Takovou povrchovou úpravu bych si nechal líbit, Giger je holt třída. Mít peníze a bejt to basa...Trao píše:Vzhled a luxus...
Zkoušeli jste někdo tohle?
http://kytary.cz/ibanez-hrg1z-limited-e ... 27:0:0:1:0
Já jo, protože jsem si původně myslel, že je to jedna z těch, co jsou v kategorii do 15K...
Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že je naprosto srovnatelná s RG370DX (zvukem)
Rozdíl 98400CZK...
A za co?
No přece za potisk
Vliv dřeva na zvuk
Pravidla fóra

- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
No, že bych z toho byl odvázanej, ber to tak, že za takový prachy můžeš mít originál, ale tohle je pořád ještě sériová výroba a ještě ke všemu signature model, ani jako zarytej fanda bych si tohle nikdy nekoupil...
Jako ta cena bude vysoká kvůli tomu laseru, kterym se to pálilo...
Jako ta cena bude vysoká kvůli tomu laseru, kterym se to pálilo...
Die Hard or Die Home
Když je tu tenhle topic...měl bych dotaz..kdyby mi s ním někdo pomohl,byl bych rád : D
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=150262625940
píšou že dřevo je náký poplar..pravděpodobně toptol
jak to může znít ???
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=150262625940
píšou že dřevo je náký poplar..pravděpodobně toptol
jak to může znít ???
Nemůžu si pomoct, ale Bullet Strat za 2700 zní na sucho perfektně, a jako základ přestavby nemůže být lepší. Co na to Termix? Na druhou stranu mám hokejku keen, středová, spíš hluchá, ale na rytmickou zkreslenou hru to má něco do sebe, protože se zkreslení nehltí moc barevným zvukem. Ale celkově dávám přednost barevnému zvuku na sucho.
Re: Vliv dřeva na zvuk
Tak už jsem se dostal konečně k výměně snímačů na své Jackson JS-30. Vyměnil jsem originální snímače za Ibanez Infinity (INF3 a INF4) a subjektivně musím říct, že se zvuk zlepšil o 100% ! Vliv snímačů je opravdu velký a vliv dřeva je podle mě druhotný. Usuzuju podle toho, že jsem tyto snímače slyšel s Lipovým dřevem (Bass wood) na Ibanez RG 350 a Olšovým dřevem na Warrioru kde je výsledný charakter zvuku téměř totožný... avšak ne shodný ! Rozdíly tam skutečně jsou. V tomto případě však větší vliv na výsledný zvuk měly snímače.JanSpilka píše:Ahoj chtěl bych se zeptat jak zásadní je vliv dřeva na zvuk? Popřípadě poznám už "na sucho", že kytara nebude hrát dobře? Přemýšlím o výměně snímačů na Jackson JS-30 a nevím jestli nebude lepší vyměnit rovnou kytaru.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Vytahnu trosku starsi thread, podle me nema smysl kvuli tomu zakladat novej.
Vcera jsme testovali s nasim kytaristou, jak hraji nase kytary pres aparatury - ma totiz novej apec a docela mu brumi, tak jsem si myslel, ze to je nestinenou kytarou. Kazdopadne z toho vylezlo, ze i presto, ze mame osazeno naprosto stejnymi snimaci, tak rozdil ve zvuku je naprosto dramaticky. Tak dramaticky, ze i bubenik a basak si okamzite vsimli rozdilu
Oba mame mahagonova tela, ja mam navic javorovej top, jinak jsou rozdily spise kosmeticke a samozrejme cenove (on ma Ibanez, nejaky RG model s jinymi snimaci).
