zapojenie box - hlava

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Vans40
Kontaktovat uživatele:

zapojenie box - hlava

Příspěvek od Vans40 »

zdravim mam hlavu marshall jvm 210 a marshall box ,nieje mi celkom jasne, ako sa mam vysporiadat s ohm. je potrebne prepnut bednu na mono rezim a zapojit do vstupu pre 16 ohm, a na zosilovaci to musim zapojit do vystupu 1x 16 ohm,?? bude to sediet,a ako sa zmeni zvuk ked to zapojim na bedni zase mono a do 4 ohm a na zosilovaci do 1x4 ohm , bude to to iste alebo zmena?dakujem za reakcie
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojenie box - hlava

Příspěvek od Wohma »

Ano, 16Ohm bednu pripojit na vystup 1x16Ohm.
Zvuk na 16 a na 4 Ohmy by mel byt jiny, muzes to vyzkouset, ale necekej od toho zazraky, mozna ti to ani moc neprijde. Nekteri rikaji, ze hraji zasadne na X Ohmu, ze na Y to ma hroznej zvuk, ja v tom zadny velky rozdil nevidel.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vans40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vans40 »

Wohma píše:Ano, 16Ohm bednu pripojit na vystup 1x16Ohm.
Zvuk na 16 a na 4 Ohmy by mel byt jiny, muzes to vyzkouset, ale necekej od toho zazraky, mozna ti to ani moc neprijde. Nekteri rikaji, ze hraji zasadne na X Ohmu, ze na Y to ma hroznej zvuk, ja v tom zadny velky rozdil nevidel.
Dakujem velmi pekne, mam v tom uz jasno, vyskusam moznosti,este raz vdaka aj za rychlu odpoved. :)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Já mám taky problém s boxem a hlavou.

Od mmjuze sem se docetl, že zapojení paralelně je u kytarových boxů lepší, že serie má špatný zvuk na druhém repru.

Ted mám 2x8ohm a v sérii mi to dávalo 16 ohm, ale nez sem to predelal na 4 ohm, nekouknul sem se, zda má zesilovač výstup na 4 ohm. Teď mám box 4Ohm a Hlavu nejmín 8 Ohm. Je jediné možné řešní doopravdy zase přepíjet na sérii, nebo se pokusit vyměnit za 16ohm repra?? Neni nějaký fígl, jak by se odpor boxu ze 4 ohm zvýšil na 8 ohm??
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Je to trochu mimo, ale nebudu zakládat zbytečně nový téma.... měl bych dotaz:
kámoš chce půjčit můj box, ale nemá normální hlavu: Představuje si, že by jel přes multiefekt do normálního koncáku (v jeho případě powermix 150W) a z něj do kytarové bedny.. je v tom nějaký problém? Že to není úplně ideální je mi jasný
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Koncovy zesilovac v tranzistorovem kombu/hlave a v powermixu je v podstate to same. Pokud budou sedet impedance a budes to mit spravne propojene, pak by s tim nemel byt sebemensi problem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Wohma píše:Koncovy zesilovac v tranzistorovem kombu/hlave a v powermixu je v podstate to same. Pokud budou sedet impedance a budes to mit spravne propojene, pak by s tim nemel byt sebemensi problem.
ok.. Myslel jsem si to, ale pro jistotu jsem se zeptal... díky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“