kytara do 5k

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Drobák

Re: kytara do 5k

Příspěvek od Drobák »

kvapo píše:Co chci hrát u mě těžko říct...kámoš má bicí a lanaří mě do metalu...má malou garáž takže potencionální zkušebna...druhej ma basovku ten spíš hardrock... já poslouchám fakt všechno a tak bych chtěl hrál i metal,ale nee to nějak hrotit, protože spíš než metal tak nirvanu, ac/dc, sabath..ale i něco novějšího..zatím nejsem nakej fajnšmekr, že bych poznal rozdíl

LP rozhodně chci líbí se mi ten tvar...když sem si dřív kupoval squiera tak strat, protože LP neměli

takže když LP tak nejspíš epiphone?mě se ten stagg líbil nejvíc vzhledově krásnej černej se zlatým...

jo lampu bych bral a co ta pololampa? jenze u lamp do 5k je problém,že mají malej výkon na doma ok,ale v budoucnu do zkušebny?? taky mi přijde, že málo efektů,ale to si asi vymrčuju když je to lampa co? :D
Rozdíly brzo budeš hrotit, protože z krabek na metal moc grunge nenakroutíš a naopak...na to je celkem univerzální DS1 ale ani jedno z toho neumí pořádně...mluvim o thaiwanu...
Epiphone nebude špatná volba, přece jen je to sesterská firma Gibson, takže jejich levný low-end varianty, ale to neznamená že se za ty stejný prachy nedá sehnat jiný kvalitní LP, jestli ti nevadí bazarový kytary tak koukej i tam....
Pololampám moc nefandim, ale třeba marshall valvestate jsou dobrý pololampy, ty starší...myslim že se můžou srovnávat i s nějakýma lampama, prostě povedený kusy...30r se dá sehnat na bazáči celkem zalevno a je to opravdu kvalita....jestli chceš hrát s bicíma tak stejně budeš potřebovat větší repra aby byl zvuk čitelnej, ideálně tak 2x12...třeba byhc doporučil fender 212 65w...to už by mohlo stačit a na bazaru ho do 5 000 seženeš...foot switch, nějakou krabku před něj a si celkem vysmátej....lampu a box bys se svym finančnim limitem neutáhl....a co se týče watáže lamp tak je to uplně něco jinýho než u trandů, 5w lampa třídy A neni totéž co trand s 5w...
Jestli máš celkovej limit 10k tak bych doporučil nějakou epinu třeba za 5 k na kterou v budoucnu hodíš lepší snímače s výstupem jakej ti bude vyhovovat pro tvuj styl....sám časme poznáš jestli to bude nějakej invader nebo naopak nějakej dimarzio PAF....
a za zbylejch 5k byhc zkusil sehnat toho valvestata 30r, kterej by ty bubny i mohl stíhat ale zázraky nečekej...doma ti bude maximálně vyhovovat, ve zkušebně by teoreticky měl stačit a na koncíkách si to nazvučíš se zvukařem, takže to tolika řešit nemusíš...ačkoliv by to byla kapitola sama o sobě...
no a když neseženeš tak zbejvá rozhlídnout se po trandech, třeba na bazaru...něco sem hoď když najdeš a mi ti to buď schválíme nebo rozmluvíme...ale ten fender 212 65w by bohatě stačil jak výkonem, tak reprama a je to cenově dostupná záležitost....navíc v budoucnu do něj klidně můžeš hodit nějaký celestiony, plesknout to na stack a položit si na to lampu hlavu a máš vystaráno, těch 2x12 repro je fakt výhoda...
ale je spousta jinejch dobrej trandů, fender sám o sobě je spíš na hard,grunge atd na metlu spíš crate nebo ten roland...ten je taky dobrej ale to malinký repro neni moc výhra do zkušebny...vim z vlastní zkušenosti.