Vcera jsme testovali s nasim kytaristou, jak hraji nase kytary pres aparatury - ma totiz novej apec a docela mu brumi, tak jsem si myslel, ze to je nestinenou kytarou. Kazdopadne z toho vylezlo, ze i presto, ze mame osazeno naprosto stejnymi snimaci, tak rozdil ve zvuku je naprosto dramaticky. Tak dramaticky, ze i bubenik a basak si okamzite vsimli rozdilu
Oba mame mahagonova tela, ja mam navic javorovej top, jinak jsou rozdily spise kosmeticke a samozrejme cenove (on ma Ibanez, nejaky RG model s jinymi snimaci).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
podle mně to vliv má
nebudu mluvit o rozdílu jinak kvalitních kytar které jsou konstručně jiné, ale...
nedávno jsem si vedle sebe zahrál na 4 fender telecastery. Mexiko, highway one, usa standart a usa deluxe.
pokud pominu veškeré rozdíly způsobené snímači tak ty kytary se každá chovala jinak ať už naživo, nebo po zapojení do zesilovače, jinak rezonovaly, jinak zněly nasucho
čili já mám jasno
nebudu mluvit o rozdílu jinak kvalitních kytar které jsou konstručně jiné, ale...
nedávno jsem si vedle sebe zahrál na 4 fender telecastery. Mexiko, highway one, usa standart a usa deluxe.
pokud pominu veškeré rozdíly způsobené snímači tak ty kytary se každá chovala jinak ať už naživo, nebo po zapojení do zesilovače, jinak rezonovaly, jinak zněly nasucho
čili já mám jasno
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hraje konstrukce kobyly, zminenej top, krk a jeho spoj...Wohma píše:Vytahnu trosku starsi thread, podle me nema smysl kvuli tomu zakladat novej.
navic mahagonu je strasne moc druhu, pod ten nazev se da schovat kdeco. nedokazu si treba vysvetlit vahovy i zvukovy rozdily napr mezi jednotlivejma kusama ibanez K7 ktera ma taky telo z mahagonu (ta co jsem mel - prvni rok vyroby - byla pomerne tezka, kamarad mel extra tezkou a v rukach jsem mel jeden z psolednich kusu ktery byl extra lehky, jako kdyby byl duty)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a ten "duty", jak to hralo?rezonovalo to dobre?Kinx píše:hraje konstrukce kobyly, zminenej top, krk a jeho spoj...Wohma píše:Vytahnu trosku starsi thread, podle me nema smysl kvuli tomu zakladat novej.
navic mahagonu je strasne moc druhu, pod ten nazev se da schovat kdeco. nedokazu si treba vysvetlit vahovy i zvukovy rozdily napr mezi jednotlivejma kusama ibanez K7 ktera ma taky telo z mahagonu (ta co jsem mel - prvni rok vyroby - byla pomerne tezka, kamarad mel extra tezkou a v rukach jsem mel jeden z psolednich kusu ktery byl extra lehky, jako kdyby byl duty)
Mne je to jasny, ze hraje kdejaka blbost, spise jsem tak odpovidal na dotazy typu "Cim je kytara X za 8000 lepsi nez kytara Y za 4000? Jsou obe mahagonovy a maji stejny snimace..."Kinx píše:hraje konstrukce kobyly, zminenej top, krk a jeho spoj...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dodám ještě to, že opravdu hodně velký rozdíl dělá poloha umístění snímačů od kobylky. Na to nezapomínat, mám dojem, že například tohle dělá dost na onom specifickém tónu PRS.Kinx píše:hraje konstrukce kobyly, zminenej top, krk a jeho spoj...Wohma píše:Vytahnu trosku starsi thread, podle me nema smysl kvuli tomu zakladat novej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ta kytara nebyla duta, ale byla fakt extra lehka jako kdyby bylaMcKozias píše:a ten "duty", jak to hralo?rezonovalo to dobre?Kinx píše:hraje konstrukce kobyly, zminenej top, krk a jeho spoj...Wohma píše:Vytahnu trosku starsi thread, podle me nema smysl kvuli tomu zakladat novej.
celkove se da rict ze to je cely takova alchymie, viz rozdily mezi jednotlivejma kusama stejnych nastroju. u nekterych znacek to je fakt velky (fender) a da se rict ze to maji vsechyn firmy co delaji kytary - aspon to tak bylo podle mych dosavadnich zkusenosti vzdy - i tolik opevovane PRS ma proste kousky ktery se mi fakt nelibej, treba na kytary.cz visel jednu dobu zelenej singlecut ze tkeryho jsem se uprimne zhrozil kdyz jsem ho vzal do rukou - takovy laciny SG ktere jsem tam vybral kamaradovi z toho co bylo na krame hralo lip, ackoliv stalo 10x min.
Hodně je to poznat u krkového snímače u strata - u 21pražcového krku leží přesně v 3/4 délky struny, tedy tam, kde by byl 24. pražec, a při hraní ve 12. poloze to má dost charakteristický zvuk, zajímavý zvlášť s fuzzem krmícím lampu, jako to měl Hendrix.Nero píše:Dodám ještě to, že opravdu hodně velký rozdíl dělá poloha umístění snímačů od kobylky. Na to nezapomínat, mám dojem, že například tohle dělá dost na onom specifickém tónu PRS.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mahagon - teda to, čemu by se správně z hlediska kytar mělo říkat mahagon - je ve skutečnosti jen jeden, Swietenia macrophylla ("Honduran mahogany"), roste ve střední a jižní Americe. Ještě by se k tomu mohl přifařit kubánský mahagon, Swietenia mahagoni.Kinx píše: navic mahagonu je strasne moc druhu, pod ten nazev se da schovat kdeco.
Všechno ostatní, co se opoužívá na kytary a označuje jako mahagon, je jeden velký podvod
jsou to dřeva, která botanicky nemají s mahagonem nic společného - kromě vzhledu.. takže se za něj často vydávají .. i když zvukově jsou podobná (ale ne stejná)
- "africký mahagon", Khaya
- Sapele
- "filipínský mahagon" = luan - asi nejhorší, vhodný sotva na nábytek
Beru, když se výrobci k tomu, co používají, hlásí /třeba Taylor: sapele u nižích řad akustik/, naproti tomu nefér je třeba když Martin uvádí u 00-15ky, že tělo je "buď mahagon nebo sapele" -ale u konkrétní kytary
to nikde není uvedeno a podle vzhledu to není jednoduché (pokud nejsou 2 kytary vedle sebe). Přitom sapele stojí polovinu toho, co pravý mahagon.
Opravdový ("Honduran") mahagon z velkých výrobců používá Gibson 100% na LP Historic, s otazníkem na LP USA /Standard/, a pak snad i PRS na vyšší modely..
Představy, že kytary za 4, 8 nebo 15 tisíc jsou z mahagonu (jako jednoho,všeobecně používaného dřeva) jsou jen iluze..
I´m wheels... movin´wheels
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to kinx:jj vim ze duta neni:Djen me to zajimalo..to jsem nevedel ze je to takhle kus od kusu i u takhle drahych kytar..
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Akorát že krkový single coil snímač je na úplně stejném místě ať je to Strat s 20 nebo 21 pražcema. Dokonce i na mém HSS 22 pražcovém superstratu je na onom kýženém místěworo90 píše:Hodně je to poznat u krkového snímače u strata - u 21pražcového krku leží přesně v 3/4 délky struny, tedy tam, kde by byl 24. pražec, a při hraní ve 12. poloze to má dost charakteristický zvuk, zajímavý zvlášť s fuzzem krmícím lampu, jako to měl Hendrix.
20pražcové straty se, pokud vím, nikdy nevyráběly - jen 21 a 22, a myslím že nějaké kusy HM měly 24. Ta dvaadvacítka má také osu snímače va 3/4 menzury? To slyším poprvé, ale je to možné.rain píše:Akorát že krkový single coil snímač je na úplně stejném místě ať je to Strat s 20 nebo 21 pražcema. Dokonce i na mém HSS 22 pražcovém superstratu je na onom kýženém místěworo90 píše:Hodně je to poznat u krkového snímače u strata - u 21pražcového krku leží přesně v 3/4 délky struny, tedy tam, kde by byl 24. pražec, a při hraní ve 12. poloze to má dost charakteristický zvuk, zajímavý zvlášť s fuzzem krmícím lampu, jako to měl Hendrix., tak bych v tom nehledal žádnou magii...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Rain: No možná že je ten snímač stejně daleko od kobylky. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
diky tondovi za vycet
podle me se jich pouziva jeste vic, nebo si nedokazu vysvetlit takovy zvukovy rozdily. nevi nekdo z ceho gibson ted frka ty uplne nejlacinejsi flying V (1968) a spol? jinak zvuk africkyho mahagonu mi nevadi, aspon teda z nej mam uz treti kytaru (pokud ibanez, gibson i PRS pouziva tenhle druh) a jsem spokojenej