nahravani s USB MIDI pianem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Bizzy.D

nahravani s USB MIDI pianem

Příspěvek od Bizzy.D »

zdravim... mam dotaz. mam dig.piano s usb midi a notovaci program sibelius.. kdyz to pripojim a chci tam neco nahrat tak se mi to v pocitaci spozduje asi o ctvrt doby... ty noty pak vypadaji dost silene.. je to zvukovkou nebo cim?? diky za odpoved.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: nahravani

Příspěvek od Atkins »

Ano zvukovkou
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Bizzy.D

Příspěvek od Bizzy.D »

a mohl by mi nekdo doporucit jakou?? moc se v tom totiz nevyznam... nejakou ne moc drahou ale aby to jelo bez problemu dik.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno nebyl bych tak striktní (Atkins) - jedná se o nahrávání MIDI a nikoli audio, což je podstatný rozdíl. Nenapsal jsi, jakou máš zvukovku?

Každopádně na mě to spíš působí jako problém na straně ovladačů.

Jo a abych nebyl zas až tak rejpavej :lol: popis tazatele se dá vyložit i tak, že při HRANÍ má zvuk zpožděný, což samozřejmě opravňuje do určité míry Atkinse k jeho tvrzení, nicméně opět bych zakontroval stejně, jako na začátku: na vině může být primárně ovladač.

Bylo by dobré více informací: co máš za zvukovku, jaký používáš ovladač a jestli se jedná o zpoždění nahrávaných MIDI not nebo o zpožděný zvuk při hraní na klávesy.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nahravani s USB MIDI pianem

Příspěvek od pavlii »

2Bizzy.D: Nepiš mi zbytečné SZ, protože pak se nikdo nedoví případný postup na řešení. Nedostal jsem ještě ani jednu odpověď na moje otázky.

Dle SZ tipuji, že s počítačem nebudeš moc kamarád, což situaci krapet komplikuje, ale uvidí se, jak to dopadne. Nevylučuju případně problém i v samotném SW, který může využívat například virtuální USB-MIDI port, čímž se vždycky vysvětlilo (ano - i Cubase tím hodně trpěla, všechny SX verze až do 3.1) takovéto zpožďování, případně předbíhání MIDI not. Pro Sibelius bych v tomto případě řešení neměl, leda hodit dotaz na výrobce.

Vyzkoušel bych propojení standardním MIDI kabelem, což předpokládá zvukovku s MIDI vstupem (DIN 5-ti kolík) nebo s Gameportem (potom použít redukční kabel gamepotr <-> MIDI).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
S(u)perma(n)

Re: nahravani s USB MIDI pianem

Příspěvek od S(u)perma(n) »

A připojuješ to přes co? USB nebo MIDI?

vada taky může být v HW počítače - šitová USB zásuvka, RAMky si nerozuměj s deskou nebo celkově slabší komp, popřípadě i ty ovladače, či zvukovka (příhoda z natáčení: asi před 4 rokama nebo tak, když se objevili quad-core procesory, jsem investoval a koupil kompa, tenkrát bomba (C2Q 2,4 Ghz, 4Gb RAM...) a vesele napojil klávesy a chtěl hrát, ale mělo to latenci skoro celou vteřinu (!) při připojení přes MIDI > zvukovka to mělo tak 20 - 30 ms, vyzkoušel jsem všechno možný, ale nakonec jsem musel vyměnit desku a RAMky protože k těm 4 jádrům bylo tenkrát hrozně málo desek a frajer co to montoval sáhnul vedle, pak už to frčelo jedna báseň)

Zvukovku jsem používal M-Audio audiophile 2496, myslím, že do dneška je solidní.

Pokud ale můžu doporučit, jestli se chcete zbavit všech takovejch potíží, kupte Apple, svoje popsané PC jsem před rokem odstavil a jedu na MacBooku Pro, teďka na vánoce přihodím iMac a nevymením to už za nic na světě (dřív jsem taky nadával: ''Nějakej apple, vole, co to je?? Nějaký jabko vykouslý'' No jo ale jednoho jsem to zkusil a bylo...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“