Bugera
Pravidla fóra
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bugera
Jako koukni, když koupíš něco za 20000 (prakticky cokoliv) tak to bude hrát líp i potichu než za 4000 nějaký sh*t nahlas... Jestli počítáš s budoucností, tak kup rovnou za 20000 esi na to máš... Esi máš, tak neváhej, později by Ti ty 4000 mohly chybět a zcela jistě by Tě to mrzelo...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
mám 333XL a box 1960ATeorge píše:jaký typ bugery máš? dá se na ní hrát i nepříliš hlasitě?
uvažuju, zda se mi vyplatí vyhodit 4.000 za Bugeru V5 na trénování, nebo jestli nemám rovnou koupit něco kolem 20.000 a mít to použitelné později/jinde.
určitě jde hrát potichu, sice trochu trápíš lampy ale jde to... já jsem měl bugeru doma v paneláku celý léto =)
taky si myslim že jestli na to máš tak si to kup něco s čím budeš moct počítat i do budoucna
Naposledy upravil(a) olli-s- dne 22.11.2009 18:11, celkem upraveno 1 x.
ušislyšně na to kombo nehráls. je to postavené podle Voxe AC4TV a musím říct, že zvuk, který z toho leze se mi líbí snad víc než z toho Voxe (kterého jsem vlastnil). Nehledě na to, že má i samostatné nastavení gainu a taky reverb a je o 3000 levnějšíPhoenixcqcq píše:Jako koukni, když koupíš něco za 20000 (prakticky cokoliv) tak to bude hrát líp i potichu než za 4000 nějaký sh*t nahlas... Jestli počítáš s budoucností, tak kup rovnou za 20000 esi na to máš... Esi máš, tak neváhej, později by Ti ty 4000 mohly chybět a zcela jistě by Tě to mrzelo...
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, nehrál jsem, ani neslyšel, ale prostě je to použitelné jen na doma. Ptal se jestli koupit tohle nebo radši přišetřit a koupit něco co použije i někde venku. A má rada, a na ní si trvám, zní: Radši přišetřit!!! Já to tak neudělal a mnohokrát jsem "vyhodil" peníze za něco co pak nebylo dostačující. Jasně V5 může být to nejlepší z malých komb co se bude líbit, ale je to prostě maličké a na doma. Už z fyzikálního principu to není ani na malé podia. 8" a 5W je prostě prcek - ale na doma je to dost... Záleží na něm, co chce.RickX píše:ušislyšně na to kombo nehráls. je to postavené podle Voxe AC4TV a musím říct, že zvuk, který z toho leze se mi líbí snad víc než z toho Voxe (kterého jsem vlastnil). Nehledě na to, že má i samostatné nastavení gainu a taky reverb a je o 3000 levnějšíPhoenixcqcq píše:Jako koukni, když koupíš něco za 20000 (prakticky cokoliv) tak to bude hrát líp i potichu než za 4000 nějaký sh*t nahlas... Jestli počítáš s budoucností, tak kup rovnou za 20000 esi na to máš... Esi máš, tak neváhej, později by Ti ty 4000 mohly chybět a zcela jistě by Tě to mrzelo...Spíš záleží na tom jaký hledá zvuk, jestli mu vyhovuje Voxácké tavení, tak proč ne.
-
Teorge
Já zrovna nemyslel na pódium, kytaru mám jako svoji hračku, ale když slyším, jaké různé zvuky se dají z těch dražších dostat, tak slintám 
tak jasně, jestli to pak bude chtít vytáhnout na podium tak to asi nejvhodnější není, jestli to bude chtít jenom na doma, tak mu to bohatě stačit bude. jak říkáš - záleží na tom co chce.. já chtěl spíš říct, že ty bugery zas takový sh*t nejsouPhoenixcqcq píše:Máš pravdu, nehrál jsem, ani neslyšel, ale prostě je to použitelné jen na doma. Ptal se jestli koupit tohle nebo radši přišetřit a koupit něco co použije i někde venku. A má rada, a na ní si trvám, zní: Radši přišetřit!!! Já to tak neudělal a mnohokrát jsem "vyhodil" peníze za něco co pak nebylo dostačující. Jasně V5 může být to nejlepší z malých komb co se bude líbit, ale je to prostě maličké a na doma. Už z fyzikálního principu to není ani na malé podia. 8" a 5W je prostě prcek - ale na doma je to dost... Záleží na něm, co chce.RickX píše:ušislyšně na to kombo nehráls. je to postavené podle Voxe AC4TV a musím říct, že zvuk, který z toho leze se mi líbí snad víc než z toho Voxe (kterého jsem vlastnil). Nehledě na to, že má i samostatné nastavení gainu a taky reverb a je o 3000 levnějšíPhoenixcqcq píše:Jako koukni, když koupíš něco za 20000 (prakticky cokoliv) tak to bude hrát líp i potichu než za 4000 nějaký sh*t nahlas... Jestli počítáš s budoucností, tak kup rovnou za 20000 esi na to máš... Esi máš, tak neváhej, později by Ti ty 4000 mohly chybět a zcela jistě by Tě to mrzelo...Spíš záleží na tom jaký hledá zvuk, jestli mu vyhovuje Voxácké tavení, tak proč ne.
