Všechny zdravím, mohli byste mi poradit?
Moje kapela se skládá ze mě a mojí kytary, potřebuju tedy něco pro produkci...hraju, no jak bych to nazval, snad folk/rock prostě kytara bez zkreslení a čistej vokál...někdy použiju i housle...
Napadlo mě, že bych se šel předvíst někam do baru, hospody, či do nějakýho klubu...rozpočet mám minimální a tak jsem si vyhlídl todle schéma... Mikrofon - mix YAMAHA MG 82 CX - OMNITRONIC DX 1222 (2x) / nebo nějakej jinej asi nejlevnejší od BEHRINGERA.
Zajímá mě, jestli je to lepší volba než komplet od PHONICU např. Road Gear***...
Hlavně ta první varianta je levnější, jen nevím jestli to bude fungovat, jestli tam není potřeba ještě nějakej předzesilovač nebo tak něco...a bude to hrát dobře? nebo to bude hroznej zvuk...
Anebo jen mikrák, nějakej efektovej procesor a aktivní bednu, ale jak zapojím jeden mikrák do dvou beden, zpívat na jednu mi přijde divný, no nevím, představuju si, že budu mít na každý straně jednu
Jak ozvučit "písničkáře" ?
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Jak ozvučit "písničkáře" ?
žádnej box od Omnitronicu nefunguje - to v první řadě - to si radši pořiď nějakou aktivní bednu od Behringera...
jinak bude ti stačit jeden mikrofon na zpěv, další mikrofon, nebo linka z kytary a případně třetí na ty housle
Další věcí je, že DX1222 je pasivní box - potřebuješ k němu ještě zesilovač a nebo tzv. powermix (= mix + zesilovač v jedný krabici)
jinak bude ti stačit jeden mikrofon na zpěv, další mikrofon, nebo linka z kytary a případně třetí na ty housle
Další věcí je, že DX1222 je pasivní box - potřebuješ k němu ještě zesilovač a nebo tzv. powermix (= mix + zesilovač v jedný krabici)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
jayjay1987
Mohl bys mi ještě poradit konkrétně co by sis koupil ty, kdybys měl k dispozici 15 táců? Nejspíš ten power mix plus dvě bedny...a kdyby tam byl aspoň nějakej efekt na tom mixu...děkuju moc

2x EM151Kit, EMC121 ap. z druhé ruky
Zesilovač EAW CAZ 800, CAZ 1400, Behringer EP 1500/2500, QSC GX3GX5...
Mix: cokoliv z druhé ruky, co bude v pořádku a vyhovuje
Z levných powermixů můžu doporučit Soundking A101EE - používá to jedna kapelka ve zkušebně i na menší akce a ačkoliv je to china jak hrom, tak to má celkem použitelné korekce, výkon vyšší než udávaný a přijatelný efekt.
Třetí rok bez poruchy.
Jinak v inzercích bývá Soundcraft GIGRAC600 - toho bych se rozhodně nebál.
V aktívním řešení kvalitu zvuku např EM151 + CAZ 1400 ve stejných penězích nejspíš nenajdeš...
Zesilovač EAW CAZ 800, CAZ 1400, Behringer EP 1500/2500, QSC GX3GX5...
Mix: cokoliv z druhé ruky, co bude v pořádku a vyhovuje
Z levných powermixů můžu doporučit Soundking A101EE - používá to jedna kapelka ve zkušebně i na menší akce a ačkoliv je to china jak hrom, tak to má celkem použitelné korekce, výkon vyšší než udávaný a přijatelný efekt.
Třetí rok bez poruchy.
Jinak v inzercích bývá Soundcraft GIGRAC600 - toho bych se rozhodně nebál.
V aktívním řešení kvalitu zvuku např EM151 + CAZ 1400 ve stejných penězích nejspíš nenajdeš...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jinak v klubech, kde mají pódium na koncerty, v drtivé většině PA bývá, takže písničkáři stačí mikrák na zpěv a snímání nástroje, tj. další mikrofon(y) nebo snímač(e). A pár kablíků, ne vždy jsou v hospodách na půjčení kabely v dobrém stavu. JInak by teoreticky mohlo stačit řešení 2x kombo - jedno menší na kytaru (+housle), pokud máš snímač (pokud ne, můžeš namontovat magnetický, má to zajímavý a docela dobrý zvuk se slušnou úrovní signálu), a jedno zpěvové, případně prostě jednu velkou zpěvovou bednu se dvěma mixovatelnými vstupy. Londýnští pouliční muzikanti to tak praktikují běžně, prostě si na dvoukoláku přivezou komba, mikrofonní stojan, mikrák, kable a kytaru, a dohodnou se s majitelem nějaké restaurace, že si to k nim přes prodlužku zapojí. A když je to slyšet daleko i na rušné ulici, v hospodě by neměl být problém.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...