bicí mapex
Pravidla fóra
-
romanmetal
- Kontaktovat uživatele:
bicí mapex
Zdravím všechny. co říkáte na tyto bicí http://www.musiccenter.cz/Mapex-Q-5255A ... 5/:3:29728 Jsem začátečník a tohle mi bohatě stačí. Táta od kamaráda vlastní celé nahrávací studio a tam jsou supr bicí Pearl (bohužel nevim co to je za typ). Na trénování mi Mapexky do garáže úplně stačí. Co si myslíte vy? Oplatí se to? jěště bych k tomu chtěl 2 činely hi-hat a nevim crash nebo ride víc mi finanční krize ani táta nedovolí
. Díky za každou odpověd.
Re: bicí mapex
začátečníci zpravidla neví co jim stačí....Jsem začátečník a tohle mi bohatě stačí.....
muj názor je tuhle kategorii nebrat, jsou to nekvalitní krámy z mizernýho materiálu. Nástroj ti nic nevydrží, o zvuku to taky nebude a navíc už od začátku to bude neprodejný.
Koukni po bazarech po vyšších řadách a nevybírej podle výrobce ale podle kvality materialu, HW a zpracování - např. kopak s 8 šrouby je hruza a svědčí o přístupu výrobce a "kvalitě" celýho nástroje.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Připojuju svůj podpis pod PEHVEho názor!!
Jeden byznysmen kdysi řekl: "nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat laciné věci!!" .. a to je velká pravda.
Jeden byznysmen kdysi řekl: "nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat laciné věci!!" .. a to je velká pravda.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
mapexdrummer
Kopák s 8mi šrouby je hrůza? Se asi moc nevyznáš... Ale i u vyšších řad renomovyných výrobců se dává jen 8 šroubů a buben s tím v pohodě naladíš...
Mapex Q jsou kvalitní bubny, po obuti do Pinstripe Clear hrajou v pohodě... Je tam vyšší kvalita zpracování jako u Basix...
Mapex Q jsou kvalitní bubny, po obuti do Pinstripe Clear hrajou v pohodě... Je tam vyšší kvalita zpracování jako u Basix...
-
romanmetal
- Kontaktovat uživatele:
Já vím že je to šrot. Ale jak říkám, do garáže mi to stačí a ve skušebně (studiu) jsou o hodně lepší.
-
mapexdrummer
Mapex Q rozhodně šrot není... Tady se neptej a zavítej na sféru bubeníku, tam ti poradí o dost líp.. (www.sferabubeniku.info)
-
romanmetal
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Jo a tady na kytary.cz jsou taky mapex q a jsou tam blány REMO. Myslíte že to bude lepší?
mapexdrummer:
koukni se ty jeden samozvanej marketinkovej řediteli vod mapexů
na sfeře ryješ mapexbrázdu ale tohle nám tady nezaváděj. Pokud nevíš že mapex je značka i pro lowend tak než si prostuduješ jejich katalogy aspon se snaž nebýt za vola
Co se týká těch osmišroubových kopáků tak to sis se svojí pravdou fakt naběhl protože zrovna u mapexů je vidět tenhle "styl uspory" i u 30k setů
za tím co jsem napsal si stojím a jsem rád že i Monika to potvrdila.
koukni se ty jeden samozvanej marketinkovej řediteli vod mapexů
Co se týká těch osmišroubových kopáků tak to sis se svojí pravdou fakt naběhl protože zrovna u mapexů je vidět tenhle "styl uspory" i u 30k setů
Tohle je sakra nefer chování tady na foru a kopanec do zadku všem co se tady poradit snaží, nemyslíš? Jestli chceš zastupovat značku a prodávat tak by jsi měl umět svoje zboží obhájit slušně a názory uživatelů komentovat ne jak debil....Tady se neptej a zavítej na sféru bubeníku, tam ti poradí o dost líp..
za tím co jsem napsal si stojím a jsem rád že i Monika to potvrdila.
-
mapexdrummer
Na všech bubnech Mapex Q jsou blány Remo, ale jsou to pouze Remo UT (nebo UX, ted nevím) jsou to jen převozky... Určitě časem ivestuj do Remo Pinstripe na tomy a na kopák Evans EMAD...
to pehve: počkej, já jsem s tebou souhlasil, jen říkám, že prostě Mapex má i v lowend sadách (tedy Q, QR, stejně jako Sonor u 507ček) stejně kvalitní zpracování jak u vyšších řad... A osmišrobový kopáky najdeš i u SONOR 3007, PDPčka ve středních seriích, to se prostě dává a buben je stejně laditelnej jako s deseti šrouby (někdy dokonce i líp). Tady ted třeba Basix Custom, březová sada, která dobře hraje i vypadá, ale zpracování hardware je o dost horší jak u těch 507ček nebo Qček,...
to pehve: počkej, já jsem s tebou souhlasil, jen říkám, že prostě Mapex má i v lowend sadách (tedy Q, QR, stejně jako Sonor u 507ček) stejně kvalitