Distortion na 7 strunnou kytaru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Munky
Bandzone: http://bandzone.cz/captureorkill
Kontaktovat uživatele:

Distortion na 7 strunnou kytaru

Příspěvek od Munky »

Ahoj všem, mám kytaru Ibanez Apex 2 a kombo Fender 212R a chtěl bych se vás zeptat, jestli nevíte o nějakým zkreslení, který by bylo hutný ale čitelný. http://www.youtube.com/watch?v=xCRkL3h6sio třřeba v tomdle videu od 3:17 do 3:30 se mi hodně hodně líbí prostě hutný. Přemýšlel jsem třeba něco od blackstaru,tech 21 nebo něco od t.c. electronic no a aby bylo taky vhodný na vystupování. TAk jestli by šlo s touto výbavou taký zvuk udělat. Dík za rady... :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Distortion na 7 strunnou kytaru

Příspěvek od McKozias »

me dnes prisel tech 21 california..a je to narez, je to simulace mesin, mark, caliber, rectifier, myslim ze by sis na tom zvuk urcite nasel
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Ty jo jednou sem na bazáči narazilna jednu distortion krabku special pro sedmy a podladěnej zvuk, vypadalo to jak nášlapná mina :D...myslim že mi tehdy k tomu něco víc říkal braník, jestli se nemýlim...
Tak když se tu ukáže tak se třeba rozvzpomene...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

God bless you prejda....

No tak na to mrkni a čekni ho na youtube, měl by bejt jako šitej na sedmičky, jestli na tom vykroutíš takhle hutnej a tlustej zvuk nevim...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na sedmu by taky snad měl být speciálně ten Seventh Heaven pedál... Ale není to snad jedno? Když umíš pracovat s poťákama a EQ, tak si můžeš koupit (skoro) jakoukoli distortion krabku a hrát v jakémkoli ladění a s kolika chceš strunama, a bude ti to znít dobře...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No to určitě, ale třeba takovej metal muff by mocmdobrá volba nebyl na tlustej hutnej zvuk alá korn, já ¨na něm nakroutim pilu a řežu standart - Drop C...má to říznej zvuk, ale jak jdu níž, třeba do Ačka, tak už mi prostě nevyhovuje...jde o to si vyhrát, točit a točit s knobama a hledat zvuk....ale taky bych tolik nehrotil jestli je efekt speciálně na sedmy...
DirX

Příspěvek od DirX »

Nero píše:Na sedmu by taky snad měl být speciálně ten Seventh Heaven pedál... Ale není to snad jedno? Když umíš pracovat s poťákama a EQ, tak si můžeš koupit (skoro) jakoukoli distortion krabku a hrát v jakémkoli ladění a s kolika chceš strunama, a bude ti to znít dobře...
Ty kecy o tom že tahle krabka je na sedmy a tahle na šestky sou jenom obchodní žvásty jak přinutit lidi aby si koupili zrovna tohle a né tam to....osobně bych šel bud do nějakého tech 21,tc nova drive a nebo vh relief andy 666 což si myslím že je to kruevsky nadupaná krabička na metal!!!!Pokud chceš lampový zvuk tak jdi do blackstar-hot distx
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Warp Factor som chvilu mal a Metal Muff sa mi teda pozdaval viac. Ten Warp Factor ma ten zvuk sice tazky a hutny, ale ine vyuzitie ako podladene power-chordy som pre neho nenasiel. V solach nebol moc prierazny a v skusobni sa mi dost bil s basou. Okrem ineho sa mi zda dost predrazeny, novy za 2400? Na bazare som ho kupoval tusim za 800 (a predaval za 700).
Metal Muff mal u mna viac vyuzitia, je univerzalnejsi. Ale nie kazdemu sadne, nie je to typicky moderno-metalovy zvuk :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Drobák

Příspěvek od Drobák »

