollo?
to n5vef:
Apollo je cina jako vetsina dnesni produkce. Dlouhodobou zkusenost s jejich stratama nemam..hral sem jen jednou v prodejne ze zvedavosti. Da se to srovnat s levnyma squierama.Mam ale doma od Apolla Les Paula uz skoro 5 let a spokojenost. Samozrejme hardware je uz menenej, snimac u kobyly taky, ale drevo ok..krk se nehejba..pokud mozno vybrat z vice kousku. Houdek je dovazi takze by moh mit vetsi zasoby nez 1 kus. Pokud ti bude sedet krk i zvuk tak bych ji bral. Popripade vyzkousej strat od Squieru a uvidis co pro tebe bude lepsi ale kytary kolem 4-5 tis. se vetsinou zvukove i zpracovanim moc nelisi
Apollo je cina jako vetsina dnesni produkce. Dlouhodobou zkusenost s jejich stratama nemam..hral sem jen jednou v prodejne ze zvedavosti. Da se to srovnat s levnyma squierama.Mam ale doma od Apolla Les Paula uz skoro 5 let a spokojenost. Samozrejme hardware je uz menenej, snimac u kobyly taky, ale drevo ok..krk se nehejba..pokud mozno vybrat z vice kousku. Houdek je dovazi takze by moh mit vetsi zasoby nez 1 kus. Pokud ti bude sedet krk i zvuk tak bych ji bral. Popripade vyzkousej strat od Squieru a uvidis co pro tebe bude lepsi ale kytary kolem 4-5 tis. se vetsinou zvukove i zpracovanim moc nelisi
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Já mám SG od Apolla (asi tak 3 roky) a mám podobnou zkušenost - dřevo OK (je z 2 kusů mahagonu - přes červený průhledný lak to jde pěkně vidět), krk drží (struny furt 10ky), ale hardware ani snímače jsem ještě neměnil (i když o nových snímačích jsem už přemýšlel a HW už začíná trochu rezivět
) a elektronika je v pořádku (není zatím problém s praskajícíma potenciometrama nebo kontaktem v jacku). Prostě za tu cenu (já ji koupil z bůhvíkolikáté ruky za 3 a půl) dobrá kytara 
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Já mám jedno Apollo superstrata s jednozvratným tremolem asi 8-9 let a je to v pohodě kytarka, konkrétně tato: http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=253. Tehdy mi učarovala vzhledem, zvukem i cenou...
Snímače jsem vyměnil v průběhu času za RM (i s poťákama - dal jsem tam push/pull), ale ty původní nebyly také špatné. Dřevo je v pohodě a krk naprosto perfektní, mechaniky drží. Ale samozřejmě tak jak u každé (nejen) levné kytary je třeba zkoušet.
Snímače jsem vyměnil v průběhu času za RM (i s poťákama - dal jsem tam push/pull), ale ty původní nebyly také špatné. Dřevo je v pohodě a krk naprosto perfektní, mechaniky drží. Ale samozřejmě tak jak u každé (nejen) levné kytary je třeba zkoušet.
Nas basak mel kdysi basu Apollo a ta byla super, ted uz ma drahyho Warwicka,ale rikal, ze by si nadoma rad zas koupil tu Apollku, co mel. Podle me slusne kytary.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Mam nejspis DST-100 (kupoval jsem od kamose takze nevim), proste jednoduchy levny strat.. na domacim kombu hraje dobre, ve zkusebne mel hodne ostry zvuk, takze na podium bych ho radsi nebral
ale jinak spokojenost.. uz ma holka neco za sebou, nejakej ten sram kvuli cene me uz nestve.. akorat rezne vsechno co je z kovu - cudliky snimacu, ladici mechanika.. 
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Já jsem míval basu Apollo, absolutní spokojenos, kdybych u basy zůstal, nebyl by důvod k výměně. A náš bývalý kytarista má Apollo 1505 (aspoň myslím). Měl štěstí, chytnul první kus, co viděl, a hned je to fantastický kousek. Dílenské zpracování trochu slabší, ale je neuvěřitelně pohodlná a zvuk má skvělý (hodně podobný snímačům Seymour Duncan, ale je to takové křehčí, nepředimenzované ve spodcích. Když jsme nahrávali živák, tak jsem si ji od něj půjčil. Co se týká Apollek obecně, je třeba vybírat. Dílenské zpracování nebývá vždy úplně stoprocentní, ale hrají všechny vesměs dobře. Co se týká Apollek u Houdka, tak velmi dobře hraje taková ta zelenohnědá.