Rozdíly brzo budeš hrotit, protože z krabek na metal moc grunge nenakroutíš a naopak...na to je celkem univerzální DS1 ale ani jedno z toho neumí pořádně...mluvim o thaiwanu...kvapo píše:Co chci hrát u mě těžko říct...kámoš má bicí a lanaří mě do metalu...má malou garáž takže potencionální zkušebna...druhej ma basovku ten spíš hardrock... já poslouchám fakt všechno a tak bych chtěl hrál i metal,ale nee to nějak hrotit, protože spíš než metal tak nirvanu, ac/dc, sabath..ale i něco novějšího..zatím nejsem nakej fajnšmekr, že bych poznal rozdíl
LP rozhodně chci líbí se mi ten tvar...když sem si dřív kupoval squiera tak strat, protože LP neměli
takže když LP tak nejspíš epiphone?mě se ten stagg líbil nejvíc vzhledově krásnej černej se zlatým...
jo lampu bych bral a co ta pololampa? jenze u lamp do 5k je problém,že mají malej výkon na doma ok,ale v budoucnu do zkušebny?? taky mi přijde, že málo efektů,ale to si asi vymrčuju když je to lampa co?
Epiphone nebude špatná volba, přece jen je to sesterská firma Gibson, takže jejich levný low-end varianty, ale to neznamená že se za ty stejný prachy nedá sehnat jiný kvalitní LP, jestli ti nevadí bazarový kytary tak koukej i tam....
Pololampám moc nefandim, ale třeba marshall valvestate jsou dobrý pololampy, ty starší...myslim že se můžou srovnávat i s nějakýma lampama, prostě povedený kusy...30r se dá sehnat na bazáči celkem zalevno a je to opravdu kvalita....jestli chceš hrát s bicíma tak stejně budeš potřebovat větší repra aby byl zvuk čitelnej, ideálně tak 2x12...třeba byhc doporučil fender 212 65w...to už by mohlo stačit a na bazaru ho do 5 000 seženeš...foot switch, nějakou krabku před něj a si celkem vysmátej....lampu a box bys se svym finančnim limitem neutáhl....a co se týče watáže lamp tak je to uplně něco jinýho než u trandů, 5w lampa třídy A neni totéž co trand s 5w...
Jestli máš celkovej limit 10k tak bych doporučil nějakou epinu třeba za 5 k na kterou v budoucnu hodíš lepší snímače s výstupem jakej ti bude vyhovovat pro tvuj styl....sám časme poznáš jestli to bude nějakej invader nebo naopak nějakej dimarzio PAF....
a za zbylejch 5k byhc zkusil sehnat toho valvestata 30r, kterej by ty bubny i mohl stíhat ale zázraky nečekej...doma ti bude maximálně vyhovovat, ve zkušebně by teoreticky měl stačit a na koncíkách si to nazvučíš se zvukařem, takže to tolika řešit nemusíš...ačkoliv by to byla kapitola sama o sobě...
no a když neseženeš tak zbejvá rozhlídnout se po trandech, třeba na bazaru...něco sem hoď když najdeš a mi ti to buď schválíme nebo rozmluvíme...ale ten fender 212 65w by bohatě stačil jak výkonem, tak reprama a je to cenově dostupná záležitost....navíc v budoucnu do něj klidně můžeš hodit nějaký celestiony, plesknout to na stack a položit si na to lampu hlavu a máš vystaráno, těch 2x12 repro je fakt výhoda...
ale je spousta jinejch dobrej trandů, fender sám o sobě je spíš na hard,grunge atd na metlu spíš crate nebo ten roland...ten je taky dobrej ale to malinký repro neni moc výhra do zkušebny...vim z vlastní zkušenosti.
Edit: frytol: to je docela zavádějící...koupil by sis na blues crate nebo radši nějakýho Voxe?
Navíc ty nový crate...nevim nevim, nemůžu tolika srovnávat, ale týpek z vedlejší zkušky má starší GFX 65 a ta kvalita s dnešníma je uplně někde jinde....tady aspoň mi to tak přijde, všeho všudy sem hrál asi na 4 crate apce ale tenhle starší suveréněvedl....ale jak sem psal vejš, chybu by s nim určitě neudělal...