Lampová palice kolem 25000
Pravidla fóra
Re: Lampová palice kolem 25000
no já měl v prackách dlouho tsl 60 2x12 a párkrát jsem hrál pře tu 100w tsl..mě tam přišly zbytečné tři kanály páč ten nakopnutý stál za prd a na tom zkresleném jsem se nevymanil z nějakého podivného scoopu bez středů...ty talčítka depth nebo scoop nebo co to tam je...škoda mluvit
DSL mi přišlo totálně tenké a suché
dlouho jsem na ty zesaky nehral, dsl komba jsou katastrofa ale DSL50 nebo 100 jsem slysel v kombinaci s Ackovym marshallem xkrat na koncerte domacich i zahranicnich profi kapel a znelo to skvele. treba captain z roots mel z toho naprosto genialni zvuk (mel to teda tezce cranknute a box otoceny zady k lidem), normalne hraje na mesa stiletto ale v cechach mel DSLko s Ackem a hralo to paradne. TSLko mi neprislo zly, ja zatim nejhur hodnotim z novych marshallu devitikilo a DSL401. devitikilo hraje pouzitelne pro moje usi prakticky v jednom extremnim nastaveni a DSL401 imho nehraje vubec.
Hlavu na thrash
Jestli chces zvuk ala Metallica na prvnich deskach tak doporucim Mesu rady Mark, II nebo III,za IV uz bys asi musel prisolit trochu vic.Marshall rady JCM 900 Dual reverb nebo SL-X to je bez debat klasika na kterou hraje doted tisice metalovejch kapel.S Peaveyem 6505 uz budes mit tak troch ala modern sound,spis bych sel do triple XXX na ktrej hrajou treba Exodus.
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Losgibsonos
- Kontaktovat uživatele:
Tak tímhle příspěvkem mě asi zařadíte mezi úplný "zvukokurviče" a neznabohy, ale zkoušel sem další aparát... Přišla mi pod ruce lampa od Line6... http://kytary.cz/line6-spider-valve-hd100/HN098449/
Pohrdavě sem na ní pohlídnul, ale když už byla možnost ten "krám plej chemie (jak sme od line6 zvyklí)" vyzkošet tak proč ne... Zapojil sem kytaru a málem sem se zechcal. Žral sem snad každej zvuk co z toho lezl. Neskutečná hromada dynamiky a konkrétnosti. A to byla propojená z boxem od line6 s V30...Ten box je nic moc, takže si nedovedu představit, jak bude hrát z boxem třeba od englu nebo mb. Zkoušel to i někdo jinej?
Pohrdavě sem na ní pohlídnul, ale když už byla možnost ten "krám plej chemie (jak sme od line6 zvyklí)" vyzkošet tak proč ne... Zapojil sem kytaru a málem sem se zechcal. Žral sem snad každej zvuk co z toho lezl. Neskutečná hromada dynamiky a konkrétnosti. A to byla propojená z boxem od line6 s V30...Ten box je nic moc, takže si nedovedu představit, jak bude hrát z boxem třeba od englu nebo mb. Zkoušel to i někdo jinej?
