Výběr kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
rastafa

Výběr kytary

Příspěvek od rastafa »

Zdravím kolegy,
potřeboval bych poradit jakou si mám vybrat el. kytaru :
,,cenový strop'' je max 11 000,- Kč
Příslušenctví bohužel nemám (kromě ladičky :D )
No styl který bych chtěl hrát je docela zajímavý a to je Reggae,rock popřípadě metal.
Potřeboval bych přenosný kombo, abych mohl nosit na zkoušky atd.
docela bych uvítal jestli byto bylo možné propojení s PC, protože dělám v programách jako př Cubase,Reason ...
Děkuji za vaše případné odpovědi
woro90

Re: Výběr kytary

Příspěvek od woro90 »

rastafa píše:Zdravím kolegy,
potřeboval bych poradit jakou si mám vybrat el. kytaru :
,,cenový strop'' je max 11 000,- Kč
Příslušenctví bohužel nemám (kromě ladičky :D )
No styl který bych chtěl hrát je docela zajímavý a to je Reggae,rock popřípadě metal.
Potřeboval bych přenosný kombo, abych mohl nosit na zkoušky atd.
docela bych uvítal jestli byto bylo možné propojení s PC, protože dělám v programách jako př Cubase,Reason ...
Děkuji za vaše případné odpovědi
Uraggan Andrew & Reggae Orthodox - mrkni se co to tam má za kytáru. Ta se hodí na reggae i na metal. Něco podobného hledej. Dva humbuckery a single (HSH), pak záleží na tobě jestli chceš páčit nebo chceš radši pevnou kobylku, napiš toho víc, poněvadž reggae můžeš hrát i na kytaru z Tesca (ostatně metal taky, ale dá to docela práci). Propojení s PC půjde těžko - v této cenové relaci MIDI kytary neexistují a ty zmetky, které se jejich tvůrci snaží prodat tak, že jim přidají USB, ale stejně to nemá MIDI, od těch je lepší se držet dál.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rastafa

Příspěvek od rastafa »

No s El. kytama ještě moc zkušenost nemám, takže se omlouvám za případné blbé otázky :D
no na fotce jsem nenašel jeho kytaru z blizka ale na youtube jsem našel záznam a tam je docela vidět.
Sice ho moc nemusim ale kytara hraje docela pekně ale nevím jestli by se natom rozchodil metal :D docela by bylo dobrý aby v combu bylo nějaké efekty ale nejvíce budu hrát ten rock nebo reggae ale má pěknou kytaru.Jakto, že nejde zapojit pokuď vim tak se kytara da zapojit do PC a nahrávat.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

woro asi myslel nejake slozitejsi akce...jo normalne pichnes kytaru do pc, do mikrofoniho vstupu treba a muzes hrat pres pc..potrebujes akorat redukci na maleho jacka ale to je zalezitst par korun
rastafa

Příspěvek od rastafa »

jj tak jsem to myslel
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“