Kombo na doma - zvuk Metallica
Pravidla fóra
-
kirkhammett62
Kombo na doma - zvuk Metallica
Ahoj všichni potřeboval bych od vás pomoct hledám nějaký kombo na domácí hraní, abych z něho dostal co nejpodobnější zvuk Metallica, ale nevím jaké, podle ukázek na youtube se mi nejvíc líbylo od Line6 Spider, co byste doporučili? Jak byste tohoto zvuku dosáhli vy? Díky
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kombo na doma - zvuk Metallica
Predpokladam, ze nemas na Mesu duala kombo nebo Mark II, takze asi takhle
Ten zvuk ti udela vetsina zesaku, ktere maji prizvisko Hi gain. Zkus treba milionkrat doporucovaneho Rolad Cube 30
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Crate FW15R+Metal Muff...
-
kirkhammett62
Chci se zeptat k tomu Create FW 15R. Půjde to tak že zapnu čistý kanál a když sešlápnu efekt např. toho Metal Muffa tak že bude zvuk zkreslený? Protože jsem se díval že ten Create nemá vstup na footswitch jde mi o to abych nemusel pokud budu mít čistý kanál pak ještě ručně přepínat u komba na to zkreslení.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tak to taky fungujekirkhammett62 píše:Chci se zeptat k tomu Create FW 15R. Půjde to tak že zapnu čistý kanál a když sešlápnu efekt např. toho Metal Muffa tak že bude zvuk zkreslený? Protože jsem se díval že ten Create nemá vstup na footswitch jde mi o to abych nemusel pokud budu mít čistý kanál pak ještě ručně přepínat u komba na to zkreslení.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Není vždy pravidlem , u svýho randallu bych například uvítal overdrive na skreslený kanál kvůli změně charakteru zvuku . Z osobní skušeností a hledání zvuku alá metla na malý kombech bych ti doporučil budto roland cube nebo nějaký malý Randall , na flexwavu si Metlu moc nezahraješ.axi12 píše:Tak to taky fungujekirkhammett62 píše:Chci se zeptat k tomu Create FW 15R. Půjde to tak že zapnu čistý kanál a když sešlápnu efekt např. toho Metal Muffa tak že bude zvuk zkreslený? Protože jsem se díval že ten Create nemá vstup na footswitch jde mi o to abych nemusel pokud budu mít čistý kanál pak ještě ručně přepínat u komba na to zkreslení.Protoze kdybys tam mel zkresleni (na cratu) a k tomu jeste metal muffa, tak by se to moc nepohodla a delalo vic bordel nez uzitek
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
-
kirkhammett62
Ani s tím Metal Muffem bych nedosáhl zkuku Metallica u toho Create FW 15R? Já právě tady na fóru četl že je to metalové kombo.
Musí to být kombo ? Co takhle Tech 21 Sansamp ? Nakroutíš na tom zvuk jak Marshalla (kill em all) tak Mesy (skoro všechny ostatní CD) a navíc se ti bude hodit i potom, je to super zkreslení, a kdybys někdy chtěl hrát něco jinýho, tka to má i simulaci fendera...má to tuším i sluchátkovej výstup s emulací reproboxu, takže by ti stačili sluchátka. Je to sice trošku dražsí, ale zase ne tak zbytečná investice.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Ono kombo na metal je širokej pojem a pokud chceš zvuk metly tak hledej něco mezi marshall jcm 800 a m/b mark IV , myslím že ten TEch21 je jedna z možností jak se aspon přiblížit tomuhle zvuku .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No jasny, ae tak Metal Muff nepouzijes jako nakopavaldo, ne?Nuker píše:Není vždy pravidlem , u svýho randallu bych například uvítal overdrive na skreslený kanál kvůli změně charakteru zvuku . Z osobní skušeností a hledání zvuku alá metla na malý kombech bych ti doporučil budto roland cube nebo nějaký malý Randall , na flexwavu si Metlu moc nezahraješ.axi12 píše:Tak to taky fungujekirkhammett62 píše:Chci se zeptat k tomu Create FW 15R. Půjde to tak že zapnu čistý kanál a když sešlápnu efekt např. toho Metal Muffa tak že bude zvuk zkreslený? Protože jsem se díval že ten Create nemá vstup na footswitch jde mi o to abych nemusel pokud budu mít čistý kanál pak ještě ručně přepínat u komba na to zkreslení.Protoze kdybys tam mel zkresleni (na cratu) a k tomu jeste metal muffa, tak by se to moc nepohodla a delalo vic bordel nez uzitek
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
proc by ne? stahnes gain, poladis level a jedes.
