Epiphone Les Paul 100

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone Les Paul 100

Příspěvek od NoxiCoe »

Já se všem veřejně omlouvám, myslel jsem že tohle je fórum o hudebních nástrojích a tady zatím vévodí značky jako Behringer, Cort a podobný hrací přístroje. Klucka neberte ty svý napínače strun tak vážně, to si opravdu nezaslouží. Chyba je na mojí straně, tohle téma opravdu neumím zvládat, v tom se opravdu nevyznám. Už mlčím :oops:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

NoxiCoe, může se jen zeptat, na co ty vlastně hraješ?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nero píše:NoxiCoe, může se jen zeptat, na co ty vlastně hraješ?
Kdyz soudim podle toho povysovani, tak bych to odhadoval na sklep plny mesin, marshalu, esp a gibsonu a fendru.
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Disasterpiece píše:
Kdyz soudim podle toho povysovani, tak bych to odhadoval na sklep plny mesin, marshalu, esp a gibsonu a fendru.
Co sklep - velkosklad :!:
fekál.
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Není to jedno? To že si někdo může dovolit kytaru za 100 kolíků ještě vůbec neznamená, že tomu musí bůhvíjak rozumět, stejně jako znalec může hrát na nástroj za desítku, protože si prostě dokáže vybrat kvalitní kousek a nemusí to dohánět balíkem škváry, aby byl za machra...

Taky bych si mohl dovolit kytaru v ceně ojetého auta, ale vůbec netuším, proč bych to dělal, když na to neumím vyloudit nic, co by stálo mému okolí za poslech. A obecně platí, že opravdu chytří lidé se poznají podle toho, jakým způsobem poskytují své informace těm méně vzdělaným - pitomci akorát dělají ramena... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
panedge

Příspěvek od panedge »

NoxiCoe píše:Epiphone mě nikdy o ničem nepřesvědčil, je to béčková značka co dělá prachy na tom že kopíruje. Pokud chceš dát za kytaru míň než 20tis je úplně jedno co vybereš, všechno je to umělá hmota. Pokud ale začínáš, bude to asi nejlepší volba.
Myslíš,že tady ty kluci -většinou studenti maj 20 litrů a vejš na kytaru,kde by to jako vzali?A když sme u těch umělejch hmot ,jak ty říkáš,chceš mi tvrdit,že Gibson Les Paul Studio,Fender Stratocaster USA Standard(dnes běžně na bazaru za 17-19 litrů) sou umělý hmoty?Dovol abych se zasmál a možná se budeš divit ,ale i v cenový relaci 5-10 tisíc korun se dá najít dobrej nástroj k účelu jakýmu je stavěnej-to jest,aby se někdo naučil hrát na kytaru,popř. vyzkoušel co mu vyhovuje a poté přešel na vyšší level,je to taky dobrý když sem začátečník a nejsem mistr světa amoleta(což seš samozřejmě ty) tak přece si hned nekoupím Gibson za 100 litrů ,už jen z toho pocitu,že nic neumím a takovej nástroj mi do ruky nepatří.Vysmát se umí každej trouba,ale poradit už málokdo.Vůbec se divím,že mám náladu se tebou zabejvat a psát takovouhle story,ale říkám si ,že snad stojí za to,když to pomůže jednomu troubovi ,aby se příště zamyslel ,než začne psát :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
omega

Příspěvek od omega »

Mam dojem ,že původní téma bylo zadiskutovat a popřípadě poradit Soldi3r co jiného než tu Epi LP 100,to je samo osobně zajímavé téma a mě samotného také zajímají byť drobnosti ,odlišnosti a technické postřehy u všech značek kytar bez rozdílu finančních vah . Jde tu přece o to aby jsme si vzájemně předávali zkušenosti a poznatky z oboru a myslím, že je uplně jedno jestli se jedná o Dimavery nebo PRS.Ten dotyčný človíček neměl pro toto forum doposud žádný pozitivní přínos a asi nějakého není ani schopen/krom presentace vlastního velikášství/ tak jej nechme bez odezvi ať si plká co chce a mi se věnujme tomu co nás sem přivádí. Mimochodem DART MAUL ,jak jsi to vyřešil nakonec s tou nálepkou na tu hlavu toho famozního SAXONA,skoro bych se přikláněl k tomu aby jsi si tam dal své jméno nebo aspoň na zvoneček určitě by jsi si to zasloužil ,za nápad a za odvahu se do toho pustit a i za ochotu se podělit .Myslím, že ten finál se ti maximálně povedl. :D
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

omega píše:... Mimochodem DART MAUL ,jak jsi to vyřešil nakonec s tou nálepkou na tu hlavu toho famozního SAXONA,skoro bych se přikláněl k tomu aby jsi si tam dal své jméno nebo aspoň na zvoneček určitě by jsi si to zasloužil ,za nápad a za odvahu se do toho pustit a i za ochotu se podělit .Myslím, že ten finál se ti maximálně povedl. :D
Nechal jsem nakonec hlavu původní... Protože jsem ale neměl žádné srovnání s jiným LP, koupil jsem z bazaru (v souladu s tématem tohoto threadu) BaCH LesPaul a zkoušel prohodit snímače, abych poznal rozdíl ve zvuku, daný stařím a odlišným uchycením krku...

