Jens Ludwig píše:zvukovka s poměrně solidním preampem a vybavením je TC CONNECT 6 - je po IEEE1394, což je mnohem stabilnější než USB - myslím, že bys neměl být zklamaný...
Ahoj lidi, chtěl jsem poprosit jestli nemůžete poskytnout krátké video jak se nahrává s externí zvukovkou např.ALESIS iO2. Jak to vlastně v praxi funguje, jaké jsou možnosti? S nahráváním chceme začít. Teorii jsem si pročetl, ale praktická ukázka by mi potvrdila nebo vyvrátila mojí představu.
Myslím si o této kartě správně, že najednou nahraje přes to USB 2 stopy? Např. dvě kytary, nebo kytara a mikrofon....?
Po nahrátí těchto dvou stop se připojí další dva maníci a nahrajou další dvě stopy?
A nakonec až se všichni vystřídají, dá se to dohromady v PC v nějakém programu?
Jak zaručit že při postupném nahrávání budou jednotlivé stopy nahrány stejnou rychlostí? Používáte třeba automatického bubeníka? Nebo jiný způsob?
V tom post procesingu se pak nějak nastavuje i prostorové umístění nástrojů? Jsou pro to nějaká pravidla, nebo doporučení? Děláte se stopami nějaké úpravy= efekty, odstranění šumu...?
Když se např. část nepovede, začne se od určitého místa, pak zase kus OK, pak zase chyba, tak se to pak sestříhá jako když ořezávám videonahrávku v Pinacle studio?
Chápu že se teď smějete, ale fakt začínám a neznam nikoho kdo by mi ty základy ukázal.