Basa na výbavu el. kytary
Pravidla fóra
Re: Basa na výbavu el. kytary
Z mý zkušenosti vim že když chce člověk hrát na basu,tak bez basů to prostě nejde.Basa prostě musí aspoň trochu dunět,nemůže to bejt plechová krabice.Na hraní na doma mi sice stačí kytarový kombíčko(Guitar rig je pro basu nepoužitelnej,pokud k tomu nemáte kvalitní repro) ale na větší hraní prostě musí bejt basovej aparát.Hrál sem chvíli na sestavu basovej box a kytarovej zesák a byl to děs.Fakt je že jestli chceš třeba jen zkoušet hrát doma tak ti to kytarový kombo stačí.(Stejně sem doma línej zapojovat kombo tak hraju na sucho
)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Daleko lepší zvuk než kytarový apec ti dá i hifina. Jen to chce mít dostatečně velké basové repráky a volume hodně nahoru, protože je to stavěné na silnější signál. Na koleji jsme nedávno zkoušelina apošce mého spolubydlícího JB + Bazz Fuss, na čistý to neznělo špatně a se zkreslením to bylo ještě lepší. Rozhodně lepší než na kytarovém chrchlátku stejné kategorie.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nebudete mi věřit , ale zašel sem ke starému kamošovi co má doma na brnkání pouze kytarový sh*t - kombo Tenson 15W .. tak sme do toho zapojili basu i kytaru a zahráli si pár písniček .. nevěřil jsem svým uším , ale snést se to daloworo90 píše:Daleko lepší zvuk než kytarový apec ti dá i hifina. Jen to chce mít dostatečně velké basové repráky a volume hodně nahoru, protože je to stavěné na silnější signál. Na koleji jsme nedávno zkoušelina apošce mého spolubydlícího JB + Bazz Fuss, na čistý to neznělo špatně a se zkreslením to bylo ještě lepší. Rozhodně lepší než na kytarovém chrchlátku stejné kategorie.
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Já tomu věřím, jen říkám že hifina dá čistší zvuk, poněvadž kytarové reproduktory jsou stavěné tak, aby se samy podílely na barvě zvuku - ale netvrdím že by kytarové kombíčko nehrálo, to rozhodně ne, jen že nezahraje tak dobře jako basové a že hifina je, cose týče basy, někde mezi nimiMirus píše:Nebudete mi věřit , ale zašel sem ke starému kamošovi co má doma na brnkání pouze kytarový sh*t - kombo Tenson 15W .. tak sme do toho zapojili basu i kytaru a zahráli si pár písniček .. nevěřil jsem svým uším , ale snést se to daloworo90 píše:Daleko lepší zvuk než kytarový apec ti dá i hifina. Jen to chce mít dostatečně velké basové repráky a volume hodně nahoru, protože je to stavěné na silnější signál. Na koleji jsme nedávno zkoušelina apošce mého spolubydlícího JB + Bazz Fuss, na čistý to neznělo špatně a se zkreslením to bylo ještě lepší. Rozhodně lepší než na kytarovém chrchlátku stejné kategorie.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Zdravim, mel bych dotaz. Skoro vubec tomu nerozumim tak budte prosim shovivavi:) Chtel bych koupit pritelkyni k vanocum nejaky levny kombo na kolej (tak do 1000).Bylo by to asi spis na hrani jen do sluchatek nez nahlas. Tak sem se chtel zeptat, jestli by pri takhle malem vykonu slo pouzit na baskytaru i treba tohle kytarove kombo http://kytary.cz/danelectro-zesilovac-h ... /HN089570/ nebo jestli by to byl problem. Predem diky za rady
Použít by to určitě šlo. :Ale bude to stát opravdu za velký kulový. Než toto tak to už fakt snad raději basktarové kombo Stagg za bazaru s výkonem 10-15 W a výstupem na sluchátka....
Pokud bych chtěla hrát vyloženě na sluchátka tak to už je potom asi lepší Vox amplug. Nebo jak se to jmenuje.
http://kytary.cz/vox-amplug-bass/HN101807/
Na bazaru by jsi to za 1000,- sehnal. Ale opravdu je nejlepší aspoň nějaký malý kombo. Nějaký Kustom apod.
Pokud bych chtěla hrát vyloženě na sluchátka tak to už je potom asi lepší Vox amplug. Nebo jak se to jmenuje.
http://kytary.cz/vox-amplug-bass/HN101807/
Na bazaru by jsi to za 1000,- sehnal. Ale opravdu je nejlepší aspoň nějaký malý kombo. Nějaký Kustom apod.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801