Epiphone Les Paul 100
Pravidla fóra
Re: Epiphone Les Paul 100
Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nesmyslné kecy. Epiphone umí dělat i slušné nástroje (10k+). A pokud si myslíš, že cokoli pod 20 jsou vyhozený prachy, tak potěš pánbů. Za podobný peníze se dá sehnat velmi slušný nástroj (nižší střední třídy).NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Souhlasím s Nerem,největší kravina je někomu radit koupi kytary podle ceny.Já bych sice tu LP 100 taky nedoporučoval,právě pro ten šroubovanej krk,jsem třeba přesvědčen o tom že konstrukce LP by měla mít krk lepený,ale zas, vybereš sobě nástroj, který ti sedne se šroubovaným krkem,nechej kvalitu rezonančního přechodu posoudit kytaráři a popřípadě nechej upravit tolikrát diskutovaný spoj mezi krkem a tělem kytary,vyřešení takového problému je poloviční výhra i u výhodné koupě LP 100,no, abych nekecal dlouho tak jsem začínal na EPI Speciál /taky šrouby,vyřešil k momentální spokojenosti p.Papež/,něco jsem si s ní užil,přešel na EPI Studio taktéž jsem si si s ní užil své a zřejmě moje konečná a i dříve či později tvoje bude Gibson LP Standart,pokud si tě nezíská neco jiného.Takže radim radši počkej chvilku přihoď ty dva tácy rozdílu k EPI Studio a je reálná šance, že na delší dobu budeš mít nástroj,který budeš moci pak ze zkušenosti hájit, jako každý srdcař LP čkář.
No, třeba u stratů se dělá to, že se krk sundá (resp. odšroubuje) a vyčistí se lože pro krk. Možná, že kdyby se to udělalo u týhle epiny, plus později výměna snímačů, tak by z toho nemusel být špatný nástroj.
Nezkoušel jste někdo vyčistit bordel z lože krku u týhle epiny? (ptám se jen pro zajímavost... baví mě fyzika a v současný době si dělám homemade kytaru).
Nezkoušel jste někdo vyčistit bordel z lože krku u týhle epiny? (ptám se jen pro zajímavost... baví mě fyzika a v současný době si dělám homemade kytaru).
Chtěl jsem začišťovat lože u EPI Special 2 a lože bylo krásně rovný a hladký. Na krku bylo trochu sajrajtu ale za 5 minut hotovo. Snímače by to chtělo vyměnit určitě. Měl jsem tam RM Custom a dalo se s tím obstojně hrát.Pikus píše:No, třeba u stratů se dělá to, že se krk sundá (resp. odšroubuje) a vyčistí se lože pro krk. Možná, že kdyby se to udělalo u týhle epiny, plus později výměna snímačů, tak by z toho nemusel být špatný nástroj.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Pokud se bavíme o nástrojích nižší střední třídy, pak s tebou souhlasím tam Epiphone přesně patří a je to vynikající volba.Nero píše:Nesmyslné kecy. Epiphone umí dělat i slušné nástroje (10k+). A pokud si myslíš, že cokoli pod 20 jsou vyhozený prachy, tak potěš pánbů. Za podobný peníze se dá sehnat velmi slušný nástroj (nižší střední třídy).NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
NoxiCoe píše:Pokud se bavíme o nástrojích nižší střední třídy, pak s tebou souhlasím tam Epiphone přesně patří a je to vynikající volba.Nero píše:Nesmyslné kecy. Epiphone umí dělat i slušné nástroje (10k+). A pokud si myslíš, že cokoli pod 20 jsou vyhozený prachy, tak potěš pánbů. Za podobný peníze se dá sehnat velmi slušný nástroj (nižší střední třídy).NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Plácáš hovadiny. Odchod.NoxiCoe píše:Pokud se bavíme o nástrojích nižší střední třídy, pak s tebou souhlasím tam Epiphone přesně patří a je to vynikající volba.Nero píše:Nesmyslné kecy. Epiphone umí dělat i slušné nástroje (10k+). A pokud si myslíš, že cokoli pod 20 jsou vyhozený prachy, tak potěš pánbů. Za podobný peníze se dá sehnat velmi slušný nástroj (nižší střední třídy).NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mam pocit ze si koupil signature satrianiho za 100k a snazi se sam sebe presvedcit ze vse co enni v radu desetitisicu nestoji za nic
- Nero
- Rádce
A o čem tenhle thread asi je..? Nikdo tu neříkal, že si má koupil LP100 na místo Gibson LP Supreme...NoxiCoe píše:Pokud se bavíme o nástrojích nižší střední třídy, pak s tebou souhlasím tam Epiphone přesně patří a je to vynikající volba.Nero píše:Nesmyslné kecy. Epiphone umí dělat i slušné nástroje (10k+). A pokud si myslíš, že cokoli pod 20 jsou vyhozený prachy, tak potěš pánbů. Za podobný peníze se dá sehnat velmi slušný nástroj (nižší střední třídy).NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
Nicméně osobně bych nedoporučil ani to LP100, ale jen odmítám prohlášení typu "Epi je značka na nic a do 20 litrů nekoupíš kytaru".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
- Nero
- Rádce
Souhlas, to uděláš dobře.soldi3r píše:jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravim,
Jestli mužu poradit, tak do epi lp100 bych asi nešel, zpracování vypadá velmi slušně ale zvukově už to tak slušné není (olšové dřevo
), od epi mužu doporučit les paul custom (cca 15 000kč) popřípadě lesp paul black beauty (cca 18 000 kč) a ještě les paul ultra 2 což je docela bomba jelikož má akustický snímáč a zvuk je opravdu skvělý
ovšem cena je už "trochu" vyšší
:D (zhruba okolo 20 000kč
:( ). Osobně ti můžu doporučit kytary značky Vintage - sám vlastním les paul V100 BB ( černé provedení, cena 6200 kč) pro začátečníka bych řekl ideál, a já sám ji musím jen chválit. Zvukově je to ten typický "zakulacený, teplý" zvuk (tělo z mahagonu), navíc má značkové snímače a mechaniky wilkinson deluxe, takže nějaký čas vydrží, jinak nemám absolutně žádné problémy s "pískajícími snímači" a podobně, ladění drží super. Kdyby si se chtel na neco zeptat tak klidně napiš, mužu ti poslat nějake fotky atd..... Jo a ještě - snad jediná prodejna kde ji mají je hudební ráj, ja sem ji koupil na pobočce v brně. Přeju hodně štěstí s vybíráním 
http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... age-v100bb
Jestli mužu poradit, tak do epi lp100 bych asi nešel, zpracování vypadá velmi slušně ale zvukově už to tak slušné není (olšové dřevo
http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... age-v100bb
Sice jsem na tu V 100 nikdy nehrál a ani jsem ji neslyšel hrát,ale podle recenze a provedení bych řekl,že snese srovnání i s tou EPI Studio a je i za měnší peníz,a naopak bych řekl,že je lepší než ta EPI 100,takže za mě,bež do ní a pak se taky pochlub ať i mi ostatní z toho něco máme.
já jsem od Ostravy ale příští týden budu mít cestu do Prahy kde jsem našel tento shop: http://www.k-audio.eu/V100HB-n24607
ale dneska mi odepsali na mail že v obchodě nemaj ani jednu v100, jedině na objednávku....tak nevím jestli si to tam objednat nebo ne, jinak v tom hudebnímráji mají nějaký výběr těch v100? ja ještě nejsem rozhodnut pro barvu, nejspíš CHERRY S/BURST, videl sjem to jenom na obrázcích a v reálu to možna bude vypadat jinak tak nvím
každopádně si kytaru chci vyzkoušet, do nákupu přes eshop bych asi nešel
ale dneska mi odepsali na mail že v obchodě nemaj ani jednu v100, jedině na objednávku....tak nevím jestli si to tam objednat nebo ne, jinak v tom hudebnímráji mají nějaký výběr těch v100? ja ještě nejsem rozhodnut pro barvu, nejspíš CHERRY S/BURST, videl sjem to jenom na obrázcích a v reálu to možna bude vypadat jinak tak nvím
Sorry jestli jsem urazil Tvůj jemnocit. Btw BEHRINGER RULES!!!woro90 píše:Plácáš hovadiny. Odchod.NoxiCoe píše:Pokud se bavíme o nástrojích nižší střední třídy, pak s tebou souhlasím tam Epiphone přesně patří a je to vynikající volba.NoxiCoe píše:
Jen se mi směj. Já se směju tobě, tak si budeme kvit.NoxiCoe píše:Sorry jestli jsem urazil Tvůj jemnocit. Btw BEHRINGER RULES!!!
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Myslím, že nejsi jedinej, kdo se mu tu směje... ale myslím, že už je tu dost OT...woro90 píše:Jen se mi směj. Já se směju tobě, tak si budeme kvit.NoxiCoe píše:Sorry jestli jsem urazil Tvůj jemnocit. Btw BEHRINGER RULES!!!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Osobne si myslim ze Epiphone jsou dost slusne kytary, strasne se me libi Custom, takova fajn ziva kytarka... ale tady todle LP100 je fakt zabitej kus dreva... mam pocit ze kdyz sem to drzel v ruce tak to ani neslo naladit.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Výborně. Už jsem si myslel že tu nejsou žádní opravdoví ignoranti.NoxiCoe píše: Sorry jestli jsem urazil Tvůj jemnocit. Btw BEHRINGER RULES!!!
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.