Rad bych se vas hlav pomazanych zeptal, jestli je z teto situace nejake rozumne vychodisko pro nemajetneho studenta? Ta kytarka je kvalitni, ale nestoji moc penez, takze nevim, jestli ji nekdo bude chtit vymenit (pak je zas riziko, ze mi chce nekdo soupnout nejakou plecku se skrytou vadou), jenze za moc penez ji zase neprodam :\ Takze co ted? Za kazdou aspon trochu rozumnou radu diky
Dilema - vymenit kytaru?
Pravidla fóra
Dilema - vymenit kytaru?
Posledni dobou se dostavam do stavu, ve kterym asi vetsina dele hrajicich uz byla - prestavam hrat jenom doprovody + sem tam nejakou vyhravku a zameruju se i na sola a rychlejsi lead veci. A prave tam jsem narazil na mensi problem u me milovane kytary - vzhledem k netradicnimu tvaru se clovek dostane tak k 15. prazci a dal musi uz docela nepohodlne natahovat ruku (na fotce to docela zkresluje), coz pri solovani opravdu ideal neni. Kdyby mi ta kytara jinak temer po vsech stankach nesedela, tak ji s klidem prodam/vymenim a koupim si nejake vecko nebo superstrat a hotovo, ale docela jsem si na ni zvykl a nevim, jestli bych si pohodlne zvyknul na uplne jinou. Je to tenhle kousek http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... gory=40000
Rad bych se vas hlav pomazanych zeptal, jestli je z teto situace nejake rozumne vychodisko pro nemajetneho studenta? Ta kytarka je kvalitni, ale nestoji moc penez, takze nevim, jestli ji nekdo bude chtit vymenit (pak je zas riziko, ze mi chce nekdo soupnout nejakou plecku se skrytou vadou), jenze za moc penez ji zase neprodam :\ Takze co ted? Za kazdou aspon trochu rozumnou radu diky
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Praveze zvuk mi sedi naprosto
Ta kytara je ve vsech ohledech dobra, az na to, ze se na ni moc dobre nesoluje... A ja bych se rad naucil i solovou hru. Tot ve zkratce muj sahodlouhy popis 
EDIT: ted me jeste napada, neni tu nekdo, kdo hral na tuhle kytaru a zkousel i nejakou Les Paulku? LP se mi vzdycky libily... A nemaji pro me zbytecny tremolo, ktery by mi akorat ztezovalo ladeni... Ted jen otazka, jestli by to nebylo z blata do louze
EDIT: ted me jeste napada, neni tu nekdo, kdo hral na tuhle kytaru a zkousel i nejakou Les Paulku? LP se mi vzdycky libily... A nemaji pro me zbytecny tremolo, ktery by mi akorat ztezovalo ladeni... Ted jen otazka, jestli by to nebylo z blata do louze
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Alexi_Laiho
hele myslim že chyba nebude v kytaře... páč je uplně normální.. spíš na Včko by sis musel zvykat páč od cca 17 pražce tam musíš natahovat prsty i přes tělo .... takže
štyluj si pásem tak abys tu kyttaru měl idealně vysoko a mohl dosáhnout v všechny polohy, typuju že jí máš docela nízko , ne ? klidně si jí dej až k bradě a pomalu si zvykej jí dávat dolu
štyluj si pásem tak abys tu kyttaru měl idealně vysoko a mohl dosáhnout v všechny polohy, typuju že jí máš docela nízko , ne ? klidně si jí dej až k bradě a pomalu si zvykej jí dávat dolu
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
V poloze to opravdu neni. Problem je, ze v miste, kde je krk prisroubovanej, je kytara hrozne vysoka, takze to misto hrozne zavazi - a kdyz ho chci "obejit", tak zas narazim na ten vyrez (ruzek) tela. Docela jsem trpel i kdyz jsem hral As I Die od Paradise Lost v pasazi, kde se hraje na 12.-15. prazec, to se jeste dalo zvyknout, vys to ale fakt nedam
Nevim, jestli mam moc kratkou nebo moc dlouhou ruku nebo co, ale ja tam ty prsty proste pohodlne nestrcim... Kdyz jsem zkousel hrat na otcovu Cortku, tak jsem v pohode dosal i na 21 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Alexi_Laiho
No muzu to zkusit, ale spis to asi namaluju, nedokazu se predstavit jak drzim kytaru aby to bylo videt a fotim to
Zkratka budto musim hrat pres vysokou cast tela, kde je prisroubovanej krk, nebo to ruku obtahnu a zas narazi na vycnelek tela... Rezat ho nechci 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
k**** jak zvon. na tu kejtru hraju cca2x do týdna, na sólování je perfektní. na každý kytaře je krk za něco přichycenej. Co se týče těch snímačů tak pokud ti "sedí" tak nevím co slyšíš... sou zahuhlaný nekonkrétní (hl. krční) ty snímače sou na kkta. jinak se na tu kytaru sóluje jako na každou jinou, ten krk za něco musí držet.... co na ní mě nesedí je tlustčí krk, moc silný pražce a menší radius, jinak se po tom krku běhá dobře.... zvykneš si na to....
