R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
Emg existujou i zlatý... http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories
-
Majkl.Duke
To koukám, že něco takového EMG má, já jsem myslel,že ne,protože u nás jsme to neviděl!:)
Ááá už vidím, jak bych jím vyšperkoval svojí Cortku
Mam rád kombinaci zlaté a černé. Vypadá to tak... luxusně. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Osazoval jsem snímači RM už asi 10 kytar, svých i svých žáků. Mimo typu Colosound mám se všemi dobrou zkušenost. To, co zde čtu o jejich srovnání s SD a DiMarzio je , podle mě, tak na 60% pravda. Snímač ale nemohu posuzovat podle toho, jak se mi líbí zvuk samotné kytary. Snímač se projeví až v kapele, s různými nástroji, efekty, aparáty........v tomto ohledu jsou RM, díky své hrubosti tónu, na stejné úrovni jako Ameriky a obstojí lépe než třeba barvou zvuku krásné Kent Armstrongy.
Ve zvukově nezajímavých a neutrálních Epiphonech byly RM lepší náhradou než Gibsony, vyžadující hodně kvalitní kytaru.
Ve zvukově nezajímavých a neutrálních Epiphonech byly RM lepší náhradou než Gibsony, vyžadující hodně kvalitní kytaru.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
-
Majkl.Duke
Koupil jsem jsi teda v USA Seymour Duncan SH6 Distortion a Seymour Duncan SH1 59 za krásných 2700. Kámoš mi to přiveze 21, tak jsem zvědavej jak to bude znít a jak to tam navařím!!

Urban z tech Arakain co mas rad hraje na R.M. F 1.Kamos si honedavno namontoval do svyho padla a je nad miru spokojenej...Za 900,-?Majkl.Duke píše:Koupil jsem jsi teda v USA Seymour Duncan SH6 Distortion a Seymour Duncan SH1 59 za krásných 2700. Kámoš mi to přiveze 21, tak jsem zvědavej jak to bude znít a jak to tam navařím!!![]()
zdravím!
mám stejnou otázku, ale jinou kytaru
Jaký jsou R.M. PIckups do telátka? mám sice levnou kopii telete od značky Keen, ale co jsem slyšel od zvukaře a kytaristy, tak má dřevo pěkný a svou cenovou relaci převálcuje. rád bych tam teda dosadil snímače, který to taky trochu nakopnou, ale mám dilema, co tam dosadit. Zvažuji Fender Vintage Noiseless Tele z druhý ruky (když se poštěstí) a právě cenově dostupný R.M Pikcups ( s tím, že bych rád podpořil českého podnikatele
). je hloupé ptát se vůbec na srovnání? a nebo mám zkusit úplně něco jiného? Díky mockrát!
mám stejnou otázku, ale jinou kytaru
No ja nevim, kdyz jsem je videl nazivo, tak hral jen na jednu kytaru, Gibson Explorer, a tam pochybuju, ze mel RMka... Jeste jsem se dival na fotky a na snimacich nebyl zadny napis, coz myslim na RMkach vzdy byva.wolf píše:Urban z tech Arakain co mas rad hraje na R.M. F 1.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No,ja to mam z dobryho zdroje.Znamej z jedny metalovy kapely s nim osobne mluvil a ten prej ho moc vychvaloval jakej ma dobrej zvuk....asi bude mit vic kytar,si myslimWohma píše:No ja nevim, kdyz jsem je videl nazivo, tak hral jen na jednu kytaru, Gibson Explorer, a tam pochybuju, ze mel RMka... Jeste jsem se dival na fotky a na snimacich nebyl zadny napis, coz myslim na RMkach vzdy byva.wolf píše:Urban z tech Arakain co mas rad hraje na R.M. F 1.
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Jasne, ja je vzdycky propagoval, za ty penize jsou dobry, spis mi prislo divny, ze by mel v Gibsonu RMka
Na strankach ma jako dalsi kytary Fokusky, tak asi v nich.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak jsem potkal dalsiho cloveka co si koupil F1,kterej tvrdi ze je to peklo na zemi.Zacinam vazne uvazovat,ze jeden poridim a udelam nejaky ty zvukovky na porovnani.
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
od RM me vzdy vic bavily singly (ktery jsou za ty prachy vyborne) nez HB, mel jsem docela tristni zkusenost s jejich snimacem colorsound - to byla fakt kase. vubec clovek dostane za malo penez pomerne hodne muziky.