-
kirkhammett62
jasný ale zase si řikám že je mesa nebo jcm 800 na doma moc velkej luxus a hlavně moc velkej výkon a drahej. Spíš bych si představoval nějakej tranzistor do 30w.
Chlape 30w trandak se ti nepřibliží zvuku metly ani omylem , radši si pořid zvukovku a hraj přes Guitar Rig popřípadě jinej kvalitní multiefekt , tam je to realný.kirkhammett62 píše:jasný ale zase si řikám že je mesa nebo jcm 800 na doma moc velkej luxus a hlavně moc velkej výkon a drahej. Spíš bych si představoval nějakej tranzistor do 30w.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Jo hlavne ze nejaky software mu to priblizi vic nez normalni kombo... nevymyslej blbosti proste kombo plus kreslitko podle chuti a basta, nic lepsiho se vymyslet neda, za multiefekt ktery by aspon trochu hral bys zaplatil randal penez a stejne nebylo by to ono hrat do repracku od PC.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsi to uz nekdy, ze to tak jednoznacne tvrdis? Ja mam 412 box a mam rad jak to tlaci a podobne, ale doma jsem dlouhou dobu hral prez PC a z 5.1 bednicek mi to jelo naprosto perfektne a ke kombu na doma jsem se ani nechtel vracet. Spise se zamysli ty...Disasterpiece píše:Jo hlavne ze nejaky software mu to priblizi vic nez normalni kombo... nevymyslej blbosti proste kombo plus kreslitko podle chuti a basta, nic lepsiho se vymyslet neda, za multiefekt ktery by aspon trochu hral bys zaplatil randal penez a stejne nebylo by to ono hrat do repracku od PC.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
V sekci s nahravkama mam par nahravek tak to nejdriv chcekni
Potom hrat na kytaru pres 5.1 bedny? opravdu cool... ty bedny jsou staveny na neco jinyho nez na kytaru.
Za druhy, repraky nikdy ti neposkytnou zvuk jako normalni kombo.
Za 3 chci videt jak vemes vsechny ty repraky a pujdes si za jammovat s kamosema.
Konec.
Potom hrat na kytaru pres 5.1 bedny? opravdu cool... ty bedny jsou staveny na neco jinyho nez na kytaru.
Za 3 chci videt jak vemes vsechny ty repraky a pujdes si za jammovat s kamosema.
Konec.
Jen pro info - je to silně individuální, ale na mojem Kombu se ten zvuk dá vcelku (pro mě) uspokojivě nastavit.
Já mám teda s PC jen tu nejlepší zkušenost, mám jen dvoupásma "entry-level" hi-fi (z druhe ruky, PC 18k) a kytara mi na tom zní opravdu skvěle.. (zesík je předimenzovanej). Pokud jsem u počítače, hraju přes něj. Ale nedovedu si představit, jak by to hrálo na nějakejch bumcink chrastidlech.
Abych to shrnul, zvaž, jaké zvučení máš napojené na počítač a ber to v potaz., soft není samospasitelný..
No, já bych toto nevytrhoval od repráků, co k tomu PC má připojené. Když se řekne kombo, tak je jasný že je to efekt, ale i repro a zesík. Když řekneš GR a PC, tak pomíjíš repro.Nuker píše:radši si pořid zvukovku a hraj přes Guitar Rig popřípadě jinej kvalitní multiefekt , tam je to realný.
Já mám teda s PC jen tu nejlepší zkušenost, mám jen dvoupásma "entry-level" hi-fi (z druhe ruky, PC 18k) a kytara mi na tom zní opravdu skvěle.. (zesík je předimenzovanej). Pokud jsem u počítače, hraju přes něj. Ale nedovedu si představit, jak by to hrálo na nějakejch bumcink chrastidlech.
Abych to shrnul, zvaž, jaké zvučení máš napojené na počítač a ber to v potaz., soft není samospasitelný..
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
U Pc mám repráky od Genius 2.1 s SW , k tomu behringer guitar link a guitar rig 4 a na doma je to naprosto perfektní , z mojí skušenosti lepší jak nějakej flexwave , laney , roland cube , marshall atp.. Když si s tím softem člověk pohraje tak najde opravdu dobrej zvuk.
A co RAT pedal do nějaký levný 1-3W lampy?

Kdybych ti to řekl, tak by tvoje peněženka dostala infarkt.kirkhammett62 píše:Jak byste tohoto zvuku dosáhli vy? Díky
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
ty bedny jsou stavene na prehravani mp3 a celkove zvuku. Samozrejme, ze nejdu primo do beden, ale jdu prez zvukovku do PC a ta si s tim signalem pohraje tak, ze do beden leze prakticky mp3 zvuk, takze zase vedleDisasterpiece píše:V sekci s nahravkama mam par nahravek tak to nejdriv chcekni
Konec.