Tlouštka strun a rychlost hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

k tématu....mám 11.tky na svým LP a hraje se mi fajne...teďka sem si nechal seřídit (snížit dohmat,zarovnat krk páč sem to těma 11.tkama dojebal páč tam prvně byli tak 9tky a já to nepoznal a ten týpek co mi ji prodával mi tvrdil zhe sou tam 11tky) a super

a k té hudbě....já vyrůstal na Queen, potom sem si poslechl od Black Sabbath album Bes Ballads a Paranoid, Judas Priest a už se to se mnou vezlo, potom Black Album od Metallici a zůstal sem u Metallici....do alba Load a Reload to byl fajne trash metal a teďka mno popravdě skladby sou některý zajímavý ale metallica zjevně zestárla a jak bych to řekl zklidnila....před rokem jsem objevil úžasnou kapelu Iron Maiden a taky sou božský,hlavně obdivuju jak se neskutečně skvěle sehrajou 3 kytaristi, pak je tu Dream Theater a to je trošku jinší soudek metalu poslechnu si je a technicky klobouk dolů...jinak co se týče pana Zakk fucking Wylda....je to hustej týpek ale byl sem na Ozzym v Praze a 10minutová onanie mě taky nebavila.....

punk zrovna nemusím...ale čert je vem je to jejich styl má to určitou energii ale co se týče textů....znám lepší....možná se do mě pustí rasta ale mě punk opravdu nic neříká :evil:

já si radši zahraju Master of Puppets od Metallici :twisted: a budu u toho mlátit svým vlasatým škopkem než pobíhat v pogu

tak a teď do mě
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

toodle se taky učim , ten začátek už tak nějak i zní :D
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Asi pred rokem jsem presel na 11ky a celkem jsem s nima byl spokojenej, hraju vetsinou na D nebo E ladeni, ale ted zacinam hrat i trochu vys na krku a premyslim o 10kach nebo 9kach... Takovej tapping na tech 11kach pri ladeni na E neni zadna p***l :? A vzhledem k tomu, ze moje kytara jeste kytarare nevidela, tak to necham asi rovnou u nakyho kytarare... nemate nahodou tip na nekoho dobryho a levnyho v Brne?
Diky :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Ahojte, nechci zakládat novej topic tak napíšu sem...Mam kytaru asi 3 měsíce, když mi přišla hrál sem na struny co tam byli(9ky) asi měsíc a cajk, pak sem vyměnil za dadarka 10ky a hralo to perfektne. Ted sem navlikl struny dean markley 9-46 a zaclo to strasne moc drncet(E,A), a jako tak ze neuveritelne i kdyz dost zvednu dohmat a behem pul hodiny kdy sem na kytaru nehral se rozladili. Je to proste tim ze struny sou mekkci nebo sem mohl neco podelat pri navijeni?
JohanHeggII.

Příspěvek od JohanHeggII. »

No takze ja pouzivam 10tky ale mozna prejdu na 10-11hybridy

Jo a !!!METAL!!! je nejlepsí no proste vládne svetem :D sou tam pravy mistři sveho umeni me se teda nejvic libi a nejlip technicky na tom jsou Children of Bodom a hlavne Alexi Laiho

P.S.: este ze tady nejsou zastupci HIP HOPu :lol:
jinak METAL vládne světem hip hop nechte detem :D
IF YOU WANT PEACE....PREPARE FOR WAR!!!!666
CHILDREN OF BODOM!!!!
AMON AMARTH!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Metalcore je bezva :)

tahle diskuze mi taky přišla dost o něčem, sice jsem nezůstal absolutně chladný, ale alespoň že jsme si vyřkli své názory, zbraně zůstaly v pochvách a všichni jsou spokojení :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
chandler

Příspěvek od chandler »

joooo, jinak k tématu..používám 10/12 (10-52) ernie ball...či jak se to píše....do vešjek je to v poho a neskutečně drží basy...nemám problém podladit, ty dvanáctky se prostě při uderu nerozladí. Ale stejně si myslím, že je to jedno, páč na struny si zvykneš za chvilku...jde o zvuk..spíš. Já jsem spokojen..každej podle svýho gusta.
Gurus

Příspěvek od Gurus »

myslite ze tyhle struny budou fpohode ?? jde mi o zvuk a vydrz o co jineho taky :D

http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... ory=100000
chandler

Příspěvek od chandler »

Gurus píše:myslite ze tyhle struny budou fpohode ?? jde mi o zvuk a vydrz o co jineho taky :D

http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... ory=100000

no, já mám ted ty GHS ale 10-52...neměli ty moje Ernie Bally a musel jsem tam něco natáhnout..poradila mi je jedna rockerka co hraje jako bejk....a musím říct, že jsou docela v poho...určitě je zkus...kdyžtak zkusíš ještě něco jinýho.
bob91

Příspěvek od bob91 »

Ze vas jeste bavi hadky typu punk vs. metal.Existuji snad jenom tyhle dva styly? Myslite, ze se svet deli na punkery a metalisty?Tak se hodne mylite.Proste mi prijdou tyhle hadky detinske.Nemuzete byt dobri muzikanti(a snad ani lide), kdyz nedokaze respektovat cizi nazor..Navic v kazde hudbe najdete neco zajimaveho a poucneho, proto neni dobre se zamerovat jenom na jeden hudbeni styl.Kazdy clovek je jiny.Nekomu se libi holky a nekomu zas vdolky.Prosim neodsuzujte nekoho jenom proto, ze posloucha jinou hudbu nez vy.Ma na to pravo a nemuzete nekomu porucit, aby napriklad poslouchal metal, protoze to je ten ,,spravny" hudebni styl.

to je vsechno, co chci rict :D

bob91
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bob91 píše:Nemuzete byt dobri muzikanti(a snad ani lide), kdyz nedokaze respektovat cizi nazor..
Kdyby ses podival mezi kytarovy celebrity, tak tam najdes plno egocentriku, kteri respektovat cizi nazor nedokazou ;) Ale souhlasim s dodatkem v zavorce, kdyz nekdo nedokaze respektovat cizi nazor, tak je to pablb.

No a zas trochu k tematu: Ernie Ball nebo GHSky? Lisi se hodne GHS ISL a ty normalni? (Boomer ci jak)
diky
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

bob91 píše:Ze vas jeste bavi hadky typu punk vs. metal.Existuji snad jenom tyhle dva styly? Myslite, ze se svet deli na punkery a metalisty?Tak se hodne mylite.Proste mi prijdou tyhle hadky detinske.Nemuzete byt dobri muzikanti(a snad ani lide), kdyz nedokaze respektovat cizi nazor..Navic v kazde hudbe najdete neco zajimaveho a poucneho, proto neni dobre se zamerovat jenom na jeden hudbeni styl.Kazdy clovek je jiny.Nekomu se libi holky a nekomu zas vdolky.Prosim neodsuzujte nekoho jenom proto, ze posloucha jinou hudbu nez vy.Ma na to pravo a nemuzete nekomu porucit, aby napriklad poslouchal metal, protoze to je ten ,,spravny" hudebni styl.

bob91
a četl sis tu diskuzi? já myslím že proběhla poměrně dobře - slušně, respektovali jsme se, každý jen projevoval svůj názor...

a DISKUZNÍ fórum to tady není jen tak z prdele, že?
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

bob91 píše:Ze vas jeste bavi hadky typu punk vs. metal.Existuji snad jenom tyhle dva styly? Myslite, ze se svet deli na punkery a metalisty?Tak se hodne mylite.Proste mi prijdou tyhle hadky detinske.Nemuzete byt dobri muzikanti(a snad ani lide), kdyz nedokaze respektovat cizi nazor..Navic v kazde hudbe najdete neco zajimaveho a poucneho, proto neni dobre se zamerovat jenom na jeden hudbeni styl.Kazdy clovek je jiny.Nekomu se libi holky a nekomu zas vdolky.Prosim neodsuzujte nekoho jenom proto, ze posloucha jinou hudbu nez vy.Ma na to pravo a nemuzete nekomu porucit, aby napriklad poslouchal metal, protoze to je ten ,,spravny" hudebni styl.

bob91
co seš za člověka ty že nás tu omezuješ.... nikdo nikoho nesoudil a nic mo nevnucoval... třeba axem je metloš a stejně si ho vážím kluka ušatýho a rád s ním pokecám tu na fóru i po ICQ. Tu nešlo o omezování a nadávky... tady šlo o to abych si já pustil ty metalisty a zjistio o čem to je. na všechno metal punk, rock a všechny odkazi co tu byli sem se podíval. poslechl sem. Pokud tu padla nějaká slova tak to byla nadsázka. Podle mě to byl normální rozhovor, aspoň sem se dozvěděl od čeho to má Axel placatý čelo (no jak furt mlátí hlavou o zem když sóluje to dá rozum....) :lol: :lol:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jo, přesně (skoro :lol: )

prostě diskuze, žádné vnucování ani vyhrožování...nadávky ani nic podobného. možná to jen vnímáš jinak než my, nevím
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

Dark Axel píše:Jo, přesně (skoro :lol: )

prostě diskuze, žádné vnucování ani vyhrožování...nadávky ani nic podobného. možná to jen vnímáš jinak než my, nevím
Sakra jsme lidi ne? :lol: :lol:
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já doufám že jo :lol:
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

:shock:
Já myslel že metalisti chou bej spíš creature.... :lol: :lol: dobře začínám být trapnej ale lepší reakce mě nenapadla :oops: :oops:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše::shock:
Já myslel že metalisti chou bej spíš creature.... :lol: :lol: dobře začínám být trapnej ale lepší reakce mě nenapadla :oops: :oops:
Tak hlavní když si to uvědomuješ sám :lol: néé sranda :D
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
Lase

Příspěvek od Lase »

Hele za mejch casu kdyz jsem byl mladej a hezkej se lidi dělili na metalisty a depešáky hehe. No jo pokrok. Ale takovejch keců jako je tady jsme okolo toho nenadělali.

Já myslím že ta debata o strunách byla zajímavější.

Abych teda taky něco přihodil: přecházim definitivně na 10tky. Dřív jsem používal nejčastějc 9ky, přijdou mi citlivější a podajnější. Nakonec u mě ovšem vítězí zohlednění jevu, kterej tu už někdo popisoval výše: jde o to že měkčí struna se snáz zmáčkne jinak než kolmo, čímž tón ztrácí na čistotě. Nejspíš bude něco i na tom, že tvrdší struna zní při zkreslení líp.
JohanHeggII.

Příspěvek od JohanHeggII. »

bob91
ty urcite věříš v boha :lol:
IF YOU WANT PEACE....PREPARE FOR WAR!!!!666
CHILDREN OF BODOM!!!!
AMON AMARTH!!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“