Praskající struna G
Pravidla fóra
Praskající struna G
Prosím vás potřeboval bych poradit.Když jsem začínal hrát na kytaru měl jsem na kytaře tvrdé struny z důvodu, že jsem je nemohl udržet koupil jsem si před dvěma měsici měkké struny značky SIRIUS Ultra light.Byl jsem spokojený až když před 14 dni mi prasklo G.Musel jsem si sadu koupit znova.Dal jsem si tam to G a před 2 dni mi prasklo znova.Přemýšlím si koupit (měkké) struny http://kytary.cz/daddario-great-america ... /HN004933/ a nebo mi poradte koupit nějaké jiné, ale co fakt vydrží .Přitom jak jsem četl jiná témata tak ostré pražce nemám.Hlavně bych chtěl zjistit čím to je děkuji.
Re: Praskající struna G
a kde ta struna praskne? U kobylky?
Ne u 2.pražce, prostě tam kde se nejvíc hraje
Jo a když jenom jednou v týdnu jdu na kytaru a jinak doma hraju furt je zbytečné dávat kytaru do futrálu?
- ...EDGE...
Doma do futralu nemusis, muzes, podle libosti. Kdyz jdes ven, urcite ano. Mimochodem mrkni se jestli nemas neco s tim druhym prazcem, treba spatne zabrouseny, pripadne odnes kytarari.ata píše:Jo a když jenom jednou v týdnu jdu na kytaru a jinak doma hraju furt je zbytečné dávat kytaru do futrálu?
Hádal bych že problém je spíš mezi strunou a zemí, a to konkrétně příliš silný stisk. Dej si pozor na techniku levačky a mačkej to jen tak silně, aby z toho lezl čistý tón, ne víc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...