Reel echo s vývodem na footswitch
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Reel echo s vývodem na footswitch
Chtěl sem se zeptat, jestli je možný z tohodle efektu vyvíst samici na footswitch. Jde mi o funkci zapnutí opakování, ne o funkci S.O.S. Diagram na efekt sem nenašel.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reel echo s vývodem na footswitch
1. absolutně nevím jak to myslíš - zanout opakování
2. když jsem se ptal mám dojem ana Smrčky a ještě někoho... na modifikace tohohle efektu, bylo mi řečeno že pokud vůbec nějaké pujdou tak budou ná úplně jiné bázi než je jejich práce jelikož jde o digitální efekt
2. když jsem se ptal mám dojem ana Smrčky a ještě někoho... na modifikace tohohle efektu, bylo mi řečeno že pokud vůbec nějaké pujdou tak budou ná úplně jiné bázi než je jejich práce jelikož jde o digitální efekt
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- 60'Rock_N'_Roll

jestli jde u tohodle efektu udělat vývod na footswitch, který by zapínal funkci efektu "echo" (opakování)....
A to jako proč? k čemu myslíš, že slouží spínač "echo"?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
třeba chce mít více možností a chtěl by mít tu možnost volby kterým přepínačem efekt zapneLatam píše:A to jako proč? k čemu myslíš, že slouží spínač "echo"?
tak samozřejmě že pokud tam nějak máš připájený ten originální konektor tak by i mělo jít ho přepájet a vyvést jako externí
- 60'Rock_N'_Roll
no to sem čekal, že se každej bude ptát, prostě by mi to takhle víc vyhovovalo...
a jde to i tak, že by tam spínač "echo" na efektu zůstal, a zárověn by se tam i zapojil ten FS??
a jde to i tak, že by tam spínač "echo" na efektu zůstal, a zárověn by se tam i zapojil ten FS??
Samozřejmě jenom si rozmysli jestli ten nový připojit ke stávající mu paralérně nebo sériově...
Edit: za mě teda paralérně
Edit: za mě teda paralérně
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Kdyztak to otevri to a posli fotku toho prepinace Echo. Jde o to jestli je mechanickej nebo jestli je to mikrospinac - to by bylo malinko slozitejsi.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
- 60'Rock_N'_Roll
já ho právě ještě nemám..nad echem se rozmýšlím a tohle je jedno z požadavků mít externí spínač...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
a ono nějaké takové existuje?
hele, vážně ale... vysvětli na co to potřebuješ, docela by mě to zajímalo
Dalkovy spinani maji spis rackovy efekty, u stompu se s tim nepocita (celkem logicky). Nicmene u velke vetsiny efektu by nemel byt velky problem to dobastlit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
nekruť tady očima, ano existuje tube tape echo...mnohé analogové echa vyráběné v starších dobách...Dark Axel píše:a ono nějaké takové existuje?![]()
reel echo má krásnou oscilasi a pro ní bych se musel shýbat dolů, ale takhle to budu mít někde u komba na stoličce a pro sepnutí bych se ke kombu musel vracet. takhle ho sepnu fs přímo ve předu.
A nie je jednoduchsie tento PEDAL pouzivat ako PEDAL a hodit si ho k noham?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
asi tak, je to podlahový efekt a podle toho je i konstruovaný a k tomu je určený
echa která jsi uvedl jako říklad nejsou podlahové efekty
a mám tady dvě řešení
1) nebuď líný a sehni se
2)ovládej oscilaci nohou
samozřejmě že tvoje řešení je velmi "inovativní"... někdo by řekl "hloupé", já řeknu jen "zvláštní"
echa která jsi uvedl jako říklad nejsou podlahové efekty
a mám tady dvě řešení
1) nebuď líný a sehni se
2)ovládej oscilaci nohou
samozřejmě že tvoje řešení je velmi "inovativní"... někdo by řekl "hloupé", já řeknu jen "zvláštní"
- 60'Rock_N'_Roll
pokud vim, tak sem se na tvůj názor neptal, tudíš nevím, co mi tady radítš a vrchol mi příjde mi říkat: nebud líný... žádal sem o zhodnocení? ne
Pokud vim, tak sem se ptal pouze, zda se z efektu dá udělat vývod na fs...
pokud to nevíš, tak se laskavě zdrž svých totálně mimo postavených rad...
Pokud vim, tak sem se ptal pouze, zda se z efektu dá udělat vývod na fs...
pokud to nevíš, tak se laskavě zdrž svých totálně mimo postavených rad...
