John Frusciante

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
panedge

Re: John Frusciante

Příspěvek od panedge »

No tvrdit,že zpívat umí asi jinak by nebyli slavní asi moc neobstojí..to je slabý.Jinak nic proti mě se RHCHP moc líběj,teda ty starší a poslouchal sem je taky dost,bohužel musím poslouchat jen desky,živák nemůžu slyšet ani 5 minut,to není třikrát mu to ujelo,on prostě zpívá falešně furt,permanetně a mě to tak tahá za uši ,že živák nezvládnu,ačkoliv sem to chtěl dycky vydržet kvůli hře Johnnyho :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

panedge píše:No tvrdit,že zpívat umí asi jinak by nebyli slavní asi moc neobstojí..to je slabý.Jinak nic proti mě se RHCHP moc líběj,teda ty starší a poslouchal sem je taky dost,bohužel musím poslouchat jen desky,živák nemůžu slyšet ani 5 minut,to není třikrát mu to ujelo,on prostě zpívá falešně furt,permanetně a mě to tak tahá za uši ,že živák nezvládnu,ačkoliv sem to chtěl dycky vydržet kvůli hře Johnnyho :wink:

jsme na tom úplně stejně :). Vždycky poslouchám kousek koncertu a říkám si vydržím to vydržím to.. a ne, nejde to :evil: . Zpěv Anthonyho naživo je prostě jediná slabina. Jinak je to mazec.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Anthony jak kdy, někdy zpíval natolik příšerně, že by si zasloužil kopanec do zadku, někdy celkem dobře. Nikdy ale nepodal žádný dechberoucí výkon :) Je to spís showman a celkem dobrý textař, než zpěvák... Na koncertech po By the Way albu jde vidět, že se více snaží. Ten jeho zpěv mi rozhodně neubírá na zážitku, RHCP prostě nikdy nezněli jako nějací profi muzikanti, kteří se nechtějí dopustit sebemenší chyby a to se mi na nich líbí
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

panedge píše:No tvrdit,že zpívat umí asi jinak by nebyli slavní asi moc neobstojí..to je slabý.
to byla reakce na to že neumí zpívat... ne žádný argument...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Kontaktovat uživatele:

teďka stahuju The Empyrean JUCHÉÉÉJ :P
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Zejus

Příspěvek od Zejus »

a mate radsi jeho drivejsi ucast v RHCP (1989 - 1991) nebo tu pozdejsi? me se zda ze od Californication to zacal byt trochu takovy popik az an apr vyjimek (Cant Stop, Dani California, Hump de Bump,...)...mam radsi jejich drivejsi alba a Blood Sugar Sex and Magik je proste neprekonatelne album 8)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

poslední dobou jsem se zas vrátil k RHCP, konkrétně ke Stadium Arcadium z jediného důvodu... Frusciante :-)

fascinuje mě práce s efekty a tónem, které se na té desce objevují... kruci že já si toho nevšim dřív... např dřív než jsem svou originálku SA prodal kámošovi protože mě nechytla :-D

PS: chci strata
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dark Axel píše:poslední dobou jsem se zas vrátil k RHCP, konkrétně ke Stadium Arcadium z jediného důvodu... Frusciante :-)

fascinuje mě práce s efekty a tónem, které se na té desce objevují... kruci že já si toho nevšim dřív... např dřív než jsem svou originálku SA prodal kámošovi protože mě nechytla :-D

PS: chci strata
Myslim ze postupem alb John na svem tonu dost pracuje..jeho prace s efekty me taky dost fascinuje. Ale vic nez jeho zvuk strata mam radsi zvuk telecastera, takovej ten typickej klasickej nakraplej twang zvuk - napr. Cant stop ve Slane je suprovej :)

Btw miluju nektery sola na SA...hlavne Charlie, Wet Sand, Readymade a taky zavercene solo Dani California, kde, pokud se nemylim, zapne Big Muffa?

Ale Blood Sugar Sex Magic je srdcovka, to je energie jak svina... :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

prrávěže mě poslední dobou baví víc ta pozdější práce než ty funkové věci ze začátku

nejlepší sólo je podle mně v Strip my mind... z toho mi vždycky přeběhne mráz po zádech :-) Wet sand taky paráda

edit: jo a chci strata... tele už mám :-D
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy »

http://www.youtube.com/watch?v=kA7nbLiyUCs

Zde jsem si dovolil zahrát jednu od redhotů a to can´t stop. Velice obdivuji Fruscianteho,protože z jeho hry na kytaru srší zvuk Hendrixe.
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

poměrně hezký :-) vzhledem k tomu perkusivnímu tlumení e to poměrně složité na hraní, ale poradil sis s tím docela hezky... jen to sólo mi připadalo takové nejisté
Kacoote
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacoote »

