Koupě lepší kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
grayshadow

Koupě lepší kytary

Příspěvek od grayshadow »

Ahoj, už nějaký pátek hraju na kytaru od tensonu a chtěl bych už něco lepšího. Je to strat a poohlížím se po něčem co bude mít hb snímač a něco co se bude hodit více na muziku jako je např. silverstein, anti flag a day to remember takže jsem přemýšlel například o nějakém levnějším sg od epiphonu nebo fokusu, ale nebráním se ani starší kytaře. zvuk se mi líbí např. takový http://www.youtube.com/watch?v=8q1fVhK_inU a na to by bylo sg vhodné, nebo máte ještě nějaký lepší tip ? Díky za odpovědi

edit/ a myslíte že to má vůbec smysl ?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě lepší kytary

Příspěvek od Atkins »

a myslíte že to má vůbec smysl ?
Opět velmi komická otázka, to musíš vědět hlavně ty sám, zda Tě baví hrát! No a většína lidí, které hrát baví, si přirozeně přeje lepší nástroj a než Tenson je lepší skoro úplně všechno.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na to cos posilal akorat potrebujes neco s HB, myslim ze to je jedno jestli sg, strat nebo lp...ale jestli trvas na sg tak to urcite vadit nebude
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Hmm, zase si udelám reklamu na podpis :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
grayshadow

ano, nemyslel jsem to tak jestli to má smysl jako kvůli tomu jak mě baví hrát ale kvůli tomu jestli ta kytara bude o tolik lepší aby se to vyplatilo nebo jestli má smysl jedině šetřit dál protože kytara za cca 5000 nebude o tolik lepší aby to mělo nějaký smysl. Jinak na corty jsem taky koukal a líbí se mi dost tak to ještě promyslím
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Teď si jeden můj kamarád koupil Cortíka, bez kačky za 5, má rozepínatelné oba HB, hraje to celkem hezky a než Tenson, je to lepší zcela bepečně.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Atkins píše:Teď si jeden můj kamarád koupil Cortíka, bez kačky za 5, má rozepínatelné oba HB, hraje to celkem hezky a než Tenson, je to lepší zcela bepečně.
Nez tenson bude asi lepsi vetsina kytar ... teda ne jiny tensony a staggy a podobny dreva :D
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

axi12 píše:
Atkins píše:Teď si jeden můj kamarád koupil Cortíka, bez kačky za 5, má rozepínatelné oba HB, hraje to celkem hezky a než Tenson, je to lepší zcela bepečně.
Nez tenson bude asi lepsi vetsina kytar ... teda ne jiny tensony a staggy a podobny dreva:D
jo kez by..jinac ja mam taky cortku za 5500 a hraje slusne, puvodne mela HSH, hb byly rozepinatelne,tak myslim ze variabilni docela
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

kdybys mel nekde prodejnu fokusu, nebo kdyby se ti chtelo zajet do velkoskladu, tak si myslim ze by sis moh najit peknej kousek, ty jejich sg vypadaj moc pekne...
http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... =11&typ=SG
http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... 232&typ=SG

http://www.jedlickamusic.cz/bach-bsg-trd_p1757/
bachy taky nevypadaj spatne...

nebo pak projdi inzeraty jestli nekdo neprodava epiphone g400... do nizsi rady bych asi nesel
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
grayshadow

Ok, šlo mi hlavně o to aby byl nějaký znatelný rozdíl - abych si alespon polepšil anebo jestli takový "upgrade" nemá smysl a jestli se vyplatí koupit až něco ještě lepšího. Jinak fokusy vypadají pěkně, ale slyšel jsem že je potřeba vybírat z více kusů ale jejich sklad mám celkem z ruky. A co bach? Neví někdo jestli je na tom s kvalitou stabilněji ?
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

grayshadow píše:Ok, šlo mi hlavně o to aby byl nějaký znatelný rozdíl - abych si alespon polepšil anebo jestli takový "upgrade" nemá smysl a jestli se vyplatí koupit až něco ještě lepšího. Jinak fokusy vypadají pěkně, ale slyšel jsem že je potřeba vybírat z více kusů ale jejich sklad mám celkem z ruky. A co bach? Neví někdo jestli je na tom s kvalitou stabilněji ?
Jaké maš kombo?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
grayshadow

k dispozici tu mám nějaké menší dimavery a občas nějakého marshalla
elien

Příspěvek od elien »

grayshadow píše:k dispozici tu mám nějaké menší dimavery a občas nějakého marshalla

V tom dimavery moc rozdiel pocut nebudes aj ked do toho pichnes PRS alebo Gibson Custom, a co sa tyka gitary tak nejaka ojazdena epina alebo ojazdeny cort, novu by som urcite nekupoval to si nemas sancu moc polepsiet resp. sa ti neoplati kupit novu a potom chciet dalsiu ked si uvedomis ze je to to iste, bol by to skor krok spat lebo by si stratil 5k.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Budes mit lepsi, kdyz si nejdriv poridis lepsi aparat a az pak res kytaru. Kdyz budes mit mesu za 50k a k tomu kytaru za 3k, tak to bude hrat mnohem lip nez kombo za 3k s kytarou za 150k. Aparat je zaklad :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

NE! Důležitější je jak se mu na to hraje, než když mu z toho poleze krásný zvouček, ale budou ho řezat pražce do prstů a bude mít blbý úhel těla ke krku = neseřiditelný dohmat...!

I když dimavery a marshall (tipuju MG) je na hození z okna...
elien

Příspěvek od elien »

mycountry píše:NE! Důležitější je jak se mu na to hraje, než když mu z toho poleze krásný zvouček, ale budou ho řezat pražce do prstů a bude mít blbý úhel těla ke krku = neseřiditelný dohmat...!

I když dimavery a marshall (tipuju MG) je na hození z okna...
Suhlasim stou gitarou... ucit sa na zlej gitare nieje bohvie co a pri najhorsom hrat sa da aj na pocitac... zla gitara mu hranie skor znechuti a na doma asi nepotrebuje studiovy zvuk i ked si nebude pocut chyby ale to sa casom doladi...
c.e.n.a

Příspěvek od c.e.n.a »

Jak už jsem tady někde psal po roce kmpletace kytar Dimavery do setu,jsem byl asi z 300 kusů schopen podle rezonance použitého dřeva udělat dvě kejtle, který teď mám dost rád,takže vážně,asi šetřit a začít s nějakým mexikem,věř mi ,to kombo hoď do kontiku,určitě udělá radost nějakému bezdomáči,na rozdíl od kytar se opravdu dobré od této značky a provedení nenajde.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“