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nasel jsem jen nekolik fotek vnitrku reel echa, jenze tam nikde nebyl ten spinac. To co pozadujes samozrejme chapu - mam nejakej film s J Pagem, kterej prave za tenhle potak taha u svyho Echoplexu a je to masakr. Uz jsem ale cetl recenzi, ze se to nekomu pomerne rychle utrhlo ... Cina.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
Ked uz je tu na fore zalozena tema, tak sa da logicky ocakavat, ze nas tu niektorych bude zaujimat sirsi aspekt rieseneho problemu 
Takze by som doporucil vyhybat sa podrazdenym reakciam na vcelku opodstatnene otazky, ktore s temou suvisia.
Ja som napriklad velmi prakticky clovek, preto ma obzvlast zaujima, preco nie je jednoduchsie slapat na pedal samotny, ked je na to urceny. Poprosil by som zdovodnenie, preco by napriklad takato rada mala byt "totalne mimo postavena".
(Chapem u Echoplexu a pod. - nie je to pedalovy efekt, ale Reel Echo
)
Takze by som doporucil vyhybat sa podrazdenym reakciam na vcelku opodstatnene otazky, ktore s temou suvisia.
Ja som napriklad velmi prakticky clovek, preto ma obzvlast zaujima, preco nie je jednoduchsie slapat na pedal samotny, ked je na to urceny. Poprosil by som zdovodnenie, preco by napriklad takato rada mala byt "totalne mimo postavena".
(Chapem u Echoplexu a pod. - nie je to pedalovy efekt, ale Reel Echo
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
děkuji, Brano
milý 60', vzhledem k tomu, že jsem ti již na tvůj dotaz odpověděl (samozřejmě na teoretické rovině, efekt jsem vlastnil, ale neměl jse mho nikdy otevřený), tak přesně jak braniik říkal - zajímal mě širší aspekt řešení tvojeho problému
o hodnocení svojí osoby jsi samozřejmě nežádal, já ti ho jen poskytl jako takový malý bonus
udělám to kdykoliv znovu ve chvíli kdy člověk začne vymýšlet naprosto zbytečná řešení pro věci, které už někdo vyřešil za ně (například ovládání efektu nohou)
co se týče tažného potenciometru time, dá se s ním velmi lehce šoupat nohou, stejně tak kovové otočné potenciometry jsou dostatečně velké na operaci nohou. to, že ten tažný je problémový - na což poukázal yeeshkul - je bohužel pravda - proto jsem taky kdysi efekt reklamoval, podělal se mi tažný potenciometr zpoždění... a to jsem jím prosím posouval jen rukou (poté co jsem se shýbl
)
čili asi tak... a taková menší poznámka ještě... na tomhle fóru jsi od začátku neustále dával dotazy a bylo ti na ně velmi zdlohavě a ochotně odpovídáno... koukám, že sis na to nějak zvykl - aby se na tebe lidi (kteří doteĎ byli ochotní) nevykašlali když se k nim budeš chovat tak, jako ke mně
milý 60', vzhledem k tomu, že jsem ti již na tvůj dotaz odpověděl (samozřejmě na teoretické rovině, efekt jsem vlastnil, ale neměl jse mho nikdy otevřený), tak přesně jak braniik říkal - zajímal mě širší aspekt řešení tvojeho problému
o hodnocení svojí osoby jsi samozřejmě nežádal, já ti ho jen poskytl jako takový malý bonus
co se týče tažného potenciometru time, dá se s ním velmi lehce šoupat nohou, stejně tak kovové otočné potenciometry jsou dostatečně velké na operaci nohou. to, že ten tažný je problémový - na což poukázal yeeshkul - je bohužel pravda - proto jsem taky kdysi efekt reklamoval, podělal se mi tažný potenciometr zpoždění... a to jsem jím prosím posouval jen rukou (poté co jsem se shýbl
čili asi tak... a taková menší poznámka ještě... na tomhle fóru jsi od začátku neustále dával dotazy a bylo ti na ně velmi zdlohavě a ochotně odpovídáno... koukám, že sis na to nějak zvykl - aby se na tebe lidi (kteří doteĎ byli ochotní) nevykašlali když se k nim budeš chovat tak, jako ke mně
Existuji efekty, kde se expression pedalem daji ovladat ruzne parametry - u Memory Boye cas, u Malekko E600 feedback, u Deluxe Memory Boye by to dokonce melo byt nastavitelne. A vsechno jsou to analogove delaye.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
až to budu chít šoupat nohou, tak pak jo... ted to chci ale šoupat rukou...jo?
a jestli si myslíš, že jsi mi radou "nebud líný a sehni se" nějak pomohl, tak tě můžu ujistit, že doopravdy ne...
jinak ty ehx nové echa, kouknu na to...
a jestli si myslíš, že jsi mi radou "nebud líný a sehni se" nějak pomohl, tak tě můžu ujistit, že doopravdy ne...
jinak ty ehx nové echa, kouknu na to...