Distortion

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
prcek

Distortion

Příspěvek od prcek »

Zdravím všechny, obracím se na Vás s prosbou o radu.
Mám momentálně Ibanez RG350 (http://kytary.cz/ibanez-rg-350ex/HN081294/) a k tomu Digitech RP250 (http://www.digitech.com/Classic/RP250.php), jak asi všichni tady ví (já už teď taky) tak RP250 nemá nic moc zkreslení.
Chci mezi kajtru a RPčko něco vrazit.
Koukal jsem na Bosse ale nemohl jsem se rozhodnout a pak jsem našel Digitech DF7 http://kytary.cz/digitech-distortion-fa ... /HN071736/.
Trochu plavu na co jsou u DF7 2 výstuby jeden do apecu a druhý do mixu. Kterým by se to spojilo s RPčkem?
Je to dobrá volba? Zvukově se mi to co jsem našel líbilo moc (DF7).
RPčko bych si nechal na reverb, chorus, wah a podobné skopičiny.
Podotknu že si hraju jen tak doma pro radost do sluchátek a sem tam s kamarády na jejich apec, který je pokaždé jiný :lol:
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Distortion

Příspěvek od rotten77 »

prcek píše: Koukal jsem na Bosse ale nemohl jsem se rozhodnout a pak jsem našel Digitech DF7 http://kytary.cz/digitech-distortion-fa ... /HN071736/.
Hledej šmudlo: search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bdistortion++
prcek píše:Trochu plavu na co jsou u DF7 2 výstuby jeden do apecu a druhý do mixu. Kterým by se to spojilo s RPčkem?
Výstupem do aparátu, ... a taktéž stačí hledat
prcek

Příspěvek od prcek »

Díky za info s tím výstupem :)
o té DF7 jsem si tady něco přečetl, spíš mě zajímá jestli je to před to RPčko dobrý životabudič, přece jen je to taky digitech "multi" distortion.
Samo že ho před definitivním rozhodnutím prubnu v obchodě "live"
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

prcek píše:Díky za info s tím výstupem :)
o té DF7 jsem si tady něco přečetl, spíš mě zajímá jestli je to před to RPčko dobrý životabudič, přece jen je to taky digitech "multi" distortion.
Samo že ho před definitivním rozhodnutím prubnu v obchodě "live"
Myslím, že před RP nebude životabudič asi nic. Nicméně bych volil spíše nějaký klasický distortion (Boss, EHX, Rat), který se dá využít i v budoucnu. Ta DF7 asi taky nebude nic moc (ukázky na webu Digitechu bych ani neposlouchal).
prcek

Příspěvek od prcek »

rotten77 píše:ukázky na webu Digitechu bych ani neposlouchal.
jj bussines je hold bussines :D
Poslouchal jsem jak to hraje na tubě.
Problém mám hlavně v tom, že hraju dost rozlišnou hudbu a nevím jak to zkloubit abych neměl x krabiček viz http://www.youtube.com/watch?v=CKcEbFEKNQU :shock:
Hraju v podstatě od Iron Maiden, Metallicy přes Faith No More po Satriani, Vai (ty poslední hodně s rezervou :lol: .
Uvažoval jsem u těch BOSS o DS1 (tvrďárny) a SD1 (vyhrávky) za sebe místo DF7, bylo by to lepší volba?
Nebo DS2 + FS.
Nebo se mám smířit s tím že RP švácnu do světa a začnu zkupovat krabky :twisted:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Podle tůbka se zas taky tolika neřiď, protože i samotnej způsob nahrávání dost ovlivňuje tvuj pohled na zvuk, přehlcenej majk atd....
Hele ty si z Ivančic od Brna?
prcek

Příspěvek od prcek »

Drobák píše:Hele ty si z Ivančic od Brna?
přesně tak pane :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

8) bomba, potřeboval bych se poptat na jednu holku se kterou už nejsem v kontaktu...nechci tu rozjíždět OT tak ti to písnu do vzkazu :)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

RP si na efekty nechej (a na cvičení s bubeníkem a i na nahrávání přez USB). Nic lepšího za podobný prachy nesplašíš. Počti si něco o zkreslovacích krabkách -je toho tu dost- a pak si zkus probrat,co je na tvůj styl nejtypičtěší a pokus se to vyzkoušet,popř. koupit na bazáči. V nejhoršim to pošleš s minimální ztrátou dál.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

za mě doporučuji overdrive/distortion efekt Marshall Jackhammer,tam nakroutíš všechno od jemnýho bluesu až po metalovou pilu...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

dfleischer píše:za mě doporučuji overdrive/distortion efekt Marshall Jackhammer,tam nakroutíš všechno od jemnýho bluesu až po metalovou pilu...
za sebe nedoporučuji... spíš bych koulkl na boss OS2
http://kytary.cz/boss-os-2/HN002372/
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 22.11.2009 18:23, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
prcek

Příspěvek od prcek »

Na ten OS2 jsem se koukal, ten nevypadá marně, jsou to v podstatě 2 krabky v jednom a vzhledem k mému rozsahu by mohla vyhovovat. Asi zajdu do kšeftu a podrobím ji testíku :-)
Na Marshalla mrknu co je to vlastně zač :twisted:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

další fajn hračička je proco rat bo MXR distorion+
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

V poslední době mě kvalitou zvuku překvapil rocktron rampage, od jemnýho nakreslení po pilu, nastavení scoop mění charakter zvuku, takže se posouváš zleva doprava od marshallu k mesině (přibližně) :-)
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“