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
To já vím, jednu bugerku mám a zvuk fakt suprový!!!RickX píše: tak jasně, jestli to pak bude chtít vytáhnout na podium tak to asi nejvhodnější není, jestli to bude chtít jenom na doma, tak mu to bohatě stačit bude. jak říkáš - záleží na tom co chce.. já chtěl spíš říct, že ty bugery zas takový sh*t nejsou
pokud ti jde zvuk a nemáš v plánu hrát na podiech, tak by bylo nejlepší si obě dvě věci vyzkoušetTeorge píše:Já zrovna nemyslel na pódium, kytaru mám jako svoji hračku, ale když slyším, jaké různé zvuky se dají z těch dražších dostat, tak slintám
i když je to jedna značka tak každá řada má svůj zvuk
a pokud chceš zvuk profi aparátu tak kup 333XL ( navíc je to třikanál a v téhle ceně se široko-daleko třikanály nedělají, takže zvuk si určitě najdeš )
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Takže, pro všechny co tvrdí, že Bugery jsou shity a za chvíli se rozpadnou mám novinku:
Vraceli jsme se s kapelou domů a když jsme otevřeli dodávku, moje hlava 333XL spadla na silnici z výšky cca 1.5 metru!!! Samozřejmě první co mě napadlo, bylo, že to Bugera nemohla přežít:-( Ale přežila... Ráno jsem to zapnul a naprosto bez problémů, lampy to také vydržely, jediné, co nevydrželo byl ten kovový rožek. Ten se po nárazu odtrhl. Ty 2 vruty to prostě nevydržely. Zjistil jsemtaké, žehlava není ze dřeva. Je to takový jakoby hodně slisovaný papír. Zkoušel jsem do toho dloubnout a je to pevné. Takže z toho netřeba mít obavy. Není to reprák, takže to IMHO nemusí bát dřevěné... A možná i díky tomu byl ten náraz tlumenější. Opravu rožku jsem hned udělal a prakticky nejde nic vidět... Takže si myslím, že to je docela bezva aparát!!!
Vraceli jsme se s kapelou domů a když jsme otevřeli dodávku, moje hlava 333XL spadla na silnici z výšky cca 1.5 metru!!! Samozřejmě první co mě napadlo, bylo, že to Bugera nemohla přežít:-( Ale přežila... Ráno jsem to zapnul a naprosto bez problémů, lampy to také vydržely, jediné, co nevydrželo byl ten kovový rožek. Ten se po nárazu odtrhl. Ty 2 vruty to prostě nevydržely. Zjistil jsemtaké, žehlava není ze dřeva. Je to takový jakoby hodně slisovaný papír. Zkoušel jsem do toho dloubnout a je to pevné. Takže z toho netřeba mít obavy. Není to reprák, takže to IMHO nemusí bát dřevěné... A možná i díky tomu byl ten náraz tlumenější. Opravu rožku jsem hned udělal a prakticky nejde nic vidět... Takže si myslím, že to je docela bezva aparát!!!
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Tam nejde ani tak o mechanickou odolnost, tam je aparat spis limitovanej lampama. Tam jde o spolehlivost jednotlivych komponent.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to video znám... Takhle nějak to vypadalo, když to vypadlo z toho auta:-)
on to nebude slisovany papir, ale spise MDF (delaj se z toho reproboxy pro hifi), particle board (drevotriska) to asi nebude ...
Ono mezi MDF a drevotriskou zas tak velkej rozdil nebude ve zvuku, z MDF se dneska delaji i hodne profesionalni bedny. Na zaklade materialu bych nic neodsuzoval.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ani ja ne ... MDF je zvukove neutralni, ale neni moc pevny ... drevotriskova bedna 4x12 by se asi rozpadla, kdyby se to vyhulilo ... tak proto se delaji kytarovy kabinety spise z preklizky ...
Eh, mam nejaky promile v sobe, spletl jsem si preklizku a drevotrisku
Kazdopadne jadro meho sdeleni stale plati 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
sorry za offtopic ...Wohma píše:Eh, mam nejaky promile v sobe, spletl jsem si preklizku a drevotriskuKazdopadne jadro meho sdeleni stale plati
taky bych si dal, ale je tu teprve pul paty odpoledne a drepim v praci
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
prosim vas tam nahore o ty mese dualu se pise o tech koncovejch lampach...kery mam teda vytahnout? sem z toho textu zmatenej ty prostredni nebo ty krajni? dik moc 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak je to u Mesy, na Bugeře jsem vytáhl krajní, ale údajně je to jedno který pár vytáhnu. Myslím, že u Mesy to nebude jinak, ale radši se poptej v tématu Mesy. Nicméně nečekej že budeš moct 2x tolik zvednout volume. Poloviční bude jen výkon. Já tak ze 120W mám 60W A Volume můžu zvednout tak o jednu čárečku z 10 (ani to ne:-)) Ale o tom už se tady psalo... Pro zájemce nawiki zadat (decibel, akustika, výkon...)Kozanostra píše:prosim vas tam nahore o ty mese dualu se pise o tech koncovejch lampach...kery mam teda vytahnout? sem z toho textu zmatenej ty prostredni nebo ty krajni? dik moc
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ve všech mesáckejch manuálech se píše o krajních dvou. Nicméně radši si ty návody najdi a přesvědč se sám, než mě bezhlavě poslechnešKozanostra píše:prosim vas tam nahore o ty mese dualu se pise o tech koncovejch lampach...kery mam teda vytahnout? sem z toho textu zmatenej ty prostredni nebo ty krajni? dik moc
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008