Pomoc při výběru hlav Marshall
Pravidla fóra
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc při výběru hlav Marshall
Na TSL 602 hraju a říkám, gainu až až
Pokud to mají na prodejně nějaký pátek, pořád to zapínají/vypínají, všichni do toho rýpou, tak se není ani čemu divit, že to hrálo blbě.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
TO bych tipoval, ze muze byt problem - vycuchly lampy... S vyjetyma koncovyma muze hrat apec fakt bidne, at uz je to Marshall, ENGL nebo Diezel. Nebo Mesa.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nj ten gain (na tom kombu co ste zkouseli) je teda hodne divnej, jcm 2000 at uz jakakoliv verze ma gainu na rozdavani, co sem zkousel tak pri maly hlasitosti (stahnutej master) to kreslilo dobre, nedejboze vytahnout jeste koncak ke zkresleni, to bych uz tlacil "gain knob" hodne dolu. Ohledne toho JVM... jo presne tak, hrozne moznosti, nektery zvuky pro me chemicky, ale nemuzu rict, ze po chvilce stelovani by byli zvuky nepouzitelny... proste modernejsi zesak a dokonce se mi to v nekterych nastavenich libilo.Nero píše:Pozor, Nuker ale nemluvil o hutnosti (hutný zvuk ta 2000 měla), ale o množství gainu (čili kvalitě jednoduše poznatelné podle toho, jak moc to zkreslí). A pokud jsme teda nenarazili na vadnej model, tak JCM2000 rozhodně nemá zrovna tuny gainu, absolutně bych ji neoznačil jako hi-gain.Kai píše:Jcm 2000 ma gainu tri pr*ele. Jen je to o tom umet zvuk nastavit. Tvrdost a hutnost nedela gain, ale stredy. Crunch (zlutej) bohate staci na doprovody, cervenej lead ma zkresleni v polovine (!) ideal na sola bez jakyhokoliv dokrmeni. JVMko je divnej "marshall" - moderni okopirovany nemarshall zkresleni vcerne milionu modu chemickych zvuku.Nuker píše:JCM2000 je na metal blbost , leda dokrmit krabkou . S Nerem jsme v music-city skoušely všechny možný marshally a nakonec jsem dospěl k mese , ale to je vedlejší . Na jcm krom 800 jsem nehrál takže nemužu soudit , nicméně JCM2000 potřebuju fakt dokrmovat , má to super skreslení i celkovej charakter , ale skreslení býda , je ho fakt málo. Jedinej z Marshallu co by se hodil na metal a nemusel by se nijak dokreslovat je řada JVM , která mi sedla asi nejvíc , nakroutily jsme na tom od klasickýho plexi křaplavýho soundu , až po hutnej alá metallica (ride the lightning). Je fakt , že člověk těch 6 kanálu , kterej má na navíc na každym z nich 3 mody asi fakt nevyužije , ale jako high-gain aparát se zvukem Marshallu Nám sednul nejvíc . Pokud chceš High-Gain tak určitě skus JVM
Jen jestli mluvíme o tom samém - http://www.music-city.cz/marshall-tsl60 ... 2-502.html
Souhlasím s tím, že JVM je docela divnej Marshall (hmm, možná proto je mi jako jedinej aspoň trochu sympatickej)m lze na něm nastavit kopu divnejch zvuků, ale když si s tím člověk pohraje, tak na tom najde i kopu dost slušnejch zvuků.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
nebylo to na Děkance, ale ve Vysočanechdlouhovlasac píše:Vadnej kus? Jako u kytar typu Stagg, Dimavery atd. bych chápal takový ,,označení'', ale podle mě marshallovci určitě prováděj na každym kusu kontrolu jestli tam neni závada. A i kdyby náhodou se stalo, že jim něco uniklo, je hrozně malá pravděpodobnost, že by se to dostalo právě do děkanky. Nicméně - nevymluvíte mi, že TSL nemá gain. Viděl jsem death/black kapelu Avenger s TSL a tvrdit, že to nemá gain je vyloženě s prominutim pitomost.
Ad vyjeté koncovky - nezdá se mi, čistý v pohodě a ten zvuk ani zkreslenej nezněl špatně, jen ne dost zkresleně.
Ad koncák - byl dost vytáhlý... A prostě nic
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- banana bonus
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, ti Aarsen Frequency mají přesně zvuk jaký bych chtěl, dokonce se mi trefili i do žánru. 
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu