Yamaha UW500 a ovladače

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Yamaha UW500 a ovladače

Příspěvek od vizistep »

Byla by asi náhoda, kdyby mi někdo dokázal poradit, ale aspoň to zkusím. Koupil jsem z ebay levně tuhle USB zvukovku s tím, že nejspíš po čase zase prodám.

Hardware funguje bez problému, monitoruje jak má atd., ale problémem jsou ovladače. Připojim, najde ji to, nainstaluju (což obnáší mimochodem asi tři restarty), jenomže to nehraje. Resp. ASIO ovladače nehrajou (v jejich ovládacím panelu je u Device prázdno, i když třeba v nastavení Cubase se ta zvukovka normálně vybrat dá). Multimedia a DirectX sice zvuk vydávají, ale chrčí to až hrůza, je to jako by byla moc nízká latence, ale její zvýšení to nezlepší. Zkoušel jsem asi pět verzí ovladačů, u jedněch ASIO se sice software tvářil, že hraje (pokrok! :) ) a vypadalo to slibně, ale stejně z toho nic neleze. Nakonec jsem vyzkoušel Asio4All, ale tam se tváří jako inactive a nepodařilo se mi ji zaktivovat. Zkoušel jsem to i na druhém PC a taky z toho nic nelezlo (obojí Win XP). A třešničkou na dortu je, že jsem teď psal člověkovi, co ji prodává na midi a odpověděl, že mu to taky nejede.

Neexistuje třeba ještě nějaká podobně univerzální alternativa k Asio4All?

Už je to asi 10 let starý HW, takže jsem čekal trochu porod, ale taky jsem čekal, že to aspoň nějak fungovat bude, zvlášť když to u nás má ještě řada krámů v nabídce.

Za jakoukoli pomoc díky
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha UW500 a ovladače

Příspěvek od pavlii »

Mno - zatím jsem moc dlouho nehledal - kde jsi splašil ovladač (vyjma instalačního CD)? Na Yamaha stránkách jsem na něj zatím nenarazil....

V porovnání s manuálem - kde je první zákys? Přidala se karta jako zařízení do seznamu HW, jak je v manuálu uvedeno?

Původní specifikace uvádějí operační systém W98 - takže vzhledem k zatím mnou nenalezeném ovladači odhaduji, že to na XP a novějších nebude fungovat.

P.

EDIT: jo, už to mám, je to na jiných Yamaha stránkách :lol: ovladač je i pro XP/2000, tak nevím... Čili zatím platí mnou položené otázky - když se "sjiždí" uvedená instalační procedura ovladače, kde začne být (pokud vůbec) rozdíl v chování ve skutečnosti oproti uváděnému z manuálu?

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

Asi jsem se nevyjádřil dost jasně - první zákys je totiž až v tom, že to nehraje. Jinak se všechno nainstaluje, jak má, ve správci zařízení karta normálně je (obligátní "Toto zařízení pracuje správně"). Ještě jsem zapomněl, že pokud ji nastavím na Windowsácké zvuky, tak to vydává ty zvuky taky s tím popsaným chrčením.

Jinak všechny ovladače, co jsem vyzkoušel, samozřejmě 2000/XP jsou, takovou chybu bych snad neudělal, přecejen s PC už nějaký ten pátek dělám (a jiná verze by se snad ani nenainstalovala). Samozřejmě mě napadlo to vyzkoušet někde taky na Win98, ale bohužel už nemám nikde takovou možnost.
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Echch :lol: protože znám i sebe a hlavně spoustu případů okolo, tak se stejně vždycky ptám, protože v těhle místech bývá nejčastěji schovaná chyba (..."no tam to přece nebude, protože nejsem blbej...") :wink: takže neškodí se občas zaměřit na tyhle zcela základní věci.

Mhm - tak to je teda jako prob. Samozřejmě bych odkázal na servis Yamahy (myslím dotaz e-mailem), ale osobně mám zcela negativní zkušenost a zvlášť s produkty, kde je již ukončená výroba a vlastně se pouze doprodávají zásoby.

Vyzkoušet jinde (počítač), jiný USB řadič....víc možností mě nenapadá. :cry:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

No jo no, na úplně jiným PC už jsem to zkoušel a chová se to stejně. Doufal jsem, že by se tu mohl objevit někdo se zkušeností s touhle kartou, což asi není zrovna pravděpodobný, ale stejně díky. A v support Yamahy žádnou naději nevkládám, právě proto, že je to už taková vykopávka. Takže mi holt asi zůstane, protože zvukovka, která umí jenom monitorovat asi na dračku zrovna nepůjde :)

Ale kdyby o to někdo měl zájem, tak se nebojte ozvat, jinak je totiž ve výborným stavu. A z Japonska! :mrgreen:
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“