Zoom 505
Pravidla fóra
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Zoom 505
Zdravím, začínám na elektrickou kytaru a potřebuju vědět jaký efekt na rock až heavy metal.
Hanák z brněnské kapely Titanic mi na začátek doporučil tenhle efekt, který jsem však nikde nesehnal...jde mi totiž o starší verzi ne Zoom 505 II....co si o tomhle efektu myslíte, dá se sehnat??
Hanák z brněnské kapely Titanic mi na začátek doporučil tenhle efekt, který jsem však nikde nesehnal...jde mi totiž o starší verzi ne Zoom 505 II....co si o tomhle efektu myslíte, dá se sehnat??
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Re: Zoom 505
Ja nevidim dovod, preco by sa mal clovek nahanat prave za starou verziou. Urcite nebude lepsia ako cokolvek z novej produkcie. Pokial multiefekt s pouzitelnym skreslenim, tak by som sa pozeral po niecom inom (napr. Line6).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Znám jen 505II a to myslím, že to není žádný zázrak. (ale dá se to sehnat za slušnou cenu - což je asi velká výhoda:D) Jsou tu asi jiní lidi, kteří ti o tom poví víc, ale já jako neodborník říkám, že pro začátečníka možná, ale... 1. má slyšitelné zpoždění (možná to slyším jenom já, ale vadí mi to), 2. necítím z toho tu správnou dynamiku, kterou pro hraní potřebuju (hodně to zakrývá chyby), takže si nemyslím, že je to až tak vhodné pro začátečníka, kterému nerozpoznání nebo fixace chyb moc nepomůžou, 3. na druhou stranu to tlačí svůj průměrný zvuk, takže jsem hleděl, když to brácha připojil k megapodpruměrnému hybridovi od behringru, tak to mělo zajímavý a použitelný zvuk (na čistém lampáči se mi to už zas tak moc nelíbí) (podle mě taky hodně stírá kvalitu kytary) 4. pro začátečníka je možná dobré to, že má veliký výběr efektů, který si tam může nakroutit, čímž může zjistit jaký asi zvuk by se mu líbil a kam se má orientovat ve výběru dalších nástrojů, aparátů a krabiček
Shrnuto: Jestli chceš mít velký výběr efektů pro začáteční hraní doma na úkor dynamiky (a se slyšitelným zpožděním) za málo peněz, tak do toho běž.
Proč chceš zrovna 505 a ne 505II? V čem je odlišná nebo lepší?
Shrnuto: Jestli chceš mít velký výběr efektů pro začáteční hraní doma na úkor dynamiky (a se slyšitelným zpožděním) za málo peněz, tak do toho běž.
Proč chceš zrovna 505 a ne 505II? V čem je odlišná nebo lepší?

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Něc o jako http://kytary.cz/line6-pocket-pod-express/HN102992/ ??
A k tomu proč ne 505 II ale chci 505....známý mi řekl že to není takovej šmejd...ale nevím ani na jednu z nich jsem nehrál....
A k tomu proč ne 505 II ale chci 505....známý mi řekl že to není takovej šmejd...ale nevím ani na jednu z nich jsem nehrál....
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Známý toho nakecaj, osobně mi rukou prošlo dost levnejch multaku a tomuhle chybí opravdu ta dynamika a zní to celkově umělě , dnes se dá sehnat za dobrý prachy docela povedenej multak do začátku i když si osobně myslím , že multiefekt není dobrá volba , nikdy to nebude hrát tak luxusně jako nějaké lepší kombo. POD nejsou celkově špatná volba , ale za sebe bch doporučil Zoom g2 pokud vyloženě vyžaduješ levný multiefekt.robo.n.x12 píše:Něc o jako http://kytary.cz/line6-pocket-pod-express/HN102992/ ??
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Multiefekt zas tak jednoznačně nechci...jen si myslím že na záčátek a takové to seznámení s efekty výchází oproti krabkám lépe...jinak se mi taky líbí a uvažuju nad http://kytary.cz/boss-ds-1/HN002371/ co si o něm myslíte...já jsem zatím nic negativního nenašel a na bazaru se objevuje skoro pořád.... 
Já mám DS-2, ale tam jsou dva módy: 1. je prakticky DS-1 a 2. je TurboDistortion. Mám to skoro pořád zapnuté na 1 modu a su spokojený jako prase. Zvuk z kytary ženu přes DS2 (1.mod) a Blackheart BH2 (občas ještě přes kvákadlo CB GCB95) a na takové to "domácí žvýkání" za rozumnou cenu to je prostě ideal!!! Mě se líbí ten vepřový distoršn, co z tohohle efektu leze, ale zároveň umí být měkoučký a sametový, když člověk chce. Na hard rock ideal!
Hodně se mi na téhle kombinaci líbí, že nezabíjí kytaru. Strašně rád točím různé kytary a užívám si různých zvuků a tady se mi to povedlo.
Hodně se mi na téhle kombinaci líbí, že nezabíjí kytaru. Strašně rád točím různé kytary a užívám si různých zvuků a tady se mi to povedlo.

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je paráda myslím že do něj půjdu...teď je na bazáči za skvělej 700 Kč, to mi zbyde i na Elixíry 
Zatím jsem ho ještě nezkoušel s tranďákem nebo hybridem, takže nevím, jestli to nebude jenom chemický písek. Nejlépe si zajdi někam do obchodu a vyzkoušet to s podobným nebo stejným kombem jako máš.

- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Skusím si ho asi v Brně v Lidl muziku....hele jak moc to dokáže zkreslit...chápu že si s tím asi nezahraju death metal, ale nemohl by jsi mi poslat nějakou ukázku?? těm na youtube moc nevěřím kdoví co mají za apecy, asi by jim hrál good i nějakej behringer efekt 
Naposledy upravil(a) robo.n.x12 dne 18.11.2009 15:08, celkem upraveno 1 x.
- Gynekolog
- Kontaktovat uživatele:
já mám nejlevnější digitech RP50 a sem spokojenej.Za ty peníze je supr.Zoom..no fuj:D
Hele, já ho mám - 505II, na cvičení se sluchátky jo, ale na živo to moc šumí, to je největší problém. Zvuk je na prvních pár nezkušených poslechů zajímavý, barevný, dynamický, ale pak časem zjistíš, že je to jen líbivé nabušení zvuku, že to zní skoro stejně, nezávisle na kytaře a technice úhozu atp.
Raději digitech. Ale na vyzkoušení a pochopení funkce různých efektů je to fajn. A zůstene ti z toho ladička a cvičítko. Pozor, dá se to píchnou i na 12" bednu a hraje to.
S 505 první verzí hrával Brian May na propagačním turné po amer. rádiích, moc to chválil.
Raději digitech. Ale na vyzkoušení a pochopení funkce různých efektů je to fajn. A zůstene ti z toho ladička a cvičítko. Pozor, dá se to píchnou i na 12" bednu a hraje to.
S 505 první verzí hrával Brian May na propagačním turné po amer. rádiích, moc to chválil.