Squier Standard Stratocaster vs. Fender Mexiko Standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Michal.K

Squier Standard Stratocaster vs. Fender Mexiko Standard

Příspěvek od Michal.K »

Vím že tem ohledně Fender Stratocaster (Mexiko vs. USA) a samostatně o Squierech tu je hodně.

Ale co porovnání vyšší řady Squieru => Squier Standard vs. normální řady mexického Fender-u?

Co jsem tak slyšel, tak zas nějak zásadní rozdíl zas mezi nimi není a že když už má někdo ten Squier Standard, tak se mu spíš oplatí přejít když tak už na USA strata (nebo vyměnit snímače, jako jen vrazit prachy do mexika).
Holajs

Re: Squier Standard Stratocaster vs. Fender Mexiko Standard

Příspěvek od Holajs »

oba jsem vlastnil squier nebyl spatne zpracovanej, dobra kytara ale rozdil tam je a hodne velkej mexiko je tezsi, drevo mnohonasobne vic rezonuje =>vetsi sustain, mexiko je i o neco vetsi, lip drzi ladeni, lepsi usazeni prazcu skratka je to kytara o tridu lepsi
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Holajs píše:oba jsem vlastnil squier nebyl spatne zpracovanej, dobra kytara ale rozdil tam je a hodne velkej mexiko je tezsi, drevo mnohonasobne vic rezonuje =>vetsi sustain, mexiko je i o neco vetsi, lip drzi ladeni, lepsi usazeni prazcu skratka je to kytara o tridu lepsi
Taky sem vlastnil obě kytary a ted mám jen mexiko takže podepisuju
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Strat je magie, na svého jsem čekal 15 let. Mám Fender Hot Rod z 90.let. Neřeš cenu, ani typ, ale dej si práci, zahraj na co nejvíce, tobě cenově dostupných, nástrojů a pak vyber. Když to tak vezmeš, tak Strat vlastně ani nemůže hrát :D olše nikdy nebyla dřevo pro hudební nástroje, krk je šroubovaný, často z jednoho kusu (náchylný na vlky ), tremolo žere zvuk, hlava není zalomená. A přesto jde o zvukově nejbarevnější el. kytaru na světě. Sám jsem ještě s žádným Mexikem spokojen nebyl, lépe řečeno, s kytarou ano, ne se snímači. Přitom telata z Mexika často hrají moc dobře. Dej pozor na vyrovnanost tónů, jejich šířku ( na dobrém Stratu ti pod rukama tečou tóny z neovinutých strun, žádný zvuk drátu )
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Počkat, já nechci teď kytaru kupovat. Já ten Squier Standard Stratocaster už mám a jsem s ním celkem spokojen, na to moje domácí hraní mi stačí...

Jen mě zajímal Váš názor na tyto dvě kytary ve vzájemném souboji.
micafica

Příspěvek od micafica »

Michal.K píše:Počkat, já nechci teď kytaru kupovat. Já ten Squier Standard Stratocaster už mám a jsem s ním celkem spokojen, na to moje domácí hraní mi stačí...

Jen mě zajímal Váš názor na tyto dvě kytary ve vzájemném souboji.
Hezké přirovnání k souboji ... No, ale ono to asi nebude tak jednoduché, protože každý nástroj je naprostá rarita (kromě výjimek - nechci jmenovat - je tu o tom napsáno již spoustu). Značka je řekněme jakýsi standatd, kdy víš, že od toho kterého nástroje můžeš něco očekávat. Ozkoušel jsem hodně Squierů i Mexik a dobré, resp. i špatné kytary byly na obou "frontách".
Nechci se moc rozepisovat, ale pobavilo mě to, protože mi to připomělo závod standardních silničních automobilů v komustickém stylu "Večerní Prahou s Večerní Prahou" ....

Na Tvoji otázku prostě N I K D Y nebude jednoznačná odpověď !!!!!!!!!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“