K: Gibson LesPaul BFG Trans gold
S: Gibson BurtsBucker 3 , Gibson P-90
A: Bugera 333 4x JJ 6L6 , Bugera A 4xVintage 30
KB: Planet Waves 3x PW-G10, Planet Waves PWS05
T: Dunlop Jazz 2,3
ST: Gibson Brite Wires 700L
E: Dunlop Crybaby Eddie Van Halen Wah, Belcat Delay
M:AKG 3700
S: Gibson BurtsBucker 3 , Gibson P-90
A: Bugera 333 4x JJ 6L6 , Bugera A 4xVintage 30
KB: Planet Waves 3x PW-G10, Planet Waves PWS05
T: Dunlop Jazz 2,3
ST: Gibson Brite Wires 700L
E: Dunlop Crybaby Eddie Van Halen Wah, Belcat Delay
M:AKG 3700
Ono to nezní nějak nereálně, ale důležitá věc je aparát porovnat...a to nejlíp okamžitě na stejném boxu, to se pak člověk někdy hodně divíTak tímhle příspěvkem mě asi zařadíte mezi úplný "zvukokurviče" a neznabohy, ale zkoušel sem další aparát... Přišla mi pod ruce lampa od Line6... http://kytary.cz/line6-spider-valve-hd100/HN098449/
A podruhe se divi, kdyz to pak vyzkousi v kapele 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Svatá pravdaA podruhe se divi, kdyz to pak vyzkousi v kapele
ono to hraje hezky, nez vedle toho clovek postavi nejakej dobrej aparat. a hromady dynamiky jsem si teda nevsimnul, spis hromady presetu v multiefektu a neprehlidnutelnyho napisu bogner (to tu znacku porad vlastni on nebo o ni prisel v soudni pri jako VHT? alchemy i tohle siditko mi do image firmy moc nezapada)
Presel na ekonomickej model vsech vetsich firem - necha si levny modely delat v Cine (pripadne u nekoho jinyho, v tomhle pripade oboji) a hi-endovy apecy dela sam v Ameru. Takhle to ma i PRS, Schecter, Laney, Marshall, Celestion a hromada dalsich... Vic to sype 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jasne, ale tu znacku tim docela devalvovalWohma píše:Presel na ekonomickej model vsech vetsich firem - necha si levny modely delat v Cine (pripadne u nekoho jinyho, v tomhle pripade oboji) a hi-endovy apecy dela sam v Ameru. Takhle to ma i PRS, Schecter, Laney, Marshall, Celestion a hromada dalsich... Vic to sype
Proc? Zda se ti, ze nejaka z tech znacek by mela slabou prestiz? 
Ja myslim, ze vetsina lidi si je vedoma rozdilu mezi USA handmade apecem a cinskym kouskem... Kvalita tech puvodnich kousku a do budoucna eventualne novych americkych modelu tim prece netrpi.
Ja myslim, ze vetsina lidi si je vedoma rozdilu mezi USA handmade apecem a cinskym kouskem... Kvalita tech puvodnich kousku a do budoucna eventualne novych americkych modelu tim prece netrpi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
prijde mi to trochu jako kdyz chevrolet zacal vyrabet levna prditka v korei. myslim ze ta znacka neni zas tak provarena na to aby se pod jejich jmenem zacalo predkladat cinsky lampovy siditkoWohma píše:Proc? Zda se ti, ze nejaka z tech znacek by mela slabou prestiz?
jako ve finale proc ne, ale prijde mi to proste divny.
Jenze kdyby to bylo pod jinym jmenem, tak nedostane tak tucny love od Line6 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi zase prijde spise divne, kdyz se podivas na provarenou znacku Marshalla a je tam cedulka Made in ChinaKinx píše:prijde mi to trochu jako kdyz chevrolet zacal vyrabet levna prditka v korei. myslim ze ta znacka neni zas tak provarena na to aby se pod jejich jmenem zacalo predkladat cinsky lampovy siditkoWohma píše:Proc? Zda se ti, ze nejaka z tech znacek by mela slabou prestiz?
Ja myslim, ze vetsina lidi si je vedoma rozdilu mezi USA handmade apecem a cinskym kouskem... Kvalita tech puvodnich kousku a do budoucna eventualne novych americkych modelu tim prece netrpi.mluvim jenom o tom jmenu, podle me mohl udelat neco ve smyslu squier by fender.
jako ve finale proc ne, ale prijde mi to proste divny.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kdyz uz tu pisete o bogner made in chine, co treba soldano made in china? Neni to teda pod nazvem soldano, ale jet city amplification http://www.jetcityamplification.com/ a da se od nich koupit 'soldano atomic 16' hlava za jak pisou 'fraction of the price of original'. Maj tam i 100W hlavu, co pocitam, ze by mohlo byt SLO100.
To ale nebude uplne oficialni, ne?
To je spis klasicka cinska kopirka.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jet City jsou myslím licencovaná firma spadající pod Soldano 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
V tom pripade je to presne ten model, o kterym mluvim. Ale divny je, ze delaji stejny modely, nebo jsou jen podobny?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to nevím, ale pochybuju že ty modely budou stejné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bogner dělá sériově už jen čínskýho Alchemist, vše ostatní je zakázková kusová práce z US, kde dokonce fungujou takový věci jako dost dlouhé čekací doby. A ještě ty ceny, to je děs.Wohma píše:Presel na ekonomickej model vsech vetsich firem - necha si levny modely delat v Cine (pripadne u nekoho jinyho, v tomhle pripade oboji) a hi-endovy apecy dela sam v Ameru. Takhle to ma i PRS, Schecter, Laney, Marshall, Celestion a hromada dalsich... Vic to sype
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008