Ahojte. Mám problém. Dnes jsem vyměnil struny.... A vyndal jsem kobylku a očistil jí... Nandám zpátky,hraju,vše v pořádku ... ale pak jsem si všim tohodle : http://a33.idata.over-blog.com/0/16/12/ ... hville.jpg
struny se dotejkaj těla kobylky ... je to v pořádku nebo sem ji tam dal obráceně ?
Nejsem si vůbec jistej
to teda není ok... kobylka se dává šroubkama směrem ke snímači. takže je úplně naopak... což sice není problém (kameny se dají přenastavit tak aby byly správně), ale rozhodně je lepší ji otočit než přenastavovat všecky kameny
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
no ja si to myslel ..... na netu sem ale nasel i fotky kde je otocena tak jak ji mam ja ...... je ale zajimavy,ze oktavy ladej a ze i nastaveni kamenu je jako na ostatnich fotkach ... prostě první 3 jdou schodovite do pulky a pak druhy 3 jdou taky priblizne od ctvrtky do tri ctvrte nemate nekdo kx custom aby mi stopro nekdo rek kterym smerem maj bejt ladici srouby ?
Přesně takhle to má být,máš to dobře.Někdo ji může mít i obráceně,ale podle mne je tato poloha pro seřizování oktáv pohodlnější.V každém případě máš dobře polohu kamenů,mě se to na gibsonech dotýká také.Jinak mě napadlo,ty si nepamatuješ odkud jsi měl šroubovák při seřizování?Nebo jsi to ještě nedělal?V každém případě to neřeš,je to v poho.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
u kobylek typu ABR (to jsou právě ty na reissue LP a starých LP) se skoro nikdy nedotýkají struny šroubků ani když jsou ty šroubky "dozadu", tj od snímačů,
ale u modernější kobylky (typ Nashville) se to snadněji stane, protože má širší tělo. Záleží na poměru výšek struník-kobylka, a většinou je to jen tenký e (nebo i h) struny - protože jsou kameny nejvíc vysunutý dopředu ... na jednom LP to teď tak mám, a nemyslím, že by to kradlo sustain..
Moc všem děkuju za názory Abych se přiznal. Tu cortku jsem koupil včera Jsem z ní uplně nadšenej, a v zápalu nadšení jsem vyměnil struny za niklový daddaria .... No a jak už to bejvá, vůbec mě nenapadlo že bych tam kobylku moch dát obráceně ... Pokud bych jí otočil, struny by se nedotýkaly, ale oktávy by nejspíš neladily
No bacha aby ti kvuli tumu struny nepraskaly, nevím, jak velký pohyb nastává mezi kobylou a struníkem, ale mě když se struny trochu třely o hranu v tremolu tak dost často praskaly.
No na vsech kejtrach co sem hral a vsimal sem si takovejhle prkotin ty srouby byly ke struniku..ale ted koukam na fotky a sou i smerem ke snimaci takze je to asi jedno jak to tam kdo cpe:D:D..ale kazdopadne bych to neresil a hral.....
Cort VX-X4-explorer Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
a já myslím, že za kliku se bere levou rukou! kdo se de hádat? Božezas řešíte nesmysli.. je uplně jedno, ajk ej totočená. je naprosto symetrická až na ty šrouky. a pootočení kamenů má tak jak má být, tudíž to má dobře... to že se opíraj struny je tím, že ju má moc vysoko...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Hele záleží na tom, jak je řešená co se týče těch šroubů - pokud má na těch šroubech pružinky, hlavy šroubů musí být směrem ke struníku, s uchyceným koncem šroubu je to jedno. A co se týče dření strun o šrouby, to je blbost. To by se ty struny dávno urvaly o okraj kobylky. A pokud je problém, že jsou tam opřené, stačí dát výš struník. Od toho je nastavitelný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
přesně tak...je to jedno ničemu to nevadí...já to mam taky takhle, až na to že se mi to nedotýká těla kobylky a taky nemám LP...ale to je fuk! jen si dej bacha aby si tam tu kobylku jedou nedal třeba vzhůru nohama(resp. kamenama dolů) to už by asi trochu vadilo
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!