Edit: frytol: to je docela zavádějící...koupil by sis na blues crate nebo radši nějakýho Voxe?
Navíc ty nový crate...nevim nevim, nemůžu tolika srovnávat, ale týpek z vedlejší zkušky má starší GFX 65 a ta kvalita s dnešníma je uplně někde jinde....tady aspoň mi to tak přijde, všeho všudy sem hrál asi na 4 crate apce ale tenhle starší suveréněvedl....ale jak sem psal vejš, chybu by s nim určitě neudělal...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a jestli by ses rozhoupal do tvrdsich stylu myslim ze todle je fajn http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region= , ma to rezervy ve vykonu, docela tlaci..a je to za polovicni cenu
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

tak ted jsem psal o fotky tomuhle
Bach Les Paul Custom Black Beauty
Prodám tuhle slušnou kopii Gibsona, vybíraná z víc kusů, luxusní dohmat, 5 měsíců stará, foto dodám.

Cena: 4990,- CZK

ted budu pár dní koukat na inzeráty a obhlížet :D
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

tak něco dalšího do pranice :D

marshall- http://hudebni-nastroje.sbazar.cz/marsh ... 43786.html
ten valvestate 30r sem nesehnal...

fender ten má dokonce 100w- http://hudebni-nastroje.sbazar.cz/kytar ... 04060.html
frytol

Příspěvek od frytol »

2Drobák: Myslel jsem to tak, že na ten jeho "nevědící" styl. :) Myslím, že tím určitě by nic nezkazil, ba naopak. Ale máš recht, že na Blues to pude asi těžko, i když možná by se to taky uchytilo.
Co se týče starý výroby, tak to je jasný. Je to takhle se všim, co se dělalo dřív, tak to za to stálo. Ruční práce, stroje minimálně a když už, tak jen na to nejmíň důležitý. :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

kvapo píše:tak něco dalšího do pranice :D

marshall- http://hudebni-nastroje.sbazar.cz/marsh ... 43786.html
ten valvestate 30r sem nesehnal...

fender ten má dokonce 100w- http://hudebni-nastroje.sbazar.cz/kytar ... 04060.html
ten 30r je uplně totéž jen ta wattáž je 30w a fender taky totožnej jen watáž na místo 65w je 100w...nižší sme uváděl kuli ceně, ale jinak jde o totožný komba jen s většim výkonem, ale i těch 65w ti bude bohatě stačit kdyby sehnal, ušetřil bys nějaký peníze co pak můžeš investovat do kytary....
stejně ho pak prodáš a nebo vyměníš ty repra a použiješ jako stack na nějakou hlavu....za čas...
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Zdar, nečetl sem celej topic takže třeba budu uplně mimo, ale nechtel bys koupit moju Ibanezku trziste/p-el-kytaru-ibanez-gsa-t16359.html :)
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
pavlis771

Příspěvek od pavlis771 »

No, tka já taky nic nečet, je to moc dlouhý, ale napíšu jen toto : Mohu ti doporučit něco jako tohle : http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... /HN002266/ . Já jí mam, sem víc než spokojenej. Hraje se na ní velice pěkně, v ruce jí mělo dost zkušených kytaristů, kteří jíchválili. Důležitý tam je tam sestava HSS...já hraju vpodstatě jen na tom HUMBUCKEROVI - a to už se dostávám k nevýhodě. Snímače. Sou slabí...ale s tim humbuckrem si vystačíš (mluvim samotřejmě o skreslenym zvuku. Když hraješ na čistym, tak ty dva singly využiješ ! ). Je potřeba si hned vyměnit struny (já mam měkký) - koneckonců je to vpodstatě sólovka, má užší hmatník.
Já ji mam rok, a furt sem s ní spokojenej. Když ji máš na začátku, tak ti přijde geniální :-D, ale postupem času zjistíš její slabiny...
JEdiná nevýhoda teď je, že já jí před tím rokem kupoval za 3500 (normálně tady na Kytarách), to mi přišla jako dost dobrá volba. Teď je to ale na zvážení...za 4,5 už se dá najít něco jinýho. Mě furt každej utlačoval těma bazarama...ale já sem prostě chtěl mít svůj vlastní nástroj novej - nelituju. Bazarů se bojim...a ty nový kousky bych ani v týhle cenový kategorii nezatracoval. Jen se vyhni Staggům, nekupuj kytary kolem 2 tisíc, to sou opravdu strašný kytary. Kup prostě to co se ti líbí...to co se ti zamlouvá. Když to nebude stagg, nějak to hrát bude.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

vlastní inzerce patří na bazar pánové...kdyby jste si pročetli aspoň posledních pár příspěvků tak by ste věděli že týpek hledá výhradně jen LP a že se tu řeší mimo jiné kombo...
woro90