Pokud jde o toho BaCHa, určitě bych ho jako alternativu k Epině doporučil - je to celkem precizní česká práce, dřevo zní docela dobře a s originál snímači Gibson se ta kytara určitě dá poslouchat...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
soldi3r

Příspěvek od soldi3r »

Ja jsem rozhodnut pro Vintage v100

tady je pekne video s touto kytarou http://www.youtube.com/watch?v=_i2lJSQg ... re=related
woro90

Příspěvek od woro90 »

Darth Maul píše:Pokud jde o toho BaCHa, určitě bych ho jako alternativu k Epině doporučil - je to celkem precizní česká práce, dřevo zní docela dobře a s originál snímači Gibson se ta kytara určitě dá poslouchat...
BaCH s gibsonovskými snímači je za ty peníze úžasná kytara, hrál jsem na to, slyšel jsem na to hrát jiné, a měl jsem chuť se dopustit krádeže :lol: Přijde mi lepší než epina. Zkusím probudit Humuse, ten hrál na obojí, má epinu s gibsony a toho bacha má bývalý kytarista z Vyschlé Pípy, oba jsme mu ji trápili.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

Disasterpiece píše:
Je to nedorozumění, někdo mi tu tvrdil něco ve smyslu že LTD = ESP a že se na to ve světě hraje, tak píšu že LTD je v tomhle smyslu sh*t. Jinak se mi LTD taky líbí, ale je to nižší střední třída. Potom mi nějakej Mr. Behringer napsal ODCHOD že tomu nerozumim.
Omlouvám se hlavně sobě že jsem ze sebe udělal blbce, protože to tak opravdu vypadá :oops:

BTW Messa duálek moc pěkný, ale Diezel VH4, to je myslim maximum a nádhera. Marshall nebrat, umí to jenom středy. ESP moc dobrý, ovšem Caparison to je ta správná meta. Gibson a Fender nebrat, leda že by někdo chtěl znít jako většina ostatních, myslim že mají svoje roky za sebou, zní na tom jenom blues nebo nějakej ten beat z šedesátých let. Chce to trochu svěžího vzduchu, trochu chemie.

Chovám se jak idiot, dík že mi to někdo řek.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

NoxiCoe ??? wtf ???

:roll:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

noxi:vis o co jde?ano, esp je lepsi nez ltd, ale za jakou cenu?chapes?vyplati se priraz tech x desitek tisic jenom za nejakou dobrnost ktera se dost mozna i ztrati?mluvim treba o sign modelech ktere jsou stejne a maji stejne vybaveni jak u esp tak u ltd, jenom cenou s elisi
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

NoxiCoe píše:...
Ty se neztratíš :wink: :D
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
woro90

Příspěvek od woro90 »

DL píše:
To ne, všude chtějí lidi, co píšou nesrozumitelné bláboly a pak se přede všemi omlouvají sami sobě...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

tak to je síla...urážet epi...koukni na jejich lubové kytary...skvost sám

O gibsonu a fendru říct, že má svá léta za sebou je neuvěřitelné

a do třetice, že na Fendru zní jen blues je idiotské...

Ale musíme chápat i metalové hlavy...neřekl tu už někdo hloupé?? :lol:
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

60'Rock_N'_Roll píše:tak to je síla...urážet epi...koukni na jejich lubové kytary...skvost sám

O gibsonu a fendru říct, že má svá léta za sebou je neuvěřitelné

a do třetice, že na Fendru zní jen blues je idiotské...

Ale musíme chápat i metalové hlavy...neřekl tu už někdo hloupé?? :lol:
Počkej, já neřek že mam rád metal. Mě metal nezajímá.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

NoxiCoe píše:
Disasterpiece píše:
Je to nedorozumění, někdo mi tu tvrdil něco ve smyslu že LTD = ESP a že se na to ve světě hraje, tak píšu že LTD je v tomhle smyslu sh*t. Jinak se mi LTD taky líbí, ale je to nižší střední třída. Potom mi nějakej Mr. Behringer napsal ODCHOD že tomu nerozumim.
Omlouvám se hlavně sobě že jsem ze sebe udělal blbce, protože to tak opravdu vypadá :oops:

BTW Messa duálek moc pěkný, ale Diezel VH4, to je myslim maximum a nádhera. Marshall nebrat, umí to jenom středy. ESP moc dobrý, ovšem Caparison to je ta správná meta. Gibson a Fender nebrat, leda že by někdo chtěl znít jako většina ostatních, myslim že mají svoje roky za sebou, zní na tom jenom blues nebo nějakej ten beat z šedesátých let. Chce to trochu svěžího vzduchu, trochu chemie.

Chovám se jak idiot, dík že mi to někdo řek.
Ale proc by Gibson/Fender ci Marshall meli mit neco za sebou? Me osobne se mnohem vic lidi napriklad britsky overdrive sedesatych a sedmdesatych let nez dnesni "chemie", a urcite nejsem zdaleky jediny, kazdou kravu vzdycky nekdo podoji aneb vsechny styly si najdou sve posluchace.
NoxiCoe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoxiCoe »

DL píše:
Já už jsem se neztratil, co Ty? :wink:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Pán se dle druhého odstavce toho, co napsal patrně velmi vyzná...

Edit: Gibson i Fender se fakt dají použít i jinde, než jen v bluesu...
Marshall je nastředovanej, tak co? Lidi si lampové Marshally kupují kvůli tomu, že se jim líbí ten charakter zvuku...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“