Kytary Washburn

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
kvasna

Kytary Washburn

Příspěvek od kvasna »

Chtěl bych se zeptat jesli nekdo máta zkušennosti s tímto vyrobcem na jaké jsou jeho kytary urovni jake je zpracování atd. somozřejmě mluvím o dražších modelech okolo 13k.Například uvažuju o koupi teto kytary http://kytary.cz/washburn-n2vintage/HN107203/ takže děkuji za názory a rady.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Washburn

Příspěvek od Mirus »

Doma mám sice baskytaru , ale ono se to v podstatě neliší ... no podle mě je Washburn kvalitní a dobrá firma ... žádný Stagg,Tenson a podobně. Washburn má kytary dobře zpracovaný a dá se na ně hrát. Já mám tu svoji basu už půl roku a žádná ani sebemenší závada. Možná pak časem by to chtělo silnější snímače , ale tak to je snad u všech značek. Té tvé vyhlídnuté za 11tisíc se nemusíš bát. Myslím že bude naprosto OK. Washburn dělá i docela levný kytary a basy (začínaje okolo 4,000tis. ) nicméně kvalitní.

Takže proti Washburnu žádná připomínka.
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U Washe rozhodně palec nahoru. Měl jsem čest s velkým množstvím různých modelů a s ještě větším množstvím kusů a nikdy jsem nenarazil na vážnější problém. Kvalita výroby je vcelku konstatní, žádné výkyvy ve zpracování či zvuku mezi jednotlivými kusy. Celkově to jsou kytary na úrovni, když se zváží, kolik za ně chtějí peněz...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Tak sem se nakonec rozhoupal a po nekolika hodinách strávenejch v prodejne kytar.cz sem si asi po 8 kytarách co jsem měl v ruce vybral tenhle kousek http://kytary.cz/washburn-x50profetb/HN107219/ fakt skvělá kytarka asi nej. kus co jsem v tom shopu v tyhle cenovy relaci našel hlavně to má krásne specifickej zvuk ne takovej ten komerční alias Ibanez kde vsechny kejtry co sem tam zkoušel hrajou stejne(nemastně neslaně) :D Jinak toho Washburna jenom doporučuju :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Wau pěkná kejtra ... gratuluju , že ses přidal do naší rodiny Washburnů :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Logan

Příspěvek od Logan »

čuste.... taky bych si chtěl koupit el. kataru a našel sem taky Washburn:
http://kytary.cz/washburn-x10b/HN103563/
nemůžu si dovolit moc drahou ještě nevydělávám :( :D a chtěl bych se zeptat jestli by tahle byla kvalitní za tuhle nízkou cenu... Ale osobně nečekám že mi někdo řekne že je kvalitní, zdá se mi moc levná :D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Pokud si můžu dovolit zneužít tohoto tématu, tak jsem přemýšlel nad stejným kouskem jako Logan nade mnou (X série). Jsem začátečník, a zatím nepoznám rozdíl mezi kejtrou a dudama, tudíž u mě zatím přemýšlet o dražší nemá cenu.

Zajímá mě ale, jak to je s tím tremolem. Říkal jsem si, ža si parádně zablbnu s vibrapákou (ala Janick Gers na Rock In Rio :D ), ale někteří lidi říkají, že se mi bude rozhazovat ladění, další zase říkají, že stačí koupit nějakou pružinu za 5 Kč. Jak je to doopravdy? Díky za odpovědi ;)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Rozladuje se to jen na levnych kouscich, ktere to tremolo (kobylu) maji levnou a nekvalitni. U drazsich kytar s tim muzes delat silene veci a ladeni se ani nehne, jako treba na moji Ibaneze se ZR tremolem. Ladim jednou za 14 dni a to jeste jen lehounce. Do zacatku a hlavne s malo financema bych doporucikl kytaru s pevnou kobylou. Stejne bys mel s tim tremolem jen problemy...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

A když koupím s tremolem a do začátku s tím nebudu moc kvedlat, jenom doladím a budu hrát normálně - bude to něčemu vadit?

A nebo - nedá se pouze ta páčka sundat?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

mtmccox píše:A když koupím s tremolem a do začátku s tím nebudu moc kvedlat, jenom doladím a budu hrát normálně - bude to něčemu vadit?

A nebo - nedá se pouze ta páčka sundat?

Jasně že se dá sundat , jednoduše odšroubovat , ... kdyby jsi s tím nekvedlal tak se nic nerozladí to je jasný ... ale tak proč kupovat kytaru s levným tremolem pokud ho nevyužiješ ? :D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Takhle, důvodů mám více. Nejhlavnější bude asi ale cena, to víte, študent :), a k washburnu dostanu sadu různého příslušenství v hodnotě tisícovky za korunu, což je pro mě dneska argument s váhou. Dále jsem vybíral tuhle, protože má humbuka, a na Washburn jsem slyšel zatím chválu (v rámci kategorie).
Na druhou stranu to možná moc hrotím... :x :roll: ještě se rozmyslím..