Příspěvek od woro90 »

pavlis771 píše:Jen se vyhni Staggům, nekupuj kytary kolem 2 tisíc, to sou opravdu strašný kytary. Kup prostě to co se ti líbí...to co se ti zamlouvá. Když to nebude stagg, nějak to hrát bude.
Připomínám že Stagg je z těch pekelných značek nejlepší - daleko horší jsou Tenson a hlavně Dimavery. To je očividně odpad z továren vyrábějících Staggy (nebo že by Staggy byly odpad z továren vyrábějících hudební nástroje a Tensony a Dimaverky byly to, co ani u Staggu nechtějí?).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Terrapin

Příspěvek od Terrapin »

kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

jj typek hledá vyloženě výhradně LP! :D A nejlépe černé,bo takové třešnové-starotřešnové...
Jsem jeden z těch mezků co si vybíraj kytaru podle vzhledu :D a to proto,že se v tom jinak moc nevyznám tak píšu sem abych si nekoupil jen podle vzhledu a nelitoval...

to Drobák: ok radíš mi určitě dobře...no házel sem to tu,že sem nak rychle nenašel slabší...a v téhle cenové relaci není rozdíl fender-marshall? jako třeba množštví efektů atd? zvuk asi nak ze začátku nepoznám všechno pro mě bude krása proti kombu ze sady...
Denny1994
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny1994 »

tohle je slušný http://www.musiccenter.cz/Cort-KX5-BKM/ ... e/:3:28654
struny protažený tělem tremolo za tuhle cenu je fakt na nic to rozladování by bylo dost... mno hrál jsem na nu a je good zvuk mě se dobře drží... původně jsem si ju chtěl vzít ale nakonec jsem dal 2* tolik a jsem mocne spokojenej možná jestli chceš vážně hrát ne jen jako si koupit kytaru a pak že tě to nebaví tak bych ještě šetřil a koupil si až něco lepšího s keramickejma hambáčema (hb snímač). a zámkama + zámkový tremolo nerozlaďuje se ( nebo rozladuje ale podstatne mín než bez)
Kytara: Ibanez RG 420EG
Kombo: Line6 Spider IV 15
Obal: Warwick RB 20516 B
Stojánek: Warwick RS20800 B
Skupina: NorphorX -funkce- kůl v plotě :D

92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% co poslouchá normální hudbu, hoď si tohle do podpisu.

HIP HOP = hromada impotentních PIČ*SŮ hopsajících kolem pódia
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Lidi vy jste jak navedený....tohle je LP:
Obrázek
Takže když budete házet svoje typy tak ta kytara nejprve musí vypadat takhle....