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Krk sice musi byt nekde uchycenej, ale u te Cortky ta sroubovana cast neni zdaleka tak tlusta a navic ma vyrez prave pro tu ruku... Navic kazdej hraje jinak a ma jinou ruku, takze k**** pises leda ty
Po krku se mi beha dobre, ale proste ne ve vyssich polohach... A snimace mi prijdou dobry, mam srovnani s nejakyma stock snimacema s Jacksonu a zvuk mi prijde srovnatelnej
Pres co to poustis? Ja to ted tlacim pres lampu a jsem zvukove spokojen...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No hele, jako já nevim co čekáš že ti tady někdo řekne. Tu kytaru mám, a s tim co máš ty problémy teda rozhodně nemám. Nevim jak by ti moh někdo poradit, pokud se ti na ní hraje fakt špatně, tak ji vyměň no... Ale řek bych že to bude blbou technikou hry nebo prostě seš jinak stavěnej a tak ti to nesedí no. Di do hudebnin skus SGcka, LPcka,Straty atd pokud se ti na nakou z nich bude solovat lip tak si ji kup.S výměnou bude potíž, protože když se někdo bude zbavovat třeba LP, strata nebo tak ve stejný cenový kategorii tak pro to, aby si koupil lepší, ne aby to vyměnil za ibanezku za stejný prachy. Skus se na to míň soustředit a víc hrát, třeba si zvykneš. Snímače nejsou pro tu cenovou kategorii špatný, ale když je vyměníš tak to poznáš...sice ten zvuk teď třeba špatnej neni, ale i tak bude pak o dost lepší...
Já s tou kejtrou mám jinej problém a to že na ladících kolících neni šroubek na utáhnutí a sou strašně volný, takže někde s kytarou zavadim a rozladí se to jako faakt vo ranec... to mě vytáčí... ale jinak tvarově to je vcelku pohoda....
Já s tou kejtrou mám jinej problém a to že na ladících kolících neni šroubek na utáhnutí a sou strašně volný, takže někde s kytarou zavadim a rozladí se to jako faakt vo ranec... to mě vytáčí... ale jinak tvarově to je vcelku pohoda....
Tak mam asi naky divny ruce, ale kdyz hraju treba 19. prazec na hornim E, tak mi ruka furt narazi na ten vyrez kytary
Snimace mi staci a uz jsem tady psal, ze na otcovu cortku (ktera tvarove vychazi ze stratu) mi hrani takhle vysoko potize nedela, takze to asi zadno spatnou technikou nebude, proste mi ten tvar nesedi... No uvidim, dam kytare jeste tak mesic dva a pak uvidim, co s ni, ale dost pochybuju, ze si na tohle zvyknu
A jestli tu je naky moderator, tak to asi rovnou muze zamcit, protoze s takovou to povede akorat na flame...
ad koliky: zkousel jsi oddelat ten kovovej plisek, kterej je kryje?
a btw, vychytal jsi, jak se s ni da hrat vsede? vzdycky se mi posune tak, ze pravacku musim dat dost dozadu a pak me z takove hry boli ruka
(a jestli mi reknes, ze ne, tak asi fakt jdu k doktorovi s rukama)
A jestli tu je naky moderator, tak to asi rovnou muze zamcit, protoze s takovou to povede akorat na flame...
a btw, vychytal jsi, jak se s ni da hrat vsede? vzdycky se mi posune tak, ze pravacku musim dat dost dozadu a pak me z takove hry boli ruka
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
přez lampu sem s tím nehrál... na cortky sem taky hrál a neřek bych že je v tom nějaká velká výhra... Na tvým místě si nato prostě zvyknu... Některý kejtry maj i tu část zkosenou aby se to dalo líp chytit, ale podle mě to není takovej problém aby to stálo za vyměnění kytaryWohma píše:Krk sice musi byt nekde uchycenej, ale u te Cortky ta sroubovana cast neni zdaleka tak tlusta a navic ma vyrez prave pro tu ruku... Navic kazdej hraje jinak a ma jinou ruku, takze k**** pises leda tyPo krku se mi beha dobre, ale proste ne ve vyssich polohach... A snimace mi prijdou dobry, mam srovnani s nejakyma stock snimacema s Jacksonu a zvuk mi prijde srovnatelnej
Pres co to poustis? Ja to ted tlacim pres lampu a jsem zvukove spokojen...
