Vliv dřeva na zvuk

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv dřeva na zvuk

Příspěvek od rain »

Pardon, samozřejmě že jsem měl na mysli straty s 21 nebo 22 pražci. Je tam rozdíl akorát ten, že hmatník je prodloužený (většinou přesahuje) nad pickguard - snímač je na stejném místě - zní nad ním flažolet
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rain píše:Pardon, samozřejmě že jsem měl na mysli straty s 21 nebo 22 pražci. Je tam rozdíl akorát ten, že hmatník je prodloužený (většinou přesahuje) nad pickguard - snímač je na stejném místě - zní nad ním flažolet
presne tak
woro90

Příspěvek od woro90 »

rain píše:Pardon, samozřejmě že jsem měl na mysli straty s 21 nebo 22 pražci. Je tam rozdíl akorát ten, že hmatník je prodloužený (většinou přesahuje) nad pickguard - snímač je na stejném místě - zní nad ním flažolet
Takže není oproti 21pražcovému posunutý? Další mýtus zbořen :lol: Někde jsem totiž, že 22pražcové straty jsou k ničemu, že prý nemají ten charakteristický zvuk na 12. pražci, poněvadž snímač musel uhnout prodloužení hmatníku...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“