Výborný kytarista z mé oblíbené skupiny, můj vzor :) A líbí se mi nejen jak hraje v RHCP, ale i jeho sólové projekty. :)
kytara: Squier Affinity strat
kombo: Fender 15G
efekt: Marshall Guv´ Nor
kabely: ProCo (3m a 6m), Planet Waves (6m)
..Dunlop trsátka, popruh Perris Leathers...
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Přestože zvěsti kolovaly už po vydání The Empyrean, tohle se zdá být celkm ofiko.
John to balí a zdá se, že si půjde dál svou cestou.

http://johnfrusciante.com/

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =522547404

Takže ať se mu daří.
...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wow, já žádné klepy nezaslechl a tohle mě docela překvapilo
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Dark Axel píše:wow, já žádné klepy nezaslechl a tohle mě docela překvapilo
Mno na jeho asi největším fanouškovskym webu invisible-movement.net se to už nějakou chvilku řešilo, ale byly to jenom dohady. Teď s tim John přišel sám od sebe, vyjasnil to a je hotovo.

Ted´se porkačuje ve spekulacích o tom, jesli Peppers pojedou dál bez něj s tím, že by ho v kapele moh nahradit jeho kámoš Josh Klinghoffer, kterej už s jezdil během SA tour..
...
Zejus

Příspěvek od Zejus »

na to nove album s novym kytaristou jsem opravdu zvedavy...bojim se ale ze to nebude ono (jako v pripade Navarry)
Kontaktovat uživatele:

chm... :?
*cable >>> Adam Hall
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Pokud se nepletu, tak Papričky už nějakou dobu dvakrát aktivní nejsou...
A co se týče Fruscianta? Díky němu jsem objevil krásu singlů a z jara si snad budu stavět tele:-) Jak psal někdo o pár stránek vepředu "ukaž mi song, kde poznám, že umí hrát", je dost zcestný. Pusť si kterejkoliv živák, vole :twisted: To, že neonanuje jako nějakej Vai, vnímám jako velký plus, to, co hraje, má hlavu a patu, odráží se v tom i jeho životní zkušenosti - je jasný, že to má v hlavě asi dost srovnaný... Prostě dechberoucí styl, líbí se mi, jak všechno zahraje s ladností a noblesou a každej riff ještě tak "mozartovsky" ozdobí, ale zas ne tolik, aby to bylo přeplácaný nebo nepřehledný. To je to, čeho si na kytaristech cením. A ruku na srdce. Znáte někoho kdo obdivuje hudbu (ne techniku) Vaie a zároveň není aspoň trošku snob? Techniku se naučí i opice, když jí dáš do ruky kytaru... To, co hraje John, těžko...

EDIT: Ještě dodávám, že je to zatím jedinej kytarista, kterýmu odpouštím chorus :lol:
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Krata666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krata666 »

RHChP nemám rád až na jeden song a to Sir Psycho Sexy a ten si mi líbí až od 5m36s (to nemá chybu).

Jinak Johna mám rád hodně. Ať už jeho sólovky nebo vedlejší projekt Ataxia (to snad ještě radši než sólo tvorba). Chtěl bych umět hrát jako on. Pozorovat ho je nádhera.

Pamatuju si jak jsem koukal na tohle vystoupení a při intru jsem měl bradu někde až u kolen. Miluju jejich improvizace. Kdyby některé vydali jako CD, tak by to bylo lepší, než to co hrajou. Líbí se mi, jak to John prožívá.
http://www.youtube.com/watch?v=ugLAbXKKBoI

Tak přece jenom jeden song od RHChP mám rád a to Easily (Live in Hide Park)- naprosto parádní sólo !!!! Miluju jí. Ale jenom tuhle verzi.
Fender Mustang 65 (Japan)-Laney LC30-Delay DD6-Boss DS2-EHX Big Muff
Kontaktovat uživatele:

Krata666 píše:RHChP nemám rád až na jeden song a to Sir Psycho Sexy a ten si mi líbí až od 5m36s (to nemá chybu).

Jinak Johna mám rád hodně. Ať už jeho sólovky nebo vedlejší projekt Ataxia (to snad ještě radši než sólo tvorba). Chtěl bych umět hrát jako on. Pozorovat ho je nádhera.

Pamatuju si jak jsem koukal na tohle vystoupení a při intru jsem měl bradu někde až u kolen. Miluju jejich improvizace. Kdyby některé vydali jako CD, tak by to bylo lepší, než to co hrajou. Líbí se mi, jak to John prožívá.
http://www.youtube.com/watch?v=ugLAbXKKBoI

Tak přece jenom jeden song od RHChP mám rád a to Easily (Live in Hide Park)- naprosto parádní sólo !!!! Miluju jí. Ale jenom tuhle verzi.
tak tyhle dvě věci se mi zrovna moc nelíbí... intro mám nejradši ze Slane

a sólo v Readymade

to žeru....
*cable >>> Adam Hall
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“