DirX píše:
Nero píše:Na sedmu by taky snad měl být speciálně ten Seventh Heaven pedál... Ale není to snad jedno? Když umíš pracovat s poťákama a EQ, tak si můžeš koupit (skoro) jakoukoli distortion krabku a hrát v jakémkoli ladění a s kolika chceš strunama, a bude ti to znít dobře...
Ty kecy o tom že tahle krabka je na sedmy a tahle na šestky sou jenom obchodní žvásty jak přinutit lidi aby si koupili zrovna tohle a né tam to....osobně bych šel bud do nějakého tech 21,tc nova drive a nebo vh relief andy 666 což si myslím že je to kruevsky nadupaná krabička na metal!!!!Pokud chceš lampový zvuk tak jdi do blackstar-hot distx
a jak bys chtěl z 666 vykroutit takovej zvuk?sám o sobě je to hrozně středovej dist....s tim už moc dělat nejde, je to masakr krabka, hrál sem na ní, poctivej vzhled...ale takovej zvuk jako na videu se mi vykroutit nepodařil...nehledně na to že 4600 se mi zdá celkem hodně peněz...novej bych si určitě nekoupil, to radši metal muffa a 2600 o kapsy...ale pravda že má vlastnosti lampy, tim myslim tu dynamiku...což na zvuk co týpek hledá neni zas tak podstatný....kdyby měl kytaru s aktivákama a chtěl skrz to ject pořádný skreslený powery a zároveň vytahovat harmoniky čitelně tak bych ho doporučil....
Ale myslim že hledá typickej nu-metal sound alá korn...já skrz něj valil metal core a víceméně drop C, drop B..spíš pily...totéž přes muffa....
Když hraju Drop A třeba korny atd tak na to dist co by mi vyhovoval nemám, nakrucuju vše na hlavě...
za mě ano, jsou to dobrý efekty, ale neni metal jako metal...
zdá se mi že spousta lidí už tu bezmyšlenkovitě říká "metalmuff" na každou otázku typu skreslení na metal ale bez toho aniž by se zamysleli jakej konkrétní zvuk tázající hledá....
třeba 666 bych použil na slipknot, bring me the horizon atd...drop B s harmonikama...metal muff totéž...od pantery přes CoB atd, dá se s nim hodně vyhrát a furt bude mít ten svuj charakter...
ale na KoRn atd se moc nechytne...
DirX

Příspěvek od DirX »

Drobák píše:
DirX píše:
a jak bys chtěl z 666 vykroutit takovej zvuk?sám o sobě je to hrozně středovej dist....s tim už moc dělat nejde, je to masakr krabka, hrál sem na ní, poctivej vzhled...ale takovej zvuk jako na videu se mi vykroutit nepodařil...nehledně na to že 4600 se mi zdá celkem hodně peněz...novej bych si určitě nekoupil, to radši metal muffa a 2600 o kapsy...ale pravda že má vlastnosti lampy, tim myslim tu dynamiku...což na zvuk co týpek hledá neni zas tak podstatný....kdyby měl kytaru s aktivákama a chtěl skrz to ject pořádný skreslený powery a zároveň vytahovat harmoniky čitelně tak bych ho doporučil....
Ale myslim že hledá typickej nu-metal sound alá korn...já skrz něj valil metal core a víceméně drop C, drop B..spíš pily...totéž přes muffa....
Když hraju Drop A třeba korny atd tak na to dist co by mi vyhovoval nemám, nakrucuju vše na hlavě...
za mě ano, jsou to dobrý efekty, ale neni metal jako metal...
zdá se mi že spousta lidí už tu bezmyšlenkovitě říká "metalmuff" na každou otázku typu skreslení na metal ale bez toho aniž by se zamysleli jakej konkrétní zvuk tázající hledá....
třeba 666 bych použil na slipknot, bring me the horizon atd...drop B s harmonikama...metal muff totéž...od pantery přes CoB atd, dá se s nim hodně vyhrát a furt bude mít ten svuj charakter...
ale na KoRn atd se moc nechytne...
Ok, v tom případě by mu mohl stačit i ten nejlevnější pod, slyšel sem na něho hrát korny a paráda!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Seventh Heaven pedál od ibanez jsem zkousel a nedostal jsem z toho nic jinyho nez jenom takovy desne zahuhlany tony a skryvalo to chyby v hrani, takze ten bych nebral...
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

LukyTukySpeky píše:
Seventh Heaven pedál od ibanez jsem zkousel a nedostal jsem z toho nic jinyho nez jenom takovy desne zahuhlany tony a skryvalo to chyby v hrani, takze ten bych nebral...
Taky jsem ho nedoporučoval, asi jsem byl špatně pochopen - chtěl jsem říct to, že je zbytečný řešit, pro kolik strun je ten nebo ten efekt určen, ať si prostě vybere podle zvuku, a ne názvu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
viki.94

Příspěvek od viki.94 »

ahoj, dnes jsem si zkousel ibanez SH7 a je to fakt hrozny
Ibanez RG 420EG
Carvin XT112
DirX

Příspěvek od DirX »

Munky píše:Ahoj všem, mám kytaru Ibanez Apex 2 a kombo Fender 212R a chtěl bych se vás zeptat, jestli nevíte o nějakým zkreslení, který by bylo hutný ale čitelný. http://www.youtube.com/watch?v=xCRkL3h6sio třřeba v tomdle videu od 3:17 do 3:30 se mi hodně hodně líbí prostě hutný. Přemýšlel jsem třeba něco od blackstaru,tech 21 nebo něco od t.c. electronic no a aby bylo taky vhodný na vystupování. TAk jestli by šlo s touto výbavou taký zvuk udělat. Dík za rady... :wink:
Tak co si vybral?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“