Nové snímače: brum
Pravidla fóra
Nové snímače: brum
Čau kucí.
Nasadil jsem nové snímače (SH-2 + SH-4). Všechno se zdá fungovat normálně, kytara hraje, clony i volume jedou. Ovšem připadá mi, že jsem někde zmršil zapojení, protože když přiložím ruku přes všechny struny, z komba mi vyleze brum. Stejně tak brumí i víc vyhulený gain (na Valvestate 8040 se bavím tak o polovině dráhy).
Předpokládám, že je něco někde špatně uzemněné, ale když už budu přeletovávat všechny spoje: pomůže omotání kabelů izolační páskou proti ruchům?
A ještě taková věc: k tónovým clonám jsem dal kondíky o kapacitě předepsané Seymour - Duncanem, ale připadají mi fyzicky velmi malé oproti kondíkům, co jsem viděl na fotkách různě po netu. Má vliv na zvuk i druh kondenzátoru, ne jen jeho kapacita?
Nasadil jsem nové snímače (SH-2 + SH-4). Všechno se zdá fungovat normálně, kytara hraje, clony i volume jedou. Ovšem připadá mi, že jsem někde zmršil zapojení, protože když přiložím ruku přes všechny struny, z komba mi vyleze brum. Stejně tak brumí i víc vyhulený gain (na Valvestate 8040 se bavím tak o polovině dráhy).
Předpokládám, že je něco někde špatně uzemněné, ale když už budu přeletovávat všechny spoje: pomůže omotání kabelů izolační páskou proti ruchům?
A ještě taková věc: k tónovým clonám jsem dal kondíky o kapacitě předepsané Seymour - Duncanem, ale připadají mi fyzicky velmi malé oproti kondíkům, co jsem viděl na fotkách různě po netu. Má vliv na zvuk i druh kondenzátoru, ne jen jeho kapacita?
Naposledy upravil(a) Gobak dne 19.11.2009 16:43, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Re: Nové snímače: brum
Omotani paskou nepomuze, mohlo by pomoct leda stineni signalovych kabelu, ale spis bych doporucoval vystinit celej prostor s elektronikou... Je tady o tom threadGobak píše:Čau kucí.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
todle je hodně divný... zpravidla pokud je problem v zemění tak se to chová obráceně. takže pár otázek: máš uzeměnou kobylku? proměřoval si ty spoje poté co si to zapojil? copa je to za kytaru, typ kobylky a zapojení? snímače jsou otevřený nebo krytovaný? je to určitě zepojený správně? dělaj to oba snímače?Gobak píše:když přiložím ruku přes všechny struny, z komba mi vyleze brum.
pokud si to zapojoval čistě jako humbuckery tak: červenej a bílej spájet a zaizolovat, zenej a nahatej na zem, černej na nožičku poťáku.
pokud máš ty barevný ocásky správně, tak můžeš zkusit připájet jeden snímač přímo na výstup a jestli bude brumit furt, tak máš problem ve snímači a jseš velmi nepotěšen
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Je to Les Paul od Ibaneze.
Kobylka je něco jako Tune-o-matic.
Zapojení: oba humbuckery maj nezávislé tónové clony s poty push-pull na rozepnutí cívek, jeden master volume, třípolohový přepínač pro N-NB-B snímače.
Snímače jsou Seymour-Duncan SH 2 a SH 4.
Jestli to mám dobře zapojený: myslím si, že jo, ale taková věc. Když jsem to připájel a oživil, tak to nehrálo. Resp. se to chovalo podivně: hrál jen kobylový snímač a velmi slabě. Přehodil jsem fousy do výstupu a začalo se to chovat tak, jak má, všechny clony jely, volume i rozpínání taky. Až na ten brum, kterej mi připadá dost podezřelej.
Kobylka je něco jako Tune-o-matic.
Zapojení: oba humbuckery maj nezávislé tónové clony s poty push-pull na rozepnutí cívek, jeden master volume, třípolohový přepínač pro N-NB-B snímače.
Snímače jsou Seymour-Duncan SH 2 a SH 4.
Jestli to mám dobře zapojený: myslím si, že jo, ale taková věc. Když jsem to připájel a oživil, tak to nehrálo. Resp. se to chovalo podivně: hrál jen kobylový snímač a velmi slabě. Přehodil jsem fousy do výstupu a začalo se to chovat tak, jak má, všechny clony jely, volume i rozpínání taky. Až na ten brum, kterej mi připadá dost podezřelej.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Velmi pravdepodobne mas ted stineni zapojene na zivy signal v kytare a naopak. To pak neni divu ze to bruci.Gobak píše: Přehodil jsem fousy do výstupu a začalo se to chovat tak, jak má, všechny clony jely, volume i rozpínání taky. Až na ten brum, kterej mi připadá dost podezřelej.
