Snímače, s kterými vynikne zvuk nástroje

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Marylin

Snímače, s kterými vynikne zvuk nástroje

Příspěvek od Marylin »

Ahoj, v poslední době mi v hlavě hloubá taková myšlenka. Ne že bych byl nespokojený se zvukem své kytary, ale... Teď k věci mám handmade kytaru od Aleše Vychodila - zde si ji můžete prohlédnout http://www.avbasses.com/G6MV.htm. Je osazena klasickou kombinací snímaču EMG 81+ 85. Mohlo by se zdát, že na metal co hraju je to ideál. :D Nevím čím to je, ale přijde mi (můj osobní pocit), že ty aktivní snímače tak trochu zabíjí charakter a přirozený zvuk, jimž oplývá má kytara. Chtel bych nechat vyniknout co nejvíce zvuku kytary, zvuku dřeva ze kterého je apod a tak trochu mi to s těmito snímači chybí. Z kterými snímači bych mohl podobného výsledku dosáhnout? Tzn. které snímače dají nejvíce vyniknout zvukové charakteristice nástroje? Dík za postřehy..
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímače, s kterými vynikne zvuk nástroje

Příspěvek od eugeene »

snímače co nejslabší.... třeba SD SH-1, SH-2, APH-1
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Moc pěknej kousek. Nicméně na tohle není jednoznačná odpověď. Já jsem takhle experimentoval na Exploreru a zakotvil jsem u SD SH-4 u kobyly a SD SH-6 u krku. Ale taky jsem toho neměl k dispozici mraky. A je bez debat, že zrovna tyhle aktivy kytaru dost zabijou ve smyslu jejího přirozenýho charakteru, mám stejnou zkušenost.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Marylin

Příspěvek od Marylin »

biker_xx píše:Moc pěknej kousek. Nicméně na tohle není jednoznačná odpověď. Já jsem takhle experimentoval na Exploreru a zakotvil jsem u SD SH-4 u kobyly a SD SH-6 u krku. Ale taky jsem toho neměl k dispozici mraky. A je bez debat, že zrovna tyhle aktivy kytaru dost zabijou ve smyslu jejího přirozenýho charakteru, mám stejnou zkušenost.
Tak zrovna tuto kombinaci mi původně doporučoval Aleš. Mě u těch EMG docela štve, že se z toho nedá vyloudit pořadny čistý zvuk. Zkreslení je super pekelné to je bez debaty :twisted: .
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja mam SH-4 u kobyly a SH-2 u krku a nemenil bych. Jo vlastne jsme chvili koketoval s vymenou SH-4 za SH-15, ale to jsem pak zavrhl.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si myslim ze cim slabsi snimac tim vic necha promluvit drevo, ale ani ty stredne silny ho uplne nezabijou. ty EMG maji hodne svuj vlastni zvuk, zkus urcite nejaky pasivy. treba moje oblibene gibsony 498T (kobyla) + 490R (krk), seymour duncan SH4 + SH1. priprav se ale na to ze signal bude slabsi. me se dost libej treba i snimace od PRS (dragon II nebo HFS + vintage bass), obcas se daji sehnat na bazaru popr. koupit nove u thomanna. ty z custom24 (hfs a vintage bass) jsou o neco silnejsi nez dragony, ty jsou takovy spis vintage a nemaji tolik vysek.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

No já bych samozřejmě měl nejradší takové zkreslení jako s tou EMG 81. Jak moc velký skok v síle signálu by byl například s SD SH4 u kobylky? Dalo by se to dohnat na aparátu ne? přidat gainu apod.
Kapela:

Studio:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Marylin píše:No já bych samozřejmě měl nejradší takové zkreslení jako s tou EMG 81. Jak moc velký skok v síle signálu by byl například s SD SH4 u kobylky? Dalo by se to dohnat na aparátu ne? přidat gainu apod.
musel bys pridat gain a mozna i trochu prekroutit korekce, ale skok tam urcite bude. jinak mi prijde ze ty pasivy jakoze vic "dejchaj". podle me se ty 81ce vyrovna silou treba SH6 od SD. hodne velkej brutal uz je invader, to uz je na me treba az moc silnej snimac ale znam lidi ktery s nim jsou spokojeny.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Marylin píše:
biker_xx píše:Moc pěknej kousek. Nicméně na tohle není jednoznačná odpověď. Já jsem takhle experimentoval na Exploreru a zakotvil jsem u SD SH-4 u kobyly a SD SH-6 u krku. Ale taky jsem toho neměl k dispozici mraky. A je bez debat, že zrovna tyhle aktivy kytaru dost zabijou ve smyslu jejího přirozenýho charakteru, mám stejnou zkušenost.
Tak zrovna tuto kombinaci mi původně doporučoval Aleš. Mě u těch EMG docela štve, že se z toho nedá vyloudit pořadny čistý zvuk. Zkreslení je super pekelné to je bez debaty :twisted: .
SH-4 u kobyly je opravdu dobrá universální volba, jak na čistej, tak na říznej zkreslenej. SH-6 ke krku jsem vybral pro jeho utlumenej hladkej charakter, kterej ve zkreslení má takovej hezkej kulatej vyrovnanej zvuk. Takže jestli chceš, aby ti to zvonilo i u krku na čisto, nebude to nejlepší volba asi. Na to SH-2, jak píše Wohma asi bude lepší.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vzhledem k tomu jak jsou SH4 a 498T od gibsonu podobny snimace, radsi bych asi volil ten gibson - i kdyz je fakt extra podobnej tak se mi pri primym porovnani libil vic.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Podobny? Ja myslel, ze SH-4 reze vic nez kterejkoli snimac od Gibsonu :shock:
Jinak ke krku bych doporucil spis SH-2 nez SH-1 (pokud by se clovek rozhodoval mezi temito dvema), SH-2 je totiz rozepinaci, jinak by mely byt zvukove dost podobne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Wohma píše:Podobny? Ja myslel, ze SH-4 reze vic nez kterejkoli snimac od Gibsonu :shock:
Jinak ke krku bych doporucil spis SH-2 nez SH-1 (pokud by se clovek rozhodoval mezi temito dvema), SH-2 je totiz rozepinaci, jinak by mely byt zvukove dost podobne.
prave ze ne, hraje jakoby MALICKO konkretneji ale ten gibson ma pro me lepsi barvu. v celkovym mixu je ten rozdil minimalni.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

vzhledem k tomu jak jsou SH4 a 498T od gibsonu podobny snimace,
No třeba zas 490T je oproti sh4 úplně někde jinde...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

xmarox píše:
vzhledem k tomu jak jsou SH4 a 498T od gibsonu podobny snimace,
No třeba zas 490T je oproti sh4 úplně někde jinde...
ja ale mluvim o 498, o 490 nepadla ani zminka :) 490 jsem mel v SG a byla slabsi, ale taky se mi libila.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

jj to mi došlo :D to byl jen další přáklad směrem ke gibson vs SH :D jinak mě ta 490 sedí víc....
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je mozna takova drevitejsi, me se libi oboje ale spis bych ke kobyle uz volil tu 498. ja jsem od doby co hraju na hb a ne na singly docela zpichnul tim tradicnim smerem (silnejsi snimac kobyla->slabsi krk), treba silny HFS u kobyly ktery jsem puvodne myslel ze hned po koupi vyhodim mi fakt vyhovuje :)

ultra slaby (ale zaroven fakt drevity, jen skoda divnyho "prizvuku" keramickejch magnetu na cisty zvuky) jsou dimarzio PAF7 (ted nevim jaka je jejich mutace v sestistrunnym provedeni) - ty mely vystup asi jako singly na mym stratu, ale fakt se mi to libilo - kdyby marylin netrval na urcitym vystupnim napeti tak bych je s klidem taky doporucil.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no gibson 490T je vazne uplne nekde jinde nez 498T. jeden ma alnico II a cca 8k, druhy ma alnico 5 a kolem 13-15k.

498T je opravdu docela podobny seymour duncan SH-4. oba ty snimace jsou ale spis silne, nez slabe...

opravdovy zvuk nastroje vytahnou uplne ty nejslabsi snimace. treba takove seymour duncan SH-1 nedaruji vubec nic a pokud ta kytara na to proste nema, tak to hraje jako sh*t... ty snimace jsou ale tak slabe, ze to nekoho ani nemusi bavit na to hrat. SH-1 jsou taky hodne bez stredu. osobne moc nedoporucuju.

mam hodne postrehu od lidi, kteri sve kytary osadili snimaci burstbucker pro nebo classic 57. zvuk těchto snimacu je hodne precizni, neni to ale rozhodne takovy ten stredovy humbuckerovy huhlak na zkresleny zvuk a pri velkem zkresleni ty snimace muzou byt ranou vedle... no kazde chce proste svoje. najit snimac, ktery bude nakreslovat tak jako aktivky od emg a zaroven si bude zanechavat nejaky krasny charakter a netupy zvuk, je asi nemozne...
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Ruce ruce ruce.. Divili by jste se jak moc to ovlivní zvuk nástroje (jinak nechci brzdit diskuzi o snímačích).
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

freelancer02 píše:Ruce ruce ruce.. Divili by jste se jak moc to ovlivní zvuk nástroje (jinak nechci brzdit diskuzi o snímačích).
Pravda, at si koupi nove ruce ;)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

...EDGE... píše:
freelancer02 píše:Ruce ruce ruce.. Divili by jste se jak moc to ovlivní zvuk nástroje (jinak nechci brzdit diskuzi o snímačích).
Pravda, at si koupi nove ruce ;)
nebo ať na to hraje v kapele místo něj někdo jiný :-D

nemyslím si, že je třeba vyhledávat vyloženě co nejslabší snímače - je třeba hledat v síle magnetů kompromis
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“