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
z duše mi bovoříš.... přesně to stejný si o tý kytaře myslím já... vyměníš snímače - kvalitní nástroj. A s těma mechanikama má ten borec taky stejnej problém...Ragnar píše:No hele, jako já nevim co čekáš že ti tady někdo řekne. Tu kytaru mám, a s tim co máš ty problémy teda rozhodně nemám. Nevim jak by ti moh někdo poradit, pokud se ti na ní hraje fakt špatně, tak ji vyměň no... Ale řek bych že to bude blbou technikou hry nebo prostě seš jinak stavěnej a tak ti to nesedí no. Di do hudebnin skus SGcka, LPcka,Straty atd pokud se ti na nakou z nich bude solovat lip tak si ji kup.S výměnou bude potíž, protože když se někdo bude zbavovat třeba LP, strata nebo tak ve stejný cenový kategorii tak pro to, aby si koupil lepší, ne aby to vyměnil za ibanezku za stejný prachy. Skus se na to míň soustředit a víc hrát, třeba si zvykneš. Snímače nejsou pro tu cenovou kategorii špatný, ale když je vyměníš tak to poznáš...sice ten zvuk teď třeba špatnej neni, ale i tak bude pak o dost lepší...
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
v tomto případě můžeš taky najít stejnej tón na jiných strunách... TAky to může být tím že máš kytaru dost nízko... já ju mívám nízko a tyky mi ty vyšší pražce na basovejch strunách dělaj problémi, alenení to kytarou....Wohma píše:Tak mam asi naky divny ruce, ale kdyz hraju treba 19. prazec na hornim E, tak mi ruka furt narazi na ten vyrez kytarySnimace mi staci a uz jsem tady psal, ze na otcovu cortku (ktera tvarove vychazi ze stratu) mi hrani takhle vysoko potize nedela, takze to asi zadno spatnou technikou nebude, proste mi ten tvar nesedi... No uvidim, dam kytare jeste tak mesic dva a pak uvidim, co s ni, ale dost pochybuju, ze si na tohle zvyknu
![]()
a btw, vychytal jsi, jak se s ni da hrat vsede? vzdycky se mi posune tak, ze pravacku musim dat dost dozadu a pak me z takove hry boli ruka(a jestli mi reknes, ze ne, tak asi fakt jdu k doktorovi s rukama)
Přesně, vyzkoušej co nejvíc tvarů, nějakej tý tvý ruce padne. Nejlepší by byl nějakej superstrat (nejlíp s 24 pražci) (straty maj taky problém s prostorem u vyšších pražců, i když některý se dělaj extra vykrojený).
LPčka maj obvykle krky jako bejsbolový pálky (tlustý), to už by snad bylo lepší SG - jenže to ti zas bude přepadávat na hlavu, takže místo toho, abys levou hrál, budeš polovinu času podpírat a vytahovat krk z hlubin. Tyhlety klasický tvary maj prostě i svoje zápory.
LPčka maj obvykle krky jako bejsbolový pálky (tlustý), to už by snad bylo lepší SG - jenže to ti zas bude přepadávat na hlavu, takže místo toho, abys levou hrál, budeš polovinu času podpírat a vytahovat krk z hlubin. Tyhlety klasický tvary maj prostě i svoje zápory.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Tlustej krk by mi mozna nevadil, u toho tvaru, co mam ted, je nestastny, ze bud mi vadi ten spoj krku s telem, nebo ten vycnelek tela, mam tam moc malo prostoru... Zitra nebo nekdy v tydnu skocim do guitarshopu a neco si tam wohmatam 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
s mechanikama mám taky problém fakt je to hrozně volné
ale kytara je to parádní ,ten krk padne perfektně do ruky
ty vyší polohy mně dělaly taky problém ale je to jen o zvyku 
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
KOMFORT, lidi, KOMFORT při hraní 
on je problém, že ne vždy se to dá zjistit při prvním zkoušení...pokud ti hned něco nesedí, tak na to kašli, pokud ti to sedne, tak se ti sice tak za půl roku může stát, že zjistíš, že to není to pravé ořechové (můj případ), ale to už je osud...nenervuj se a když ti něco sedne, ber...třeba to bude nafurt, když ne - zkusíš zase něco jiného
on je problém, že ne vždy se to dá zjistit při prvním zkoušení...pokud ti hned něco nesedí, tak na to kašli, pokud ti to sedne, tak se ti sice tak za půl roku může stát, že zjistíš, že to není to pravé ořechové (můj případ), ale to už je osud...nenervuj se a když ti něco sedne, ber...třeba to bude nafurt, když ne - zkusíš zase něco jiného
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"