Danelectro Cool Cat Metal?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kirk
Kontaktovat uživatele:

Danelectro Cool Cat Metal?

Příspěvek od Kirk »

Zdravím.
Máte někdo nějaké zkušenosti s těmito krabkami? Mám na mysli Metal a Metal II. Potřeboval bych nějakou krabičku na hraní tvrdších stylů. Digitech Metal Master se neosvědčil, byl nechutně digitální, ztrácel se totálně v kapele a sólově byl vždy ještě o kousek slabší než na riffy. Absolutně nereagoval na prsty a kytaru (znělo to stejně na singly i humbuckery, což už je co říct). Zaujal mě BOSS Metal Zone (ale mám trochu obavy, aby to nebylo to samé) a pak ty Cool Caty. Klidně navrhněte i něco jiného, jen ne Randall Stack, protože na ten nemám :)

Hraju Metallicu, Megadeth, Malmsteena apod.

Na méně zkreslené žánry mám RATa a Ibaneze, tato krabička nemusí být univerzální, spíš aby dělala jednu věc dobře.

Díky.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
60'Rock_N'_Roll

Re: Danelectro Cool Cat Metal?

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Metal Muff od EHX

Silnej sám na riffy, boost na sóla, co víc si přát... :)
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

60'Rock_N'_Roll: a mas ten metal muff doma, alebo si nanho hral? lebo co som videl ukazky na youtube, tak zvuk sice pekny, ale ten boost tam nieje klasicky volume boost na sola, ale top boost, a znie podla mna dost divne potom...tak neviem...
Kirk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirk »

Díky moc, EHX Metal Muff rozhodně stojí za pozornost. Je fakt, že dávám přednost heavy/trash metalu před deathem, takže využiju spíš slabší zkreslení, než to "sypající sklo", ale myslím, že by se to na styl a'lá Metallica dalo použít taky, ne? Zaujala mě zrovna tato ukázka http://www.youtube.com/watch?v=Jmj8YpI3 ... re=related.
Jen nechápu, proč tam nedali True Bypass (na kytary.cz to sice tak popisují, ale výrobce tvrdí něco jiného).

EDIT: V podstatě potřebuju drtit trashové riffy a pak pěkný sólový zvuk, který by alespoň trochu reagoval na prsty a prorazil tu zvukovou zed zbytku kapely. S tím, že bych to asi využil i na klasiku (takové ty metalové úpravy Bacha, příp. Malmsteen apod). Ovšem na to se dá použít kupodivu i RAT, akorát věci jako tapping a palm muting na něj neznějí moc dobře. Děkuji přispívajícím za názory a rady.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Když mám své metalové chvíle, kdy mám chuť hrát metal, tak si ho skočim půjčit od kamaráda... :P

Takže ho docela znám a ten boost...no jak komu sedne... :| mě se to na sóla líbí, ale hraju s tim jen doma, nikdy v kapele. :arrow:
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Co jsem tu slyšel, tak efekty Danelectro jsou prej plastový křápy to je fakt ten Metal Muff už solidní váha a rozhodně ho nerozšlápneš - za mně ten EHX MM, ale je pravda, že ten Boost není ani tak na volume, jako spíš na to, že ti ze zvuku udělá motorovku :D (já s boostem hraju např. Slayer - to je pro takový styl ideál) A jestli se pro něho rozhodneš, tak je určitě lepší ho koupit na bazaru - já ten svůj mám z bazáče skoro za polovic - 1500,-
fekál.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

jop, ale cool caty su tiez kovove, takze to by som neriesil. inac neviem co ludia stale maju s tymi plastovymi krabickami, ja s tym vobec problem nemam. pokial nehras v 5kilovych okovanych botach alebo na to neskaces doslova, tak ten plastak je vpohode podla mna...

inac BTW, nemate niekto skusenosti so seriou Wasabi od danelectra? tazko sa na to hladaju ukazky, hlavne ten cierny distortion by ma zaujimal
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Skořepný Šokátor píše:Co jsem tu slyšel, tak efekty Danelectro jsou prej plastový křápy to je fakt ten Metal Muff už solidní váha a rozhodně ho nerozšlápneš - za mně ten EHX MM, ale je pravda, že ten Boost není ani tak na volume, jako spíš na to, že ti ze zvuku udělá motorovku :D (já s boostem hraju např. Slayer - to je pro takový styl ideál) A jestli se pro něho rozhodneš, tak je určitě lepší ho koupit na bazaru - já ten svůj mám z bazáče skoro za polovic - 1500,-
To jsou spíš skoro 3/4 než polovina, když dneska stojí cca 2000 :wink: (Sry no.. jsem matematik :D)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Moleek píše:
Skořepný Šokátor píše:Co jsem tu slyšel, tak efekty Danelectro jsou prej plastový křápy to je fakt ten Metal Muff už solidní váha a rozhodně ho nerozšlápneš - za mně ten EHX MM, ale je pravda, že ten Boost není ani tak na volume, jako spíš na to, že ti ze zvuku udělá motorovku :D (já s boostem hraju např. Slayer - to je pro takový styl ideál) A jestli se pro něho rozhodneš, tak je určitě lepší ho koupit na bazaru - já ten svůj mám z bazáče skoro za polovic - 1500,-
To jsou spíš skoro 3/4 než polovina, když dneska stojí cca 2000 :wink: (Sry no.. jsem matematik :D)
No, asi ho zlevnili no... :lol:
fekál.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“