Pánové,mám kytaru Fokus-H Les Paul Standard a chtěl bych v ní vyměnit snímače za R.M. Pickups. Co by jste radili?
Chtěl bych tam AlNiCo humbuckery.
Ke kobyle asi R.M.bridge+ ale nevím co ke krku. Jestli Classic Neck,nebo R.M.neck nebo Color Sound?
Chtěl bych tam AlNiCo humbuckery.
Ke kobyle asi R.M.bridge+ ale nevím co ke krku. Jestli Classic Neck,nebo R.M.neck nebo Color Sound?
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Ja mam na Fokuse PL prave ten ColorSound. Hladal som klasickejsi rockovy zvuk, hlavne na sola. Uz ho mam dost dlho a zatial som s nim stale spokojny. Nemal som mznost porovnat s inou znackou, v kazdom pripade to bol velky skok vpred oproti povodnym snimacom.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
RM Bridge+ je skvelej, (neco zhruba ve stylu SH4) mam ho u kobylky a je to spravnej rockovej zvuk se spoustou krasnejch stredu.Wardog píše:Ke kobyle asi R.M.bridge+ ale nevím co ke krku. Jestli Classic Neck,nebo R.M.neck nebo Color Sound?
Ke krku - podle toho co si predstavujes za zvuk - Color Sound jde hodne do vysek, bude to "skoro jako singl", Classic Neck mam, ma trochu vic stredu, ale porad je to takovy hodne citelny krkovy zvuk. Hraje pekne cisty i zkresleny. RM Neck bude mit jeste trosku vic stredu, nevim jestli se to na LP nebude uz pri zkresleni trochu mazat. Zalezi jak hraje tvoje kytara, jestli ma sama o sobe hodne kulatej stredovej zvuk, tak Classic Neck, jestli ma vic vysek, tak RM Neck (muj nazor).
Hraju výhradně na šrot.
Kytara hraje spíš víc do středů a basů,přesně tak jak bych si Les Paula,kterej je z mahagonu představoval,že bude hrát.
Ten původní krkovej snímač hraje hodně kulatě,středově.Při zkreslení se s tím krásně hrajou sóla a má to dlouhej sustain. Líbí se mě to víc než cinkavý zvuky podobný singlům. Takže to bych chtěl zachovat.
Ale zase máš pravdu s tím aby těch středů a basů nebylo zase už celkově moc. Takže asi popřemýšlím nad tím Classic neck.
Ten původní krkovej snímač hraje hodně kulatě,středově.Při zkreslení se s tím krásně hrajou sóla a má to dlouhej sustain. Líbí se mě to víc než cinkavý zvuky podobný singlům. Takže to bych chtěl zachovat.
Ale zase máš pravdu s tím aby těch středů a basů nebylo zase už celkově moc. Takže asi popřemýšlím nad tím Classic neck.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Classic Neck mam na olsovy Yamaze (tvar tele) a hraje dost cinkave (na to ze to je HB), ale mozna to je dano i drevem a sroubovanym krkem (kytara ma hodne vysek i nasucho). Kazdopadne na kulaty krkovy zvuk bych vybiral mezi RM Neck a Classic Neck. Treba se jeste ozve nekdo, kdo neco z toho ma v LP.
Hraju výhradně na šrot.
Jo,taky si myslím že ten snímač bude v mahagonavým Les Paulu s lepeným krkem znít úplně jinak než ve tvojí kytaře. Navíc bych chtěl tu verzi s plechovým krytem a ten to taky ještě trošku změní ne?Abu píše:Classic Neck mam na olsovy Yamaze (tvar tele) a hraje dost cinkave (na to ze to je HB), ale mozna to je dano i drevem a sroubovanym krkem (kytara ma hodne vysek i nasucho). Kazdopadne na kulaty krkovy zvuk bych vybiral mezi RM Neck a Classic Neck. Treba se jeste ozve nekdo, kdo neco z toho ma v LP.
http://www.instrumento.cz/recenze-produ ... lnico.html
Tady přidávám recenze na RM pickups.....
Tady přidávám recenze na RM pickups.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Tak mám na svý Epi LP RM Neck a SH4. Ten Neck je dost kulatej,mě i dost basuje - možná je to tím,že mám trochu výš struny a vůbec nedrnčej - kmitaj dlouho jako sviňa 
Ale co mě na něm rajcuje,že se nechá rozpojit na singl a hraje "skoro" jako singl (i pak šumí)
Ale co mě na něm rajcuje,že se nechá rozpojit na singl a hraje "skoro" jako singl (i pak šumí)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR