Jakou zvukovku?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou zvukovku?

Příspěvek od Wohma »

Souhlasim, ona uz jenom moznost nastavovat vstupni a vystupni uroven signalu potenciometrama ma neco do sebe.

Dalsi moznosti je Line6 Toneport GX od jonase tady z fora (viz Trziste).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ohynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ohynek »

Ta Line6 Toneport GX vypadá dobře a je i za dost lepší cenu ale asi nemá ten "high vstup" nebo jak se to píše. Tady na fóru sem četl, že je to lepší, když ho ta zvukovka má a ten lexicon ho má. Tak nevim. Je vůbec k něčemu pro "nekoncertový hraní"?
Washburn WI100C,GHS BOOMERS 10-46, CRATE FW15R, Lexicon Alpha
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nene, GX ho ma, GX je urceny prave na kytaru ci basu. Vysokoimpedancni = Hi-Z = nastrojovy vstup.

http://line6.com/toneportgx/
1/4-inch instrument/mic input
Navic uz mas v cene par dost kvalitnich simulaci aparatu a efektu.

Jinak ten nastrojovy vstup neni NUTNE potreba, ale pokud chces mit slusny zvuk, tak bych ho vyzadoval.
Somnus Aeternus
ohynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ohynek »

OK tak jestli je to tak, tak bych šel spíš do ní vzhledem k té ceně. Našel sem jí i tady v bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
Za tuhle cenu bych oproti tý druhý ušetřil přes tisícovku, což je úžasný. Jenom aby to zase za ty prachy nějak fungovalo...
Washburn WI100C,GHS BOOMERS 10-46, CRATE FW15R, Lexicon Alpha
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč by nefungovalo? :D Myslím, že dřevní doby problémů zvukovek vs typ MB apod. jsou již dávno za námi; byť se objevují problémy jiné (kompatibilita chipsetů FW řadičů například).

Nebál bych se toho.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
daf666

Příspěvek od daf666 »

Potřeboval bych opět poradit s výběrem ZK.
Měl jsem favority jak jsem již psal dříve (saffire le, omega, lambda), ale bohužel v rozpočtu není v delším období proní místo. Jelikož tu kajtru potřebuji do pc tak jsem to přehodnotil a poohlédl se po nějaké levnější variantě a dospěl jsem že by mě měla stačit i alpha od lexiconu, něco jsem o ní zkoušel přečíst a někdo jí psuje a jinej že je v pohodě, tak se raděj chci zeptat na názor někoho kdo do toho lépe vidí nebo má přímo nějaké zkušenosti.
U alphy se píše že je stejná jak omega s lambdou akorát trochu očesaná a na ty dvě jsou v pohodě.

Osobně by mě měla stačit, midi vstup, dig. vstup nepotřebuji kondezátorový mikrák také ne a počet vstupů je pro mé potřeby až až a s cenou pod 2000kč mě připadá to pravé pro mé potřeby i do budoucna mé požadavky nestoupnou tak ty dříve vybrané karty bych stejně nikdy plně nevyužil.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zatlac na rozpocet a vem tohle:
http://midi.cz/Comment.aspx?id=55727
Tohle je zvukovka, ktera nakope p***l cemukoli do 10K... Cena je paradni, diky zaruce se nemusis niceho bat. Kdybych nemel Saffirku, tak ji okamzite beru.
Somnus Aeternus
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

pavlii píše:1. Zkusit ještě vyměnit ovladač, tohle vypadá na problémy spíš s ním (rozjíždí se synchronizace apod.). ASIO4ALL je dobrá alternativa na podobný test.

2. Provozovat 1 zvukovku pro systém a pro audio aplikace je základ na problémy - silně nedoporučuji! Systémové věci + multimédia ponechat na integrované a případně nově koupenou provozovat POUZE v audio aplikacích pro mix/recording.

P.
Mám sice Herculese za 18tis, ale jedu přes ní všechno včetně her, točím do Nuenda a nemám ani ten nejmenší problém. Možná mám štěstí :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

daf666 píše:Potřeboval bych opět poradit s výběrem ZK.
Měl jsem favority jak jsem již psal dříve (saffire le, omega, lambda), ale bohužel v rozpočtu není v delším období proní místo. Jelikož tu kajtru potřebuji do pc tak jsem to přehodnotil a poohlédl se po nějaké levnější variantě a dospěl jsem že by mě měla stačit i alpha od lexiconu, něco jsem o ní zkoušel přečíst a někdo jí psuje a jinej že je v pohodě, tak se raděj chci zeptat na názor někoho kdo do toho lépe vidí nebo má přímo nějaké zkušenosti.
U alphy se píše že je stejná jak omega s lambdou akorát trochu očesaná a na ty dvě jsou v pohodě.

Osobně by mě měla stačit, midi vstup, dig. vstup nepotřebuji kondezátorový mikrák také ne a počet vstupů je pro mé potřeby až až a s cenou pod 2000kč mě připadá to pravé pro mé potřeby i do budoucna mé požadavky nestoupnou tak ty dříve vybrané karty bych stejně nikdy plně nevyužil.
Alphu používám doma, na chalupě mám pro změnu Lambdu. Je to opravdu to samé, jen v očesané verzi. Rozhodně jsem s tou kartou spokojen a neměnil bych (myšleno za jinou ve stejné cenové relaci).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
daf666

Příspěvek od daf666 »

Ta TC Electronic Konnekt 8 za 4tis byla za ty prachy paráda, ale zřejmě se dlouho neohřála.
Tak půjdu do alphy, cena je pod 2t je pro mě příznivnější.

To: Nero, funguje ti ta alpha v pohodě? nejsou sní nějaké problémy když by pracovala jako jediná ZK, jinak potřebuji nahrávat jen kytaru a v sonaru když přehrávám midi tak je zároveň nahrávám do audio stopy (abych měl místo midi audio stopu) tak to by měla vše v pohodě ta ZK zvládnout?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Funguje zcela v pohodě, žádné problémy - pokud po ní teda nechceš věci, které neumí (např. multi-clienta, nebo jak se tomu nadává :wink: ), na dvojkovým USB jede zcela v pohodě. Tvoje aplikace zvládne levou zadní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Abych nerozjizdel novy tema tak se zeptam tady... Jelikoz se blizi vanoce tak jsem zacal premyslet o nejaky zvukovce pod stromecek.Chtel bych to vylozene na poslech hudby a hry (kdyz to bude nejak uchazejc nahravat tak se zlobit nebudu) Mam na to 2k a mam spadeno na Creative X-fi Extreme Gamer http://www.mironet.cz/sc-creative-sb-xf ... i+dp71847/
Jediny co se me na ni nelibi ze je delana vylozene na hry, ja bych spis potreboval neco co poradne ozivi poslech hudby na mych 5.1.Zatim mam provizorne Creative Audigy SE a moc se ta zvukarna nechyta, hlavne moc me netlacej zadni repraky a subwoofer rek bych ze ma az moc prisny basy zdaji se me strasne komprimovane.
Kamarad ma o radu nizsi bedny nez ja a ma zvukovku Xtreme Audio od Creativu a jeho zvuk se me libi daleko vic, kdyz sem u nej tak si pripadam jak v kine, zatim co u me to hraje jako takovy lepsi 2.1 :(
daf666

Příspěvek od daf666 »

Nero: Tak Alpha to je ta pravá pro mě, víc po ni chtít nebudu, tak konečne už budu nahrávat :D
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Poraďte, koupili byste na nahrávání kytary Lexicon Alpha nebo M-Audio Fastrack USB ?

http://kytary.cz/lexicon-alpha-usb-audi ... /HN089202/
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-usb/HN095645/
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“