Squier Affinity Telecaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
metaliks

Squier Affinity Telecaster

Příspěvek od metaliks »

Squier Affinity Telecaster http://www.musiccenter.cz/Squier-Affini ... e/:3:26209 je to dobrá kytara??? Delší dobu už oní uvažuju, předtím sem chtěl lp ale něják se mi zalíbyly telecastery :lol: .. prostě mě zajímá jestli by zvládla rock a hardrock :wink: mám podcit že sou na ní single Coil snímače ,snad by to ty snímače mohli zvládnout :?
...EDGE...

Re: Squier Affinity Telecaster

Příspěvek od ...EDGE... »

Kdyz do toho nebudes valit nejake extremni zpraseni, tak pohoda ;)
Jinak kytara to bude asi tak dobra jako ta cena no, jaks taks a o moc lepsi to nebude ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, na hardrock bych určitě volil jinou kytaru než telátko, ale zase proti gustu žádný dišputát :wink: Affinity nejsou špatný kytary, sám jsem začínal na affinity stratu, za tu cenu je to dost slušný nástroj. Nicméně největší slabinou jsou právě snímače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
metaliks

Příspěvek od metaliks »

šel by do toho nasadit i humbucker? to už by mohlo být lepší :wink:
Cort M 600 is good !
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak pokud se ti líbí tvar tele, chceš tam narvat humbucker a hrát něco tvrdšího, tak je možná lepší varianta tohle: http://www.musiccenter.cz/Schecter-PT-D ... T/:3:34790 nebo tohle http://www.musiccenter.cz/Squier-Vintag ... e/:3:26220 (ten od squieru je mi sympatičtější ;-))
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Asi jsem mimo tema, ale co to je vubec za drevo ten Agathis?
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- ... to-je.html
Agathis je damaroň (taky damarovník či kauri) je to jehličnatý strom, který roste v oblasti Malajsie (odtud název Damar Minyak), Indonesie, Austrálie a NZ. Nejznámější věc z agathis je damara, damarový lak (pryskyřice) a kopály,
ty zná jistě nejen každý výtvarník ale i houslař.
Jinak se obvyklé druhy damaroně používají na piana, nábytek a jiné bedny. Vlastnosti má prý podobné jako španělský cypřiš (používaný mj. na kytary španělky). Je to dřevo světlé, měkké a lehké.

Existuje však také jižní druh damaroně zvaný Kauri, který je dnes tak vzácný, že se nesmí těžit! Roste na Novém Zélandě (možná i v Austrálii) a je považován Maory za posvátný. Mladé stromky jsou prvních tisíc let nic moc, pak ale začínají dozrávat a mají velmi kvalitní dřevo. Dnes se mohou omezeně těžit pouze mrtvé stromy z močálů, ty mají stáří statisíce let, a jsou z nich perfektní a krásné kytary.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
pozn1. Někdy se nazývají kauri i jiné obyčejné damaroně.
pozn2. Agathis nemá nic společného s borovicí (sosnou) nebo se smrkem, jak se občas někde uvádí, protože patří do řádu araukárií.
Bohužel někdy používané názvy jako dammar pine, nebo kauri pine tj. borovice dost pletou.
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
metaliks

Příspěvek od metaliks »

jo ty kytary sou asi lepší volbou, ale stejnak nechci hrát něco až moc tvrdýho :wink: kamarád má taky tele a celkem to zvládá i tvrdší hudbu :twisted: stejně se mi s těch telat od squieru líbí nejvíc affinity :lol: snad by šlo pak do něj dát i nějákej humbucker o velikosti singlu :wink:
Cort M 600 is good !
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Tiež som pokukoval po tele ako po druhej gitare. Páči sa mi ich zvuk a sú cool. Len som rozmýšľal či si počakať dlhší čas a naškriabať na slušný fender, alebo či by mi na doma stačil aj nejaký lacný squier. Nehrám dlho, tak investovať zbytočne do drahých gitár nechcem, ale je fajn mať viac gitár a možnosť iného zvuku... tak neviem.

Inak keď na to dáš nejaký poriadny efekt tak to hádam musí hrať tvrdo. Či tak to nefunguje? :)
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jo, ale funguje... jenom ne každá kytara se "hodí" do všech stylů (a chtít po teleti higain mi nepřijde dvakrát moudrý).

Jinak, co když by časem dal ke kobylce hubucket T-rails? Ten by mohl zkeslení snášet lépe než ten singl a narozdíl od humbuckeru by úplně nezabil klasický zvuk telete?
Amid

Příspěvek od Amid »

pokuď by sis vybral tu variantu, že koupíš ten telecaster se singly a budeš tam chtít narvat humbucker, tak počítej s tím, že tam budeš nucen narvat humbucker ve velikosti singlu, což oproti klasickým humbuckerum vyjde dráž, takže lepší je už si koupit ten dražší squier s humbuckery
metaliks

Příspěvek od metaliks »

jo to je pravda :wink: ale mě se ty draší kytary od squiera moc nelíbí :?
Cort M 600 is good !
metaliks

Příspěvek od metaliks »

Cort M 600 is good !
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

metaliks píše:byla by lepší tahle ? http://www.musiccenter.cz/Squier-Affini ... e/:3:38288
Pokud pro tebe neni Strat překážkou, pak by byla vhodná :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
metaliks

Příspěvek od metaliks »

Po pravdě by mi vůbec nevadil :wink: je tam humbucker i singl a za ty prachy by to mohla být taky dobrá kytara a asi vhodnější než ten telecaster :?
Cort M 600 is good !
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“