Jinak k témeta...rozdíl tam určitě je, ale oba maj dobrej čistej zvuk a u Fendera navíc i celkem mohutnej reverb (pružinovej), zkreslení stejně budeš pak hnát skrz nějakou krabku...i když třeba na nějakej hard rock ti budou vyhovovat i bez krabky...jinak nedá se říct co je lepší, co ti do začátku bude víc vyhovovat, ani s jedni chybu neuděláš..ani o jednom se nedá říct že je lepší..ale osobně bych v první řadě koukal na ten marshall...ty fendera jsou navíc rychle s cenou dolu co se bazáče týče, za poslední 2 roky už se dá shenat 100w verze pomalu za 5k i se zárukou a dříve se pod 8k těžko sehnal...
mělo by pro tebe bejt prioritní taky ty velký repra...2x12 to už je přece jen výhoda sama o sobě, i kdyby si měl časem přehodit za nějaký V30, tak si vysmátej a máš good kabinet pro případnou budoucí hlavu nebo i jenom tak....
nehledně na to že si můžeš třeba vystat ten box pyramidama a dostane to uplně jinej zvuk, takovej teplejší...ale to už zacházim do tuningu...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Denny1994 píše:tohle je slušný http://www.musiccenter.cz/Cort-KX5-BKM/ ... e/:3:28654
struny protažený tělem tremolo za tuhle cenu je fakt na nic to rozladování by bylo dost... mno hrál jsem na nu a je good zvuk mě se dobře drží... původně jsem si ju chtěl vzít ale nakonec jsem dal 2* tolik a jsem mocne spokojenej možná jestli chceš vážně hrát ne jen jako si koupit kytaru a pak že tě to nebaví tak bych ještě šetřil a koupil si až něco lepšího s keramickejma hambáčema (hb snímač). a zámkama + zámkový tremolo nerozlaďuje se ( nebo rozladuje ale podstatne mín než bez)
Technický detail: Tremolo na tomto má úplně stejný vliv na rozlaďování jako na tomto, ale hlavně se tu bavíme o LP.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Denny1994
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny1994 »

woro90 píše:
Denny1994 píše:tohle je slušný http://www.musiccenter.cz/Cort-KX5-BKM/ ... e/:3:28654
Technický detail: Tremolo na tomto má úplně stejný vliv na rozlaďování jako na tomto, ale hlavně se tu bavíme o LP.
ano uz jsem si všiml omlouvám se můj příspěvek je newhodný :D jo a to bych tak uplně neřekl tak kytara za ty 2tácy tu má kamoš spíš už měl si koupil cortku k6 a to byla kytra mno newm newm a na té za tech 100 000 bude to tremolo udělaný uplně jinak ale asi s tím máš daleko víc zkušeností než já

92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% co poslouchá normální hudbu, hoď si tohle do podpisu.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

je to udelany stejne, princip je stejny, mozna trosku jiny material a ale porad to je jednozvratne tremolo
woro90

Příspěvek od woro90 »

McKozias píše:je to udelany stejne, princip je stejny, mozna trosku jiny material a ale porad to je jednozvratne tremolo
Stratovské tremolo je navržené tak, aby se dalo vyrobit i na koleně a z téměř odpadního materiálu a pořád fungovalo stejně. A je jedno jestli je to bezejmenný levný čínský výrobek nebo je na tom napsáno Fender, pořád je to z běžného železa a úplně stejně dělané.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

woro90 píše:
McKozias píše:je to udelany stejne, princip je stejny, mozna trosku jiny material a ale porad to je jednozvratne tremolo
Stratovské tremolo je navržené tak, aby se dalo vyrobit i na koleně a z téměř odpadního materiálu a pořád fungovalo stejně. A je jedno jestli je to bezejmenný levný čínský výrobek nebo je na tom napsáno Fender, pořád je to z běžného železa a úplně stejně dělané.
:wink: což neni pravda....tremola se liší nejenom materiálem, třeba některý tremola mají základ vyrobenej z ohnutýho kusu plechu, jiný a dražší tremola jsou odlitky z ruzných slitin nebo vyfrézované kousky. Některý tremola mají výměnné břity a kolikrát jsou břity i z jinýho kovu, z lepšího...určitě nebude stejný fender jako nějakej vietnamskej pofidér...
Denny1994
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny1994 »

Drobák píše:
woro90 píše:
:wink: což neni pravda....tremola se liší nejenom materiálem, třeba některý tremola mají základ vyrobenej z ohnutýho kusu plechu, jiný a dražší tremola jsou odlitky z ruzných slitin nebo vyfrézované kousky. Některý tremola mají výměnné břity a kolikrát jsou břity i z jinýho kovu, z lepšího...určitě nebude stejný fender jako nějakej vietnamskej pofidér...
:lol: :lol: :lol: :lol: tak ted už fak newm :lol: :lol: :lol:

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“