kytara na metal

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90

Re: kytara na metal

Příspěvek od woro90 »

Disasterpiece píše:V necem mas pravdu to rozhodne, ja jen chtel poukazat ze se da hudba delat i bez krkovyho snimace a ta hudba nemusi vypadat jako reznicina jako Behemoth... viz toto, krasny sola se daji delat i bez neck pickupu je to vsecko porad hlavne o cloveku.
Hudba se dá dělat i bez kytary :wink: Ale je jen na jednotlivci, jestli usoudí, že tam ten krkový snímač potřebuje, a pokud ještě neví, je lepší ho mít než nemít. Pokud tam bude a nebude potřeba, není problém ho prostě nezapínat, případně vymontovat a prodat. Pokud tam není a je potřeba, je to problém. Ale to už bylo řečeno a už bychom se asi oba opakovali... Btw Chimairu jsem neznal, příjemně jsi mi rozšířil hudební obzory :)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

LTD nic moc, ale pokud má aktivní snímače, nebude to špatný. BTW dá se s ní hrát samozřejmě jakýkoliv styl.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

NoxiCoe píše:LTD nic moc, ale pokud má aktivní snímače, nebude to špatný. BTW dá se s ní hrát samozřejmě jakýkoliv styl.
Proto na LTD hraje tolik svetove znamych profiku? Vcetne tech, kteri by si bez problemu mohli dovolit ESP?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Wohma píše:
NoxiCoe píše:LTD nic moc, ale pokud má aktivní snímače, nebude to špatný. BTW dá se s ní hrát samozřejmě jakýkoliv styl.
Proto na LTD hraje tolik svetove znamych profiku? Vcetne tech, kteri by si bez problemu mohli dovolit ESP?
wayne static :twisted:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Taky by mě zajímalo, proč si myslí, že LTD je nic moc.

Já kytaru od LTD mám a jsem spokojený :) Ale nejsem žádný expert :-D Jediné, co mi na ni vadí je samolepka Made in Taiwan, na které je sériové číslo. Každopádně je to lepší než můj Stagg :-D
Jinak díval jsem se na videa na kanálu http://www.youtube.com/user/dmometalguitar. A srovnával tam orginál floyde rose s licencovanými floyd rose tremoly a od ESP(jsou i na LTD) prý z licencovaných nejlépe drželo naladění kytary. Ale mělo např. problémy se zmiňovanými aktivními snímači. Prý mu EMG snímače snímali vibrace pružin tremola a vytvářeli nečistý zvuk i když tremolo zrovna nepoužíval. Nakonec zjistil, že pomůžou některé značky strun.

Každopádně doporučuji omrknout některé videa.
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

McKozias píše:
Wohma píše:
wayne static :twisted:
Klucka neblbněte, je samozřejmě rozdíl mezi LTD za 15tis a za 50tis (i když teda nevím kolik stojí nejdražší LTD), ale je to jenom LTD, jakási odlehčená a lidem přístupnější verze ESP. A jestli na to někdo hraje tak nejspíš asi jenom proto že má sponzorskou smlouvu, ale ve studiu si zapojí ESP. To je jako konzert Journey, kde má kytarista horu Marsallů aby byly vidět a vzadu to všechno žene přes Diesel. To je jako kdyby někdo vážně hrál na Epiphone místo Gibson nebo Squier místo Fendra.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ale pořád si nám nevysvětlil, co je na těch kytarách špatného.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

NoxiCoe píše:Klucka neblbněte, je samozřejmě rozdíl mezi LTD za 15tis a za 50tis (i když teda nevím kolik stojí nejdražší LTD), ale je to jenom LTD, jakási odlehčená a lidem přístupnější verze ESP. A jestli na to někdo hraje tak nejspíš asi jenom proto že má sponzorskou smlouvu, ale ve studiu si zapojí ESP. To je jako konzert Journey, kde má kytarista horu Marsallů aby byly vidět a vzadu to všechno žene přes Diesel. To je jako kdyby někdo vážně hrál na Epiphone místo Gibson nebo Squier místo Fendra.
V tom se prave pletes, spousta muzikantu opravdu i ve studiu hraje na LTD. Srovnani s Epiphone a Squier je v tomto pripade mimo, na to nikdo nehraje. Jinak co by firma mela z toho, ze propaguje levnejsi modely sve znacky? Aby vznikl dojem, ze se nevyplaci priplatit za ESP?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wohma píše:
NoxiCoe píše:Klucka neblbněte, je samozřejmě rozdíl mezi LTD za 15tis a za 50tis (i když teda nevím kolik stojí nejdražší LTD), ale je to jenom LTD, jakási odlehčená a lidem přístupnější verze ESP. A jestli na to někdo hraje tak nejspíš asi jenom proto že má sponzorskou smlouvu, ale ve studiu si zapojí ESP. To je jako konzert Journey, kde má kytarista horu Marsallů aby byly vidět a vzadu to všechno žene přes Diesel. To je jako kdyby někdo vážně hrál na Epiphone místo Gibson nebo Squier místo Fendra.
V tom se prave pletes, spousta muzikantu opravdu i ve studiu hraje na LTD. Srovnani s Epiphone a Squier je v tomto pripade mimo, na to nikdo nehraje. Jinak co by firma mela z toho, ze propaguje levnejsi modely sve znacky? Aby vznikl dojem, ze se nevyplaci priplatit za ESP?
Tady jde o to, že NoxiCoe patrně neví jednu zásadní věc - Epiphone je majetkem Gibsonu, Squier je podznačka Fenderu a LTD nižší řady od ESP. Ukázal to i v jiném topicu kde tvrdí:
NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota.
Epiphone nekopíruje, Epiphone vyrábí levnější varianty, aby gibsonovské logo zůstalo jen pro špičkové nástroje a přitom mohli vyrábět i levnější. Obávám se že tento člověk sem chodí jen vykřikovat neopodstatněné poznámky aby v očích neznalých vypadal jako fajnšmekr, zatímco je to jen obyčejný nevzdělaný tlachal.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Zas jeden, ktery veri kazde hovadine a cedulce se znackou na kytare a aparatu :D Pochop to, ESP nedela kytary tak, ze jsou vsechny zvukove dokonale. Kazdy ze znamejsich kapel, kdo ma ESP nedostal jen jednu. Treba Metallica jako priklad. James i Kirk si vybira novou kytaru treba z 10 stejnych kusu a vybere si tu nejlepsi. ESP maji vetsinou proto, ze si to muzou dovolit a je jim jedno, co je tam napsano, hlavne kdyz to hraje podle jejich predstav. Nekolikrat jsem videl treba Jamese s LTD kytarou. Proc asi? Myslis snad, ze kdyz ma takovy vyber z ESP, tak si jen tak ze srandy hraje na podle tebe horsi LTD? ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já to nechtěl psát. V kytarách se extra nevyznám, ale k jeho příspěvkům ani nepotřebuji. Příspěvek typu "Je to nic moc." bez nějakého osvětlení proč si myslí, že jsou nic moc nikomu nijak nepomůže. Navíc tak může odradit kupce pro kterého by ten nástroj náhodou mohl být tím pravým.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jak psal wohma-vetsina muzikantu dela reklamu spise drahym vyrobkum, treba esp ale ve studiu zapoji neco levnejsiho(to ale neznamena horsiho)ptz ceny esp mi prijdou neskutecne premrstene
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

woro90 píše:
Wohma píše:
Tady jde o to, že NoxiCoe patrně neví jednu zásadní věc - Epiphone je majetkem Gibsonu, Squier je podznačka Fenderu a LTD nižší řady od ESP. Ukázal to i v jiném topicu kde tvrdí:
NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota.
Epiphone nekopíruje, Epiphone vyrábí levnější varianty, aby gibsonovské logo zůstalo jen pro špičkové nástroje a přitom mohli vyrábět i levnější. Obávám se že tento člověk sem chodí jen vykřikovat neopodstatněné poznámky aby v očích neznalých vypadal jako fajnšmekr, zatímco je to jen obyčejný nevzdělaný tlachal.
Je mi úplně jedno co je čí značka, nestuduju to zajímá mě jak kterej nástroj hraje, mluvím jenom ze zkušenosti. Ještě jsem nedržel v ruce LTD který by hrálo líp než ESP. Radši se soustředím na zvuk než abych pročítal manuály abych věděl kdo ty korejce platí.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ty jsi tech ESP mel asi hodne v ruce, ze? :) Vsadim se, ze treba jen s moji S series Ibanez bych natrhnul p***l nejmene polovine ESP kytar. Myslis si, ze tam sedi s mikroskopem a vybiraji presne ty kousky dreva, ktere chteji? ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ach jo, já se snad od něj nikdy nedozvím, CO je na těch LTD špatného. :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Teorge píše:Ach jo, já se snad od něj nikdy nedozvím, CO je na těch LTD špatného. :D
no preci to ze hraji hure nez o 50k drazsi esp :roll:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Fade píše:Ty jsi tech ESP mel asi hodne v ruce, ze? :) Vsadim se, ze treba jen s moji S series Ibanez bych natrhnul p***l nejmene polovine ESP kytar. Myslis si, ze tam sedi s mikroskopem a vybiraji presne ty kousky dreva, ktere chteji? ;)
Proc nenapises konkretni model svy ibanezky? S rada je docela velka a jsou tam kytary jak za 12tisic tak i za 50...
2NoxiCoe a ani to nebude hrat lip jak ESP, cena, kvalita atd atd...
To je jako porovnavat Squier by Fender s origo Fenderem.
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

McKozias píše:
Teorge píše:Ach jo, já se snad od něj nikdy nedozvím, CO je na těch LTD špatného. :D
no preci to ze hraji hure nez o 50k drazsi esp :roll:
Na LTD není obecně nic špatnýho. Škodovky taky jezdí pěkně i když Audi je Audi. :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ale pochopis ze on na audi nema?!
edit: a pekne si protirecis...
edit2: audi,skodovka,oboji je jedna fabrika...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zas si myslim ze tu Audi nikdo nikomu nevnucuje, jestli je NoxiCoe toho nazoru, nechal bych mu ho, neni sice pravda ze zakonite musi drazsi kytara hrat lip, ale obecne to tak je, i kdyz se pridava marze za znacku :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“