Kai píše:Jen je smula, ze vetsina kytaristu co znam zvladaji napriklad hodne rychly alternate picking (technicky docela tezke), ale absolutne neumi vibrato a hlavne maji ho hrozne "neuroticke" rychle a psycho ;p nevim jak to popsat.... tohle je zrovna technika kdy clovek musi vic poslouchat a divat se, nez aby to cvicil x hodin dene ;p .... ale kazdyho boj...
Osobne doporucuju projizdet znamy kytaristy a hlavne zkusit prehravat po nich songy s jejich "rukopisem"... takhle se to spravny vibrato podle me nauci kazdy, protoze jinym zpusobem (napriklad prstama, klasicky houslovym zpusobem) to zahrat proste nejde....
Hlavne usi panove ;p
Přesně tak
Já bych osobně řekl, že vibráto je jedna z nejdůležitějších věcí na každém nástroji. Samozřejmě tam kde to jde.
Lahůdka je třeba "kruhové" vibráto.
Souhlas, s oběma Jestli kruhovým vibratem myslíme to samé, tak to mám asi nejraději...
Darku - to už bych ani vibratem nenazýval, přece jen z hlediska techniky je to už o úplně něčem jiném. Nicméně mě to taky hodně baví a hraju to rád.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dark Axel píše:možná proto že to ve výsledku správně zahrané zní jako velmi extrémní vibráto
A možná proto, že se to správně zahrané v tom reverbu a vyhuleném gainu slévá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dark Axel píše:tak ono se to nepojmenovalo podle toho týpka co to předvádí ale podle Grega Howe-a a ten má trochu jiný zvuk, doporučuju najít
Našel - v jeho podání mi to vibrato moc nepřipomíná, to už je vážně spíš něco jako trylek, ale budiž
Co že je to kruhové vibrato?
Nejsem žádnej hudebník natož nějakej dobrej hráč, ale neni to něco v tom smyslu že mezi pražcem se dělá prstem jakoby kruh? Tím myslim pohyby ne jenom nahoru a dolu, ale i doleva doprava.
Snad to neni žádná blbost.
Nejsem žádnej hudebník natož nějakej dobrej hráč, ale neni to něco v tom smyslu že mezi pražcem se dělá prstem jakoby kruh? Tím myslim pohyby ne jenom nahoru a dolu, ale i doleva doprava.
Jasně, teď jsem to hledal, a má to být přesně tohle - má to prý spojovat rovnoměrnost klasického vibrata (kolmo na pražec, tón jde nahoru i dolů) a rozsah bluesového vibrata (rovnoběžně s pražcem, tón jde jen nahoru).
Dark Axel píše:můžete nahodit pár hráčů kteří to používají? potřebuju to trochu naposlouchat
Vai
Jasně, teď jsem to hledal, a má to být přesně tohle - má to prý spojovat rovnoměrnost klasického vibrata (kolmo na pražec, tón jde nahoru i dolů) a rozsah bluesového vibrata (rovnoběžně s pražcem, tón jde jen nahoru).
Ano, přesně to jsem měl aspoň já na mysli. A opravdu to používá třeba Steve Vai...
Darku, to legatové "vibrato" je opravdu jen rychlý slide. Čili slidový trylek je vcelku přesné označení
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."