Teď bych si potřeboval hlavně udělat nějakej přehled co se vyrábí, jaká kytara je na jakej styl dobrá a tak. Takže moc prosím o radu .
obecné info při výběru kytary
Pravidla fóra
obecné info při výběru kytary
Zdravím. Skoro za dva měsíce budou vánoce a já bych si chtěl pod stromeček pořídit nějakou tu kytaru
No, ale já o kytarách vím akorát tak, že se dělí na Španělku a Westernovou, z čehož se mi víc líbí ten western ikdyž ani nevím proč
Ale zas na druhou stranu mám v hudbě jako houslista a violista docela praxi takže rozhodně nechi žádnej šunt za 2000 nebo za kolik to běžne prodávaj, jsem ochotnej do toho investovat třeba i kolem 5000 Kč když na to příjde.
Teď bych si potřeboval hlavně udělat nějakej přehled co se vyrábí, jaká kytara je na jakej styl dobrá a tak. Takže moc prosím o radu .
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: obecné info při výběru kytary
Otázkou ovšem je, nakolik bude kytara "i okolo" 5000,- menší "šunt" než za 2000,-
Bez ohledu na violovou zkušenost.
Pro obecné info bych doporučil pročíst fórum a posléze položit konkrétní dotaz.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- ...EDGE...
Muze byt skutecne o hodne mensi sunt.Atkins píše:Otázkou ovšem je, nakolik bude kytara "i okolo" 5000,- menší "šunt" než za 2000,-Bez ohledu na violovou zkušenost.
no to, jsem se toho moc nedozvěděl. Tak mi alespoň řekněte, jakej je rozdíl mezi klasickou kytarou a westernovou.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli to chceš jednoduše, tak ve zvuku. A to diametrálně.
Ty nástroje jsou jinak postavené, jinak koncipované. Co sám poznáš je pochopitelně to, že na klasiku se natahují nylonky, na westernku (budme přesnější a říkejme dreadnought nebo jumbo) struny kovové. Na klasiku se pak (kupodivu) hraje většinou klasika a věci z ní vycházející, na dreadnought si víc zahraješ věci u táboráku, folk, rock atd.
Pročti si akusticke-kytary/typ-kytary-t14460.html
Ty nástroje jsou jinak postavené, jinak koncipované. Co sám poznáš je pochopitelně to, že na klasiku se natahují nylonky, na westernku (budme přesnější a říkejme dreadnought nebo jumbo) struny kovové. Na klasiku se pak (kupodivu) hraje většinou klasika a věci z ní vycházející, na dreadnought si víc zahraješ věci u táboráku, folk, rock atd.
Pročti si akusticke-kytary/typ-kytary-t14460.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je zrovna přesně to, co zde na fóru bezpečně najdešTak mi alespoň řekněte, jakej je rozdíl mezi klasickou kytarou a westernovou
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dobrá tedy. Projdu si nejdrřív pořádně forum.Pokud chceš s takovouhle leností přistupovat i ke hře na kytaru - raději to zabal.
Jen bych se ještě zeptal, je dobré kupovat kytaru přes internet? Nevím, jak to chodí v obchodech, ale tam maj třeba jenom pár kousků ze kterých si nemusím, vybrat ale přes net si to zas nemůžu vyzkoušet, takže kdyby mi někdo poradil, jak řešil sám...
- ...EDGE...
Pres net bych kytaru urcite nekupoval, nikdy nevis jakeho sunta ti vyberou, kdyz zajdes do obchodu, aspon si kytaru prohlidnes, osmatas, zahrajes si na ni.Luis009 píše:Dobrá tedy. Projdu si nejdrřív pořádně forum.Pokud chceš s takovouhle leností přistupovat i ke hře na kytaru - raději to zabal.![]()
Jen bych se ještě zeptal, je dobré kupovat kytaru přes internet? Nevím, jak to chodí v obchodech, ale tam maj třeba jenom pár kousků ze kterých si nemusím, vybrat ale přes net si to zas nemůžu vyzkoušet, takže kdyby mi někdo poradil, jak řešil sám...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas - u akustiky naprostý.
chtel bych se zeptat. Je velky rozdil v tom kdyz si koupim 3/4 a 4/4 kytaru? Vim ze tam je rozdil ve velikosti ale zajimalo by me jak je to se zvukem? Je tam nejaky markantni rozdil mezi nima? Diky 
- ...EDGE...
No mensi kytara bude hrat mene nahlas, trosku pojdou nizke frekvence, zvuk nebude tak prurazny.psycho91 píše:chtel bych se zeptat. Je velky rozdil v tom kdyz si koupim 3/4 a 4/4 kytaru? Vim ze tam je rozdil ve velikosti ale zajimalo by me jak je to se zvukem? Je tam nejaky markantni rozdil mezi nima? Diky
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si koupíš tříčtvrtku od Strunalu a dobře vybereš, nebude to muset být ani špatný nástroj.
Tak pomalu začínám vybírat a padly mě do oka tyhle dva kousky. Taky jsem zjistil, že se mi hodně líběj černý kytary, takže to bude hrát při konečném výběru velkou roli.
http://kytary.cz/washburn-d10sb/HN103505/
http://kytary.cz/stagg-na38/HN096286/
zajímal by mě především váš názor. Klidně se může stát že si nakonec vyberu uplně něco jinýho.
Jinak ten Stagg by měli mít v blízkym kamennym obchodě, a dost mě štve že k němu skoro nic nepíšou.
http://kytary.cz/washburn-d10sb/HN103505/
http://kytary.cz/stagg-na38/HN096286/
zajímal by mě především váš názor. Klidně se může stát že si nakonec vyberu uplně něco jinýho.
