Nemůžu se udržet v rymtu !!

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
janCH

Re: Nemůžu se udržet v rymtu !!

Příspěvek od janCH »

To že před D je mezera. Má rytmus: nota nota nota nic nota nota nic nota, a to se opakuje. Čili je výhodnější počítat za začátku 4 noty než 3 na začátku a 1 na konci.
pehve

Příspěvek od pehve »

janCH píše:To že před D je mezera. Má rytmus: nota nota nota nic nota nota nic nota, a to se opakuje. Čili je výhodnější počítat za začátku 4 noty než 3 na začátku a 1 na konci.
ty joo co je zase tohle za moudrost? to radíš nebo se jen tak plácáš :mrgreen:
janCH

Příspěvek od janCH »

---------------------------|--------------------------|
---------------------------|--------------8--7-------|
--7--------------------5--|--7-------------------5--|
-----0--0-----5--6-------|-----0--0----------------|

Už chápeš?
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Prosimtě a jak tp řečíč s dynamikou? To si dáváš důraz na poslední dobu?
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
janCH

Příspěvek od janCH »

Asi jsem se zapomněl zmínit že hraji na bass :-D teď koukám že je to mezi hraním na kytaru... ale to by až tak nemělo vadit... Já si důraz nedávám když to hraji s bicími s těmi to zahraji v klidu, ale když to počítám tak už to matu..
pehve

Příspěvek od pehve »

janCH píše:---------------------------|--------------------------|
---------------------------|--------------8--7-------|
--7--------------------5--|--7-------------------5--|
-----0--0-----5--6-------|-----0--0----------------|

Už chápeš?
já chápu co je "nota nota nota nic nota nota nic nota, a to se opakuje." :wink: ale jak jsi vymyslel proč je výhodnější počítat za začátku 4 noty než 3 na začátku a 1 na konci to je mi fakt záhada...
počítáš snad všechny doby v taktu, někde je nota někde pauza ale začínáš od první a končíš u poslední takže jak je to psaný tak to počítej
janCH

Příspěvek od janCH »

Člověk počítá prv-ni dru-há tře-tí čtv-tá jestli sis nevšiml tak každé slovo má sudý počet not, tudíž z toho plyne ta 4. Nevím, ale myslím si že v celku "normální" člověk by to pochopil ;) ale problém mám vyřešen...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

janCH píše:Člověk počítá prv-ni dru-há tře-tí čtv-tá jestli sis nevšiml tak každé slovo má sudý počet not, tudíž z toho plyne ta 4. Nevím, ale myslím si že v celku "normální" člověk by to pochopil ;) ale problém mám vyřešen...
Nejsem normální :cry:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
janCH

Příspěvek od janCH »

DL píše:
janCH píše:Člověk počítá prv-ni dru-há tře-tí čtv-tá jestli sis nevšiml tak každé slovo má sudý počet not, tudíž z toho plyne ta 4. Nevím, ale myslím si že v celku "normální" člověk by to pochopil ;) ale problém mám vyřešen...
Nejsem normální :cry:
To máš peška :D Prostě když ze začátku hraješ bez mezer a při tom počítáš tak pak tě to mate. Prostě řekneš "první" a je to ťuk ťuk... a normální je v uvozovkách abych neurazil ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

každé slovo má sudý počet not? :D nooo....divná terminologie ale zatím tě pořád "normálně" chápu i bez blbejch keců :roll:
takže ty mudrci když položíš vedle sebe notu i pauzu jako stejný prvek skládačky tak proč se bráníš použít 3 noty a 1 pauzu, to je přece taky sudý, neee??EEE??
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Zbytečně si to komplikuješ. Jinak já taky hraju na basu a v té je ten důraz ještě důležitější, protože ten ti určuje právě správný rytmus. Jinak by polka a ska bylo to stejný :D
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Gobak

Příspěvek od Gobak »

No, jsou písně, kde je současný zpěv + nástroj pěkný masakr.
Já teď momentálně umírám z refrénu Dani California. Speciálně přechod sloka>refrén mi připadá ukrutnej.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“