Vykon zesilovace
Pravidla fóra
Vykon zesilovace
Zdravim, jedna technicka otazka
powermixy, kuprikladu http://www.musiccenter.cz/Yamaha-EMX212 ... m/:3:10357 maji napsano 2*220w, ale jde presto hnat i vice nez 2 bedny..
a muj dotaz smeruje k zesilovacum, jestli to takto u plati i u nich.. napr. tento http://www.musiccenter.cz/Yamaha-P2500S ... e/:3:12080 ma napsano 2*310w.. otazka zni, zda-li to utahne dve bedny (coz mi napovida selsky rozum z popisu 2*xxx w) nebo take vetsi pocet jak powermix
jsem si vedom jak je to s ohmy, wattazi apod.. dekuji za prispevky a rady .)
powermixy, kuprikladu http://www.musiccenter.cz/Yamaha-EMX212 ... m/:3:10357 maji napsano 2*220w, ale jde presto hnat i vice nez 2 bedny..
a muj dotaz smeruje k zesilovacum, jestli to takto u plati i u nich.. napr. tento http://www.musiccenter.cz/Yamaha-P2500S ... e/:3:12080 ma napsano 2*310w.. otazka zni, zda-li to utahne dve bedny (coz mi napovida selsky rozum z popisu 2*xxx w) nebo take vetsi pocet jak powermix
jsem si vedom jak je to s ohmy, wattazi apod.. dekuji za prispevky a rady .)
Re: Vykon zesilovace
http://www.musiccenter.cz/Yamaha-EMX212 ... m/:3:10357
Tento powermix ma vystup pouze pro bedny. Nevim, kdes prisel na to, ze tim jde napajet vice beden.
Stejne tak ten zesilovac Yamaha.
Tento powermix ma vystup pouze pro bedny. Nevim, kdes prisel na to, ze tim jde napajet vice beden.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
můžu bedny zapojit paralelně nebo seriově k sobě...Wohma píše:http://www.musiccenter.cz/Yamaha-EMX212 ... m/:3:10357
beden si na kanál zapoj kolik chceš, důležitý je, aby celková impedance beden nebyla nižší, než minimální impedance udávaná na zesilovači
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Tim ale neziska ani vykon navic, ani vice kanalu
) Pokud nema problem s impedancema stavajicich beden, tak mu to nijak nepomuze.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
nezíská výkon, více kanálů??? jak???
získá větší SPL...
získá větší SPL...
No asi bude lepsi pockat na vyjadreni autora, mozna jsem ho spatne pochopil 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ahoj potřebuju trocha poradit jak správně nastavit hlasitost na hlavě jak má bejt master volume a jak volume kanalu díky
tyjo no ted nejsem ani moc chytrej ztoho, co nechapete
..
ale jde mi o tohle, jak jsem se jiz jednou ptal
post228516.html#p228516
a tu samou otazku si pokladam, jestli to takhle funguje i u toho ciste zesilovace
ale jde mi o tohle, jak jsem se jiz jednou ptal
post228516.html#p228516
a tu samou otazku si pokladam, jestli to takhle funguje i u toho ciste zesilovace
V tom pripade jasne, funguje to stejne - powermix je to same, jako bys za sebe zapojil mixazni pult a zesilovac. Akorat je to v jedne krabici.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
pokud máš na kanálu i gain, srovnej si ho tak, aby šel k nule... volume u jednotlivých kanálů porovnej tak, aby to smíšení mělo hlavu a patu - kanály byly vyvážený tak, jak potřebuješ... master volume pak doladí celkovou hlasitost....PaštiX píše:Ahoj potřebuju trocha poradit jak správně nastavit hlasitost na hlavě jak má bejt master volume a jak volume kanalu díky
já osobně vždycky míchám a master Volume hned ze začátku nastavuju k nule
okey dikes .) a tak teda vaze se ktomu jeste jedna otazka..
mohli by jste doporucit nejake vyrabene rady zesiku od jakeho koliv vyrobce?
cena - samozrejme cim nizsi tim lip, ale nechci jiz investovat do srace*.. tudiz, ne zadny na profesionalni urovni, ale at ten zvuk uz taky za neco stoji
cena - samozrejme cim nizsi tim lip, ale nechci jiz investovat do srace*.. tudiz, ne zadny na profesionalni urovni, ale at ten zvuk uz taky za neco stoji
no má mto většinou takhle na zkreslenym kanálu : gain 8 bass 3 middle 4 treble 6 contour 8 volumekanalu 4 a master volume na necely 5 hraju velm ivelmi hodně tvrdou music 
a nebo ja kjsem pochopil mám tedy master volume dávat spíš min a vohuloat volume kanálu
a nebo ja kjsem pochopil mám tedy master volume dávat spíš min a vohuloat volume kanálu
PastiX: Kytarova hlava vubec nesouvisi s ozvucovaci technikou (PA), o ktere je tahle sekce, ale budiz, to je jedno. Kazdopadne pokud chces dosahnout te prijemne lampove saturace z koncovych lamp, tak je v podstate dulezita vystupni hlasitost - melo by byt jedno, zdali mas master na 8 a channel na 1 nebo naopak (samozrejme adekvatne). Volume pro jednotlive kanaly slouzi ciste k tomu, aby sis mohl srovnat hlasitost cisteho a zkresleneho kanalu, pripadne dobre nastavit zesileni na sola apod....
Ja osobne nastavuju tak, ze si hlasitost cisteho kanalu nastavim tak, aby mi nezkresloval, pak vhodne zesilim master volume a pak nastavim hlasitost zkresleneho kanalu tak, aby pri prepnuti z cisteho na zkresleny kanal byl jen mirny hlasitostni skok.
Ja osobne nastavuju tak, ze si hlasitost cisteho kanalu nastavim tak, aby mi nezkresloval, pak vhodne zesilim master volume a pak nastavim hlasitost zkresleneho kanalu tak, aby pri prepnuti z cisteho na zkresleny kanal byl jen mirny hlasitostni skok.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no mám marshalla mg 100dfx a hraju deathcore což je hodne tvdá muzika čistej kanál ani nepoužívám a se mrád že pomáhate ale jsem docela lopata
a nechápu to nešl oby to ejště vysvetlit trocha jednodušejc 
- Jens Ludwig
- Odborník
PSA - najdeš na www.tipa.eu - je to stejný jako RMX řada od QSCbjjz píše:okey dikes .) a tak teda vaze se ktomu jeste jedna otazka..
-
jenda.zvukar
ale pozor on sice výrobce napíše že ( zesilovač / powermix) dodá třeba 2x300W/4ohm ale pak člověk zistí že max příkon je pouze 500W tudíš je to prempetum mobile a výrobe má nárok na nobelovku a nebo je něco špatně ...