Fender Super Champ XD
Pravidla fóra
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Fender Super Champ XD
Zdravim,
shánim si nějaký menší lampový kombo na doma a dneska jsem v obchodě narazil na Fender Super Champ XD, zkusil jsem si ho a znělo mi hodně hezky. Ale já zatím hrál na samý tranzistorový chrchlátka, tohle byla lampová premiéra, takže to nemam s ničim moc porovnat. Chtěl jsem se zeptat, jaký máte na něj názor, případně zkušenosti. Docela se bojím těch digitálních efektů, jestli z toho vlastně pak ve výsledku nebude nějakej hybrid, sice píšou, že to je celolampa, ale aby si tam ty lampy vubec škrtly, že jo...
EDIT: jo a odkaz: http://www.musiccenter.cz/Fender-Super- ... e/:3:28990
shánim si nějaký menší lampový kombo na doma a dneska jsem v obchodě narazil na Fender Super Champ XD, zkusil jsem si ho a znělo mi hodně hezky. Ale já zatím hrál na samý tranzistorový chrchlátka, tohle byla lampová premiéra, takže to nemam s ničim moc porovnat. Chtěl jsem se zeptat, jaký máte na něj názor, případně zkušenosti. Docela se bojím těch digitálních efektů, jestli z toho vlastně pak ve výsledku nebude nějakej hybrid, sice píšou, že to je celolampa, ale aby si tam ty lampy vubec škrtly, že jo...
EDIT: jo a odkaz: http://www.musiccenter.cz/Fender-Super- ... e/:3:28990
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Re: Fender Super Champ XD
No měl jsem ho rok doma.
Píšou že to je celolampa, ale zase někde jsem četl, že 12AX7 tam není přímo pro předzesílení, ale má nějakou jinou fci (zkušenější doplní).
Jinak základem je výměna repra, která zvuk komba zvedne o třídu výš - s repro z fabriky mi například přišly ty simulace všechny na jedno kopyto. Po výměně mezi nimi byl slyšitelný rozdíl. Kombo má docela slušný čistý zvuk, ale zkreslovací krabičky před čistým mi moc neseděly.
Co se týká efektů, tak slušný reverb a delay, ostatní jsem nepoužíval.
Kombo hraje velice slušně i relativně potichu.
JInak jako alternativu bych zkusil 4W Voxe.
Píšou že to je celolampa, ale zase někde jsem četl, že 12AX7 tam není přímo pro předzesílení, ale má nějakou jinou fci (zkušenější doplní).
Jinak základem je výměna repra, která zvuk komba zvedne o třídu výš - s repro z fabriky mi například přišly ty simulace všechny na jedno kopyto. Po výměně mezi nimi byl slyšitelný rozdíl. Kombo má docela slušný čistý zvuk, ale zkreslovací krabičky před čistým mi moc neseděly.
Co se týká efektů, tak slušný reverb a delay, ostatní jsem nepoužíval.
Kombo hraje velice slušně i relativně potichu.
JInak jako alternativu bych zkusil 4W Voxe.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No toho sem se bál, že to nebude čistokrevná celolampa, ale nějakej hybrid.
Jinak s tou výměnou repra víceméně počítám, co bys řek na tohle: http://kytary.cz/celestion-original-tube-10/HN082466/
Jo a bude těch 15W stačit do zkušebny? Já teda žádnou ještě nemam, hraju furt doma, ale časem jí mít budu, tak abych si nemusel kupovat zas nový. Já jsem teda ještě uvažoval o tom, že bych si koupil Peavey Valveking 112, přičemž doma bych hrál na stažený volume a pak s přehledem ve zkušebně nebo tohohle Fendra, doma tak nějak akorát a ve zkušebně pak vytavený, tak nevim...
Jinak s tou výměnou repra víceméně počítám, co bys řek na tohle: http://kytary.cz/celestion-original-tube-10/HN082466/
Jo a bude těch 15W stačit do zkušebny? Já teda žádnou ještě nemam, hraju furt doma, ale časem jí mít budu, tak abych si nemusel kupovat zas nový. Já jsem teda ještě uvažoval o tom, že bych si koupil Peavey Valveking 112, přičemž doma bych hrál na stažený volume a pak s přehledem ve zkušebně nebo tohohle Fendra, doma tak nějak akorát a ve zkušebně pak vytavený, tak nevim...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
No zkus si přečíst názor tady, jak je to s tou lampou. Ohledně výměny repra - já jsem použil osvědčený Eminence Ragin Cajun, více tady.
Co se týká zkušebny, nemůžu sloužit, anžto hraju pouze doma.
Co se týká zkušebny, nemůžu sloužit, anžto hraju pouze doma.
Ver mi ze bude a to s prehledemfundametalista píše: Jo a bude těch 15W stačit do zkušebny? Já teda žádnou ještě nemam, hraju furt doma, ale časem jí mít budu, tak abych si nemusel kupovat zas nový.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to je fajn, mě oba týpci v obchodě (guitarpark) tvrdili, že né, že to rozhodně stačit nebude, ať si rozhodně koupim Valvekinga padesátku. Asi proto, že je o 3k dražší, no...Farrell píše: Ver mi ze bude a to s prehledemSam obcas musim v nasi zkusebne hrat na 15W tranzistor, taky s ''10 repro (teda ona je to jakoby pololampa, ale konec lampovej proste neni) a staci to jeste s rezervou, zvuk v pohode
Pokud ovsem nebudes vedle sebe mit nejakyho kytaristu kterej tam bude tavit nejakou stowattovou lampovou hlavu
A nevíte teda náhodou někdo, co tam ta 12AX7 v předzesilovači vlastně dělá?
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Svítí, aby se plošňák nebálfundametalista píše: A nevíte teda náhodou někdo, co tam ta 12AX7 v předzesilovači vlastně dělá?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
To sou fóry tohlencto... Tak vážně, sice se tomu říká lampa, ale asi z jinýho důvodu, né?DL píše:Svítí, aby se plošňák nebálfundametalista píše: A nevíte teda náhodou někdo, co tam ta 12AX7 v předzesilovači vlastně dělá?
No ta 12AX7 je invertor, jako nedílná součást lampovýho koncáku - tj bohužel to není plnokrevná celolampa.)
ale ještě dodám s tou zkušebnou - tam vážně moc nejde o watty, ale do čeho se to ve výsledku pustí. S tím reprákem co tam je bych to vedle bicích ani nepostavil, natož na to hrál s kapelou. Měl jsem to na víkendu s kapelou i po výměně, s tím Raginem a i tak nic moc, čistý zvuk už hodně kreslil a já ho zrovna potřeboval.
ale ještě dodám s tou zkušebnou - tam vážně moc nejde o watty, ale do čeho se to ve výsledku pustí. S tím reprákem co tam je bych to vedle bicích ani nepostavil, natož na to hrál s kapelou. Měl jsem to na víkendu s kapelou i po výměně, s tím Raginem a i tak nic moc, čistý zvuk už hodně kreslil a já ho zrovna potřeboval.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No takže po dnešní důkladné zkoušce jsem se pro něj definitivně rozhod. Teď ještě zbývá vyřešit footswitch, myslíte, že by stačil tenhle? http://kytary.cz/randall-rf1-footswitch/HN102615/
Je tam jenom přepínání mezi 2 kanálama, žádný extra vymyšlenosti...
Je tam jenom přepínání mezi 2 kanálama, žádný extra vymyšlenosti...
stačit nebude, musíš koupit originál... a nebo si spájet doma něco podobného, jako je originál... FS má nějaké divné zapojení, prostě to není klasika jako jiné FS.
jinak nestačí koupit jakýkoli fs fender... musíš koupit FS přímo na tenhle typ. Myslím, že stojí kolem 1000 Kč... ?
jinak nestačí koupit jakýkoli fs fender... musíš koupit FS přímo na tenhle typ. Myslím, že stojí kolem 1000 Kč... ?
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No mě ten chlap v guitarparku říkal, že stačí koupit obyčejnej Maršlovskej footswitch, tak sem si myslel, že ten Randall bude něco podobnýho... No já tam ještě zajdu a pár jich vyzkoušim, tisícovku se mi za to fakt vyhazovat nechce.qwer píše:stačit nebude, musíš koupit originál... a nebo si spájet doma něco podobného, jako je originál... FS má nějaké divné zapojení, prostě to není klasika jako jiné FS.
ja si k tomuhle kompu koupil obyc. dvoutlacitkovy FS, ale bohuzel s nim sla prepínat jen jedna vec... bud kanaly a nebo efekty, uz si to presne nepamatuji. pamatuji se ale dobre, že jsem musel vysolit litr za originál, abych mohl prepinat obe veci, takze to radsi zkus. Treba tim jednotlacitkovym kanaly prepinat pujdou, pokud nepotrebujes zapinat a vypinat efekty, tak je to ok... ale radsi vyzkousej - at nedojdes domu s FS a nezjistis, ze neprepina treba jen efekty...
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Mě by stačilo jenom přepínání kanálů. Z efektů budu využívat jenom reverb a ty voicy taky nebudu asi přepínat v průběhu hry.
Já jsem koupil originál, stál mě 600Kč, co už není takový rozdíl oproti footswitchi, na který jsi dával odkaz.
Dokonce mi v Musiccentru dali nejdříve omylem footswitch tuším k Hot Rodu, který stál 1300Kč. Já bych si ho i nechal, ale bohužel s ním šly přepínat pouze kanály, což by pořád šlo, ale zároveň i vypnul efekty, což už mi teda vadilo, protože už nijak nešly zapnout. Takže já bych bral originál.
EDIT:
Tak jsem se díval do svých objednávek a stál mě 547Kč. Teď je o něco dražší.
Dokonce mi v Musiccentru dali nejdříve omylem footswitch tuším k Hot Rodu, který stál 1300Kč. Já bych si ho i nechal, ale bohužel s ním šly přepínat pouze kanály, což by pořád šlo, ale zároveň i vypnul efekty, což už mi teda vadilo, protože už nijak nešly zapnout. Takže já bych bral originál.
EDIT:
Tak jsem se díval do svých objednávek a stál mě 547Kč. Teď je o něco dražší.
tak to docela cumim, jak jej slevnili... ja za nej daval o hodne vic a to je tehda jeste ani nemeli skladem... na zacatku prodeje tohohle komba ty FS nebyly jaksi k mani 
za tuto cenu bych bral bez rozmyslu original
za tuto cenu bych bral bez rozmyslu original
Ano přesně tak, kupoval jsem ho až půl roku po kombu. Předtím byl akorát u Thomanna za tu plus mínus tisícovku.qwer píše:tak to docela cumim, jak jej slevnili... ja za nej daval o hodne vic a to je tehda jeste ani nemeli skladem... na zacatku prodeje tohohle komba ty FS nebyly jaksi k mani![]()
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No tak to ho určitě vezmu, když je takhle levnej. A to druhý tlačítko je na vypínání/zapínání efektů (reverbu a pod)?
Ano.fundametalista píše:No tak to ho určitě vezmu, když je takhle levnej. A to druhý tlačítko je na vypínání/zapínání efektů (reverbu a pod)?
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No tak kombo jsem si už objednal, na footswitch jsem se zeptal, tak uvidíme, jestli bude někdy k dostání. Tak vám děkuju za pomoc a rady, už aby byly ty Vánoce