Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Jaké struny používáte???
Na spanele cistim tak kazde dva dny univerzalnim pripravkem na kytary a na elektrice mam elixiry 
Doporučuju po každém hraní přetřím hdaříkem stuny z vrchu i ze spod!Ale opravdu po každém!!!A hmatík jak by smet!Na něm je tofatální, náš pot je velice agresivní tím jak se bude do hmatníku usazovat vykrystalizuje z něj sůl a čpavek a to chemicky nelze odstranit!!!!...EDGE... píše:Na spanele cistim tak kazde dva dny univerzalnim pripravkem na kytary a na elektrice mam elixiry
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Já mám hmatník napuštěný, aby to do něj tolik nelezlo a skutečně, vlhkost nesaje skoro vůbec, vždycky na něm mám lesklé vlhké fleky, prostě louže, jako na lakovaném javorovém, místo toho, aby se to do něj vsáklo. Samozřejmě čas od času ho čistím a napouštím. Podle mě je lepší hmatník napustit než ho nechat suchý a pořád ho čistit. Tím mu chlupatí povrch a já třeba na drsný chlupatý hmatník nemůžu hrát.DirX píše:Doporučuju po každém hraní přetřím hdaříkem stuny z vrchu i ze spod!Ale opravdu po každém!!!A hmatík jak by smet!Na něm je tofatální, náš pot je velice agresivní tím jak se bude do hmatníku usazovat vykrystalizuje z něj sůl a čpavek a to chemicky nelze odstranit!!!!...EDGE... píše:Na spanele cistim tak kazde dva dny univerzalnim pripravkem na kytary a na elektrice mam elixiry
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- ...EDGE...
Ty jako ja doporucuju tu kytaru brat do postele a cist ji pred spanim pohadku, pofoukat ji bebi na laku na predni desce, pokud mozno ji ukladat do tepleho pelisku..
Nevíš jestli sou nějaké připravky, které to odstranily?woro90 píše:Já mám hmatník napuštěný, aby to do něj tolik nelezlo a skutečně, vlhkost nesaje skoro vůbec, vždycky na něm mám lesklé vlhké fleky, prostě louže, jako na lakovaném javorovém, místo toho, aby se to do něj vsáklo. Samozřejmě čas od času ho čistím a napouštím. Podle mě je lepší hmatník napustit než ho nechat suchý a pořád ho čistit. Tím mu chlupatí povrch a já třeba na drsný chlupatý hmatník nemůžu hrát.DirX píše:Doporučuju po každém hraní přetřím hdaříkem stuny z vrchu i ze spod!Ale opravdu po každém!!!A hmatík jak by smet!Na něm je tofatální, náš pot je velice agresivní tím jak se bude do hmatníku usazovat vykrystalizuje z něj sůl a čpavek a to chemicky nelze odstranit!!!!...EDGE... píše:Na spanele cistim tak kazde dva dny univerzalnim pripravkem na kytary a na elektrice mam elixiry
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Já hmatník napouštím tím samým, čím čistím a mažu struny, z řady Dunlop 65. Je v tom olej, takže se tím hmatník hezky naimpregnuje, stejně toho vždycky trochu natřu na hmatník když to nanáším na struny. Hmatník mám hezky tmavý, hladký, čistý, ale pořád je to na omak dřevo, takže 100% spokojenost. A chlupatý povrch se časem ošoupe a zůstanou jen přihlazená napuštěná vlákna dřeva, takže zůstane hladký. Pokud jsi nikdy nic takového nedělal, doporučuji při nejbližší výměně strun nezapomenout na údržbu hmatníku - sundáš struny, vezmeš kartáček a mýdlovou vodu a pořádně ho vydrhneš, aby byl čistý (i okolo pražců), načež ho dosucha utřeš. Pak počkáš až se z něj odpaří zbytek vlhkosti (žádný fén, ono to oschne rychle samo), pak ho napustíš, dáš tomu chvíli aby se to trochu vsáklo a to, co už se nevsakuje, otřeš hajzlpapírem. Pak mýdlovou vodou a papírovou utěrkou vyčistíš celou kytaru, hlavně krk zezadu, nezapomeneš na hlavu a tělo pod strunami, kde to s nataženými strunami nemáš jak vyčistit, a pak teprve natáhneš nové struny, namažeš nultý pražec a použiješ tu vodičku na struny k jejímu původnímu účelu - namažeš si s tím struny.
cim mazes nultak..?
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Grafitem, který spojím trochou oleje. Prostě nastrouhám měkkou tužku (studuju achitekturu, takže můj arzenál tužek sahá od 4H po 8B, tak používám trochu 3B a trochu 8B, mezi nimi žádnou nemám - 3B je nejměkčí použitelná a 8B už je extrém s dost specifickým využitím). Někdy do toho přidávám kosmetickou vazelínu nebo jelení hnůj, ale to většinou jenom do srážečů strun na elektrice, kde by to jinak nedrželo.Samozřejmě, po naladění nutlý pražec lehce otřu fujhadrem, aby to nešpinilo.Martin656 píše:cim mazes nultak..?
no ja to nikdy nemazal tak vlastne ani nechapu vyuziti.jestli struny lip sedej nebo tak..dzeni ladeni..?hmmm..?
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Líp prokluzujou a nezadrhávají se při hraní si s tremolem nebo silnějších bendech. Takže ti to líp ladí a struny se tolik netrhají.Martin656 píše:no ja to nikdy nemazal tak vlastne ani nechapu vyuziti.jestli struny lip sedej nebo tak..dzeni ladeni..?hmmm..?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dik no ja tremolo nemam ale bendy silny jak prase..to jo..tak to zkusim...Nero píše:Líp prokluzujou a nezadrhávají se při hraní si s tremolem nebo silnějších bendech. Takže ti to líp ladí a struny se tolik netrhají.Martin656 píše:no ja to nikdy nemazal tak vlastne ani nechapu vyuziti.jestli struny lip sedej nebo tak..dzeni ladeni..?hmmm..?
Cort VX-X4-explorer
Mě to ukazuje cenu za troje struny 30 dolarů a poštovné 26 doláčů, jak je možné, že tebe to vyšly jedny struny na 200Kč i s poštovným? Dělám něco špatně? Nikdy jsme přes eBay nic nekupoval, takže se rád nechám poučitTeorge píše:njn díky za radu, asi je vyzkouším a když mi budou sedět tak si vezmu z e-bay nějaký výhodný pack do zásobyWohma píše:Z eBaye je lze sehnat za cca 200 vc. posty
BTW nevíš kolik tak vychází to poštovné?
Tak jestli to dobře chápu, tyhle by měly být bez poštovného. Akorát nevím, které jsou lepší, zda ty první, nebo tyto. Poradíte prosím?
-
Teorge
poštovné teď nevím, ještě jsem si neobjednával, ale za těch 40USD tam jsou 3 sady strun
EDIT: teď jsem se díval a jsou tam za 30USD a postovne mi to vypocitalo necelych 13USD
EDIT: teď se dívám, že tam mají 10 balení DR extra life red devils za 83,5USD - u nás vychází jedno balení kolem 500Kč.
EDIT: teď jsem se díval a jsou tam za 30USD a postovne mi to vypocitalo necelych 13USD
EDIT: teď se dívám, že tam mají 10 balení DR extra life red devils za 83,5USD - u nás vychází jedno balení kolem 500Kč.
A jak je to teda s tím kurzem? Jak zjistím aktuální kurz PayPalu?Jimmy2 píše:na ebayi se nenakupuje podle kurzu CNB, ale podle kurzu Paypalu.
- Nero
- Rádce
Ten bohužel moc zjistit nejde, nikde ho nezveřejňují. Zkoušel jsem snad jen ten tool na stránkách PayPalu, kde je možné si nechat přepočítat sumu peněz z jakékoli do jakékoli měny, nicméně to není zcela aktuální a může se ti stát, že při koupi bude vypadat kurz o pár haléřů jinak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zdarec, jak to vypada s team rotosoundama? 75 korun za trinactky se mi libi, lepsi jak 170..
-
Teorge
Na jejich fóru někdo psal, že kurzovní lístek prý nemají, a že prý může být výhodnější si ty peníze tam převést už v dané měně. Jako že poplatek za platbu kartou v USD může být u určité částky výhodnější, než poslat paypalu Kč, který to pak převede svým kurzem. Ale je to jsem jen četl názory nějakých uživatelů.
Kámoš je dává na sedmu 0.60 a říká že je to mezischod mezi dadario a DR.....líbí se mu...pigdestroyer píše:zdarec, jak to vypada s team rotosoundama? 75 korun za trinactky se mi libi, lepsi jak 170..
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Nero
- Rádce
Osobně si myslím, že to výhodnější nebude. A kurzovní lístek samozřejmě mají, jen ho nezveřejňují. Někde jsem se dokonce dočetl, že ho aktualizují 2x denně.Teorge píše:Na jejich fóru někdo psal, že kurzovní lístek prý nemají, a že prý může být výhodnější si ty peníze tam převést už v dané měně. Jako že poplatek za platbu kartou v USD může být u určité částky výhodnější, než poslat paypalu Kč, který to pak převede svým kurzem. Ale je to jsem jen četl názory nějakých uživatelů.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Nedávno jsem platil jedne společnosti 12,99 EUr z účtu v Kč a banka si stáhla 337Kč, což odpovídalo kurzu. Otázka, jaké ma banka a jaké má paylpal kurzy.Nero píše:Osobně si myslím, že to výhodnější nebude. A kurzovní lístek samozřejmě mají, jen ho nezveřejňují. Někde jsem se dokonce dočetl, že ho aktualizují 2x denně.Teorge píše:Na jejich fóru někdo psal, že kurzovní lístek prý nemají, a že prý může být výhodnější si ty peníze tam převést už v dané měně. Jako že poplatek za platbu kartou v USD může být u určité částky výhodnější, než poslat paypalu Kč, který to pak převede svým kurzem. Ale je to jsem jen četl názory nějakých uživatelů.