Jinak ten Stagg by měli mít v blízkym kamennym obchodě, a dost mě štve že k němu skoro nic nepíšou.
- ...EDGE...
Tady na foru se o Staggu pise dost, a to ze to je heblo, nebrat radsi 
Sel bych do Washburna a zkusil bych i jine kousky, reba cerne..
Sel bych do Washburna a zkusil bych i jine kousky, reba cerne..
Z těch dvou určitě toho Washe, kvalita je u nich podstatně stálejší než u Staggů (u těch můžeš narazit na dobrý kus, ale snadno i na nehratelný), navíc Washburny mají Buzz Feiten ladění, tedy nemají tolik rozhozené tercie.
Jen bych tě chtěl upozornit na jdnu věc, pro někdoho zjevnou, pro někoho podivnou - černé kytary často znějí hůř než stejné, ale s průhledným lakem - pod černou barvou se totiž snadno schovají kazy dřeva a chyby při výrobě. O jedné nejmenované (nejmenované už proto, že si nevzpomenu o koho má jít) značce dokonce kolovaly zvěsti že černých kytar vyrobí jen tolik, kolik zmrví v barvě dřeva
Takže při vybírání černé kytary to chce mít oči na stopkách a nastražené uši.
Jen bych tě chtěl upozornit na jdnu věc, pro někdoho zjevnou, pro někoho podivnou - černé kytary často znějí hůř než stejné, ale s průhledným lakem - pod černou barvou se totiž snadno schovají kazy dřeva a chyby při výrobě. O jedné nejmenované (nejmenované už proto, že si nevzpomenu o koho má jít) značce dokonce kolovaly zvěsti že černých kytar vyrobí jen tolik, kolik zmrví v barvě dřeva
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Na toho Washe jsem hrál a velmi příjemně mě zvukově překvapil. Rozhodně by stál za úvahu, pokud chceš černou kytaru.
A přesně jak píše woro, při takovém laku bacha na zakrývání nedokonalostí dřeva.
A přesně jak píše woro, při takovém laku bacha na zakrývání nedokonalostí dřeva.
No tak teď už mi zbývá se jenom modlit, aby toho Washe měli v obchodě, jinak teda newim... Ono těch černejch kytar kolem 5 000 zas tak mnoho neni, no ale uvidím dopadnu 
- miraslozil
No on se povede i Washburnu někdy pěkný šunt!Viz má zkušenost nedávno z hudebnin.Na horší akustiku jsem už dlouho nehrál,ten kus byl sice polomasív,ale měl na desce ještě nějakou červenou žíhanou úpravu či co,struny byly nepoužitelné a hratelnost katastrofální,ale jinak si myslím,že jistě od nich vybereš dobrej kus,ale zase staré pravidlo-vyzkoušej aspoň 3 kusy od jednoho modelu,pokud to jde,tak víc. 
Tak jsem byl dnes v obchodě a zatím to vypadá, že se rozhodnu pro ten Stagg, akorát je to teda Jumbo a ne Western
http://kytary.cz/stagg-na38mj/HN106878/
. Kytara se mi docela zalíbila, má krásný červený lemování...
foto kdyžtak zde: http://shop.tovahn.cz/?p=productsMore&i ... y-Stagg%29
jenom nechápu, proč je na ní místo značky Stagg všude napsaný James Neligan, ale to snad není podstatný.
A ještě jedna věc. Nabízel mi úplně stejnej model, akortá s (prej výbornou) elektrikou o 2 000 dražší, tak mě napadá, jestli se elektrika vyplatí, když zatím neuvažuju někde hrát, nebo jestli se dá využít třeba připojením k PC a tak.
Díky. Snad už jsem konečně s výběrem u konce
http://kytary.cz/stagg-na38mj/HN106878/
. Kytara se mi docela zalíbila, má krásný červený lemování...
foto kdyžtak zde: http://shop.tovahn.cz/?p=productsMore&i ... y-Stagg%29
jenom nechápu, proč je na ní místo značky Stagg všude napsaný James Neligan, ale to snad není podstatný.
A ještě jedna věc. Nabízel mi úplně stejnej model, akortá s (prej výbornou) elektrikou o 2 000 dražší, tak mě napadá, jestli se elektrika vyplatí, když zatím neuvažuju někde hrát, nebo jestli se dá využít třeba připojením k PC a tak.
Díky. Snad už jsem konečně s výběrem u konce
K PC ti je připojení akustické kytary docela na nic, protože kytara hraje víc nahlas než bedničky (většinou). Prostě doma, v mítnosti to nevyužiješ. Využiješ to v kapele nebo na pódiu, kde akustický zvuk nemá šanci obstát s bubeníkem, basou nebo vyhrát nějaké prostranství/klub. Pokud to nepotřebuješ (ani v nejbližší budoucnosti), tak se na to vykašli. Vezmi ty 2 tis. a kup si raději celkově lepší kytaru než toho Stagga...
Na druhou stranu tě nechci odrazovat, mohl to být zrovna dobrý kus, ale když říkáš že tam měli zrovna jenom tuhle, tak nevím nevím...
Nemůžeš si zajet do nějakých větších hudebnin?
Na druhou stranu tě nechci odrazovat, mohl to být zrovna dobrý kus, ale když říkáš že tam měli zrovna jenom tuhle, tak nevím nevím...
Nemůžeš si zajet do nějakých větších hudebnin?