Hraju výhradně na šrot.
A je možné, že správné zapojení nehraje (ani nefungujou poty), ale prohozený výstup se na korekcích chová tak, jak má?
*edit. Jo, tak jsem to rozdělal a je otočený výstup. Tak to teda fakt nechápu, co mám špatně.
*edit. Jo, tak jsem to rozdělal a je otočený výstup. Tak to teda fakt nechápu, co mám špatně.
http://www.seymourduncan.com/images/sup ... 3w_1pp.jpg
přesně to co tam máš jsem tam nenašel bohužel, ale pokud víš kterej drát má kam vést a je na svym místě, tak vem měřák a proměř všechny spoje co si tam udělal a pokud nenajdeš žádnej vadnej tak stejně ty co nejsou uplně krásný udělej znova a lepčí. jelikož se ti povedlo na první pokus připojit obráceně výstup, tak bych doporučoval eště jednou pečlivě projít jestli jsou všichni dráti opravdu kde maj bejt. to do tebe nechci rejt, to myslim jako dobrou radu od toho co už taky párkrát zapojil věci jinak než měli bejt
možná eště pár doplňujícíhc otázek: poťáky zústaly od předchozích snímačů? pokud ano byly předchůdci pasivy? nezapojoval si to doufam zelenej tam kde byl zelenej, červenej kde byl červenej atd? až když jsem to poprvý udělal takhle debilně tak jsem zjistil že co výrobce to jinej color code
přesně to co tam máš jsem tam nenašel bohužel, ale pokud víš kterej drát má kam vést a je na svym místě, tak vem měřák a proměř všechny spoje co si tam udělal a pokud nenajdeš žádnej vadnej tak stejně ty co nejsou uplně krásný udělej znova a lepčí. jelikož se ti povedlo na první pokus připojit obráceně výstup, tak bych doporučoval eště jednou pečlivě projít jestli jsou všichni dráti opravdu kde maj bejt. to do tebe nechci rejt, to myslim jako dobrou radu od toho co už taky párkrát zapojil věci jinak než měli bejt
možná eště pár doplňujícíhc otázek: poťáky zústaly od předchozích snímačů? pokud ano byly předchůdci pasivy? nezapojoval si to doufam zelenej tam kde byl zelenej, červenej kde byl červenej atd? až když jsem to poprvý udělal takhle debilně tak jsem zjistil že co výrobce to jinej color code
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Celý jsem to odletoval a udělám to znovu.
Jo, moje schéma jsem nikde nenašel, takže kombinuju
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_1v_2t_3w
a
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... _2t_3w_2pp
Poty jsou dva novy (ty push-pull linearni) a jeden je puvodni, volume logaritmickej. Snímače jsou pasivy za pasivy, jojo.
Jo, moje schéma jsem nikde nenašel, takže kombinuju
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_1v_2t_3w
a
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... _2t_3w_2pp
Poty jsou dva novy (ty push-pull linearni) a jeden je puvodni, volume logaritmickej. Snímače jsou pasivy za pasivy, jojo.
začíná to vypadat zapeklitě, jelikož se mi zdá že to budeš mít zapojený správně. no čistě pro kontrolu: by to mělo bejt to první schéma akorát teda plus ty push pully, neboli ze snímačů na touny, z nich na přepínač z něj na volume a ven... jinak mě napadaj už jenom nekvalitní spoje, nebo že ti bohové prostě nepřejou nový snímače. provázej tě síla
Tak jsem to přepájel a brum nikde. Takže někde byl studeňák, dvojitá zem nebo tak něco.
sláva hurá 
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem se zeptat.... mam Epiphone LP... a chci ho osadit novýma snímači P-90. Která značka je vyrábí kvalitnější? Seymour Duncan nebo Gibson??? Máte s nimi někdo zkušenosti?
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nedá se říct, co je kvalitnější, oboje je na stejné úrovni, jen každý model zní trochu jinak. Musíš už pak sám zjistit, co je pro tebe optimální.Elvis Pešlik píše:Chtěl jsem se zeptat.... mam Epiphone LP... a chci ho osadit novýma snímači P-90. Která značka je vyrábí kvalitnější? Seymour Duncan nebo Gibson??? Máte s nimi někdo zkušenosti?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem koupil P-94 Gibson.... první co mě nepotěšilo bylo to že mi místo černá/chrom přišel Černá/zlatá
... ale budíš..... snímač měl 4 kabely... Plus, mínus a pak nějaký 2 který se měli připojit na zem..... napojil sem to a hraje to ... jenže kytara hrozně drnčí... je to úplně jak když je něco špatně uzeměného.... zkusil sem všechny spoje pořádně prohřát ale nic... prostě to drnčí... zkusil sem ty 2 kabely co byli na zemi odpájet a nechal sem pouze plus/minus ale je to furt stejný....
můžete někdo poradit???.... to drnčení je hrozný..... myslíte že je vadný snímač?... nebo co doporučujete?...... nemůže to být tím že jsem kabel od snímače nezkrátil ale že jsem ho tam smotal????
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
- Nero
- Rádce
Drnčí? Drnčej většinou struny o pražce, takže ta kytara dělá co? Šumí? Brumí?
Nejlépe to nějak nahrát, abycho mohli lépe posoudit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
ne, drnčením jsem myslel takový zvuk jako když zapnete kombo, dáte zvýšíte volume, jeden jack dáte do komba a druhýho se dotýkáte.... ozývá se z komba takový specifický bzzzzzzzzzzzzzzzz.... tak tohle se přesně ozývá když zapojím kytaru do komba. když to přepnu na původní snímač který jsem tam měl tak to nebzučí a hraju čistě... ale když to přehodim na tento snímač tak se ozývá z komba bzzzzzzz..... ale snímač hraje... ale v pozadí je bzzzzzzzNero píše:Drnčí? Drnčej většinou struny o pražce, takže ta kytara dělá co? Šumí? Brumí?
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
To je brum co popisuješ a ne drnčení... P94 je single coil a ten bude brumět vždycky - jeho protipól je právě HumBucker - kterýžto byl vynalezen jako snímač potlačující brum... Zapojení ve stylu jeden nějaký drát sem druhý někam a zbytek tudlenc je na h**** zapoj to podle http://www.gibson.com/Files/Downloads/P ... wiring.pdf - černý nebo bílý podle toho jak potřebuješ aby byl snímač ve fázi/protifázi v kombinaci s druhým snímačem. A zkontroluj si jak máš provedené zemění v kytaře. všecko musí být do jednoho bodu aby nevznikaly zemní smyčky, třeba: http://rmpickups.cz/soubory/schema_rp90.gif
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
Zapojil jsem to správně.... jj koukal sem na netu a zjistil jsem že prostě u těch jednocívkovejch P-90 je spefickej ten brum....co se dá dělat... při velkým vybuzení je brum fakt dost hlasitej....rain píše:To je brum co popisuješ a ne drnčení... P94 je single coil a ten bude brumět vždycky - jeho protipól je právě HumBucker - kterýžto byl vynalezen jako snímač potlačující brum... Zapojení ve stylu jeden nějaký drát sem druhý někam a zbytek tudlenc je na h**** zapoj to podle http://www.gibson.com/Files/Downloads/P ... wiring.pdf - černý nebo bílý podle toho jak potřebuješ aby byl snímač ve fázi/protifázi v kombinaci s druhým snímačem. A zkontroluj si jak máš provedené zemění v kytaře. všecko musí být do jednoho bodu aby nevznikaly zemní smyčky, třeba: http://rmpickups.cz/soubory/schema_rp90.gif
Bezbrumovou P 90 ještě nikdo nevyrobil.
Všechny ty s parazitní 2.cívkou (P100,H90) brumí skoro stejně, a mají horší zvuk..
Prostě - nature of the beast
když nehraješ,tak stáhneš volume, a když hraješ, tak to neslyšíš
Všechny ty s parazitní 2.cívkou (P100,H90) brumí skoro stejně, a mají horší zvuk..
Prostě - nature of the beast
když nehraješ,tak stáhneš volume, a když hraješ, tak to neslyšíš
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
Od snímačů s jednou cívkou nemůžeš čekat zázraky, prostě tak pracují a brum generují. S tím nic nenaděláš. Jedině můžeš pořídit nějakou noise-gate.Elvis Pešlik píše:Zapojil jsem to správně.... jj koukal sem na netu a zjistil jsem že prostě u těch jednocívkovejch P-90 je spefickej ten brum....co se dá dělat... při velkým vybuzení je brum fakt dost hlasitej....rain píše:To je brum co popisuješ a ne drnčení... P94 je single coil a ten bude brumět vždycky - jeho protipól je právě HumBucker - kterýžto byl vynalezen jako snímač potlačující brum... Zapojení ve stylu jeden nějaký drát sem druhý někam a zbytek tudlenc je na h**** zapoj to podle http://www.gibson.com/Files/Downloads/P ... wiring.pdf - černý nebo bílý podle toho jak potřebuješ aby byl snímač ve fázi/protifázi v kombinaci s druhým snímačem. A zkontroluj si jak máš provedené zemění v kytaře. všecko musí být do jednoho bodu aby nevznikaly zemní smyčky, třeba: http://rmpickups.cz/soubory/schema_rp90.gif
PetrPeter 1975 - 2008