Každopádně díky za rady ;)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Fade píše:Rozladuje se to jen na levnych kouscich, ktere to tremolo (kobylu) maji levnou a nekvalitni. U drazsich kytar s tim muzes delat silene veci a ladeni se ani nehne, jako treba na moji Ibaneze se ZR tremolem. Ladim jednou za 14 dni a to jeste jen lehounce. Do zacatku a hlavne s malo financema bych doporucikl kytaru s pevnou kobylou. Stejne bys mel s tim tremolem jen problemy...
Blbost. ZR se nerozlaďuje proto, že je navržené na extrémní kousky, zatímco stratovské tremolo na tom washburnu se vždycky trochu rozlaďovat bude, a nemá to nic společného s cenou kobylky. U dražších kytar se o tom jen mlčí, ale rozlaďuje se to úplně stejně. Stratovské tremolo je totiž navržené tak, aby se dalo vyrobit pomalu poslepu na koleně, zatímco floydy už jsou trochu komplikovanější, o systémech Kahler, Trans-trem nebo Wonderbar ani nemluvě. Stratovské tremolo se rozlaďuje více nebo méně v závislosti na materiálu nultého pražce, ale hlavně jde o uživatele - velkou roli hraje jak jsou struny namotané na mechanikách (případně zda jsou mechaniky zamykací) a jak je to všechno promazané a seřízené. Na mojí Žluté tremolo drží, i když s ním dělám hovadiny - myslíš že je to tím že to tremolo je drahé a kvalitní, když je tam původní, co tam dali pro Behringer? Prostě vím jak namotat struny a kde všude to promazat - a vyměnil jsem nultý pražec za lepší. Tremolo je fajn, jen je s ním občas při seřizování trochu víc práce.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

woro90 píše:
Fade píše:Rozladuje se to jen na levnych kouscich, ktere to tremolo (kobylu) maji levnou a nekvalitni. U drazsich kytar s tim muzes delat silene veci a ladeni se ani nehne, jako treba na moji Ibaneze se ZR tremolem. Ladim jednou za 14 dni a to jeste jen lehounce. Do zacatku a hlavne s malo financema bych doporucikl kytaru s pevnou kobylou. Stejne bys mel s tim tremolem jen problemy...
Blbost. ZR se nerozlaďuje proto, že je navržené na extrémní kousky, zatímco stratovské tremolo na tom washburnu se vždycky trochu rozlaďovat bude, a nemá to nic společného s cenou kobylky. U dražších kytar se o tom jen mlčí, ale rozlaďuje se to úplně stejně. Stratovské tremolo je totiž navržené tak, aby se dalo vyrobit pomalu poslepu na koleně, zatímco floydy už jsou trochu komplikovanější, o systémech Kahler, Trans-trem nebo Wonderbar ani nemluvě. Stratovské tremolo se rozlaďuje více nebo méně v závislosti na materiálu nultého pražce, ale hlavně jde o uživatele - velkou roli hraje jak jsou struny namotané na mechanikách (případně zda jsou mechaniky zamykací) a jak je to všechno promazané a seřízené. Na mojí Žluté tremolo drží, i když s ním dělám hovadiny - myslíš že je to tím že to tremolo je drahé a kvalitní, když je tam původní, co tam dali pro Behringer? Prostě vím jak namotat struny a kde všude to promazat - a vyměnil jsem nultý pražec za lepší. Tremolo je fajn, jen je s ním občas při seřizování trochu víc práce.
Oprava, asi jsi me spatne pochopil a ja to spatne napsal. Myslel jsem dvojzvratne tremola.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

http://kytary.cz/washburn-x50profetr/HN107220/ hrál jsem na tuhle mrchu, kamarádka ji koupila za 8000 a brutalita!
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
woro90

Příspěvek od woro90 »

Fade píše:Oprava, asi jsi me spatne pochopil a ja to spatne napsal. Myslel jsem dvojzvratne tremola.
Aha, já myslel že to píšeš k tématu - tedy ke stratovskému tremolu na X-10, jediné kytaře Washburn o které se teď v tomto tématu diskutuje :wink: Ostatně rozlaďují se jen ty floydy, u kterých nejsou dostatečně utažené zámky (na libovolném konci struny) nebo mají dolaďovače někde vůli, případně to někde přidírá. To je třeba právě výhoda ZR, že je uložené na kuličkových ložiscích, takže má minimální vůle a téměř žádný odpor. U levných floydů bych se ale spíš než rozlaďování bál rychlejšího opotřebení.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
strup

Příspěvek od strup »

Logan píše:čuste.... taky bych si chtěl koupit el. kataru a našel sem taky Washburn:
http://kytary.cz/washburn-x10b/HN103563/
nemůžu si dovolit moc drahou ještě nevydělávám :( :D a chtěl bych se zeptat jestli by tahle byla kvalitní za tuhle nízkou cenu... Ale osobně nečekám že mi někdo řekne že je kvalitní, zdá se mi moc levná :D
Zdarec. Tuhle kytaru mam taky a nemuzu si ji vynachvalit. Za malo penez opravdu solidni kousek. Mam ji dva roky a misto koupe nove tam frknu novy Seymore Duncan snimače. Rozhodne dobra volba pro zacatek.
R.I.P. Ronnie James Dio
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

strup: díky za reakci, tohle bude asi definitivní argument pro pořízení tohohle nástroje ;)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

woro90 píše:
Fade píše:Oprava, asi jsi me spatne pochopil a ja to spatne napsal. Myslel jsem dvojzvratne tremola.
Aha, já myslel že to píšeš k tématu - tedy ke stratovskému tremolu na X-10, jediné kytaře Washburn o které se teď v tomto tématu diskutuje :wink: Ostatně rozlaďují se jen ty floydy, u kterých nejsou dostatečně utažené zámky (na libovolném konci struny) nebo mají dolaďovače někde vůli, případně to někde přidírá. To je třeba právě výhoda ZR, že je uložené na kuličkových ložiscích, takže má minimální vůle a téměř žádný odpor. U levných floydů bych se ale spíš než rozlaďování bál rychlejšího opotřebení.
Ono to bylo spise tak vseobecne ;) Jinak zamkama to neni. I kdyz dorves zamky na maximum a zarves pakou, tak je to rozladene. Samozrejme, jsou tam i ty dalsi faktory, tere jsi psal, ale zamky bych tam az tak nepocital.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Fade píše:Jinak zamkama to neni. I kdyz dorves zamky na maximum a zarves pakou, tak je to rozladene. Samozrejme, jsou tam i ty dalsi faktory, tere jsi psal, ale zamky bych tam az tak nepocital.
Pokud to máš v pořádku, promazané a seřízené, a drží ti to i na konci kobylky, nemůže se to hnout ani kdyby to stálo dvě kila nebo by sis to vyrobil doma na koleně podle narychlo vytisknutého nákresu (samozřejmě tak, aby to odpovídalo základním předpokladům funkčnosti - tedy kužely navazující bez přechodového válce, ostré nože a všechno dobře utažené). Ale o tremolech obecně bychom se mohli bavit ještě týden, což v tomto tématu asi není úplně ideální. Kdyžtak pojďme do příslušného threadu, tam můžeme rozebírat technické detaily do soudného dne.
Kai

Příspěvek od Kai »

woro90 píše:
Fade píše:Jinak zamkama to neni. I kdyz dorves zamky na maximum a zarves pakou, tak je to rozladene. Samozrejme, jsou tam i ty dalsi faktory, tere jsi psal, ale zamky bych tam az tak nepocital.
Pokud to máš v pořádku, promazané a seřízené, a drží ti to i na konci kobylky, nemůže se to hnout ani kdyby to stálo dvě kila nebo by sis to vyrobil doma na koleně podle narychlo vytisknutého nákresu (samozřejmě tak, aby to odpovídalo základním předpokladům funkčnosti - tedy kužely navazující bez přechodového válce, ostré nože a všechno dobře utažené). Ale o tremolech obecně bychom se mohli bavit ještě týden, což v tomto tématu asi není úplně ideální. Kdyžtak pojďme do příslušného threadu, tam můžeme rozebírat technické detaily do soudného dne.
Souhlas. Ono ZR je trosku jina liga a rekl bych i jiny hriste u tremol... co sem s tim delal by clovek neveril a fakt se struny nehnuly pri firemnim (!) serizeni. Kazdopadne u floydu nezalezi na kvalite materialu vs. funkcnost... pokud je dobre serizene/upravene tak i ta nejhorsi slitina musi fungovat dobre (otazka je jak dlouho)... ono kvalita materialu urcuje hlavne vydrz. Jak uz psal Woro...

Celkove Washburny mi prijdou hodne user friendly vs. cena... za tyhle penize clovek koupi sh*t stagg, tenson a podobny lisovany hajzlpapir s blatenym hardware.. zajimave ze u nekterych znacek (zrovna washburn) nejaka ta minimalni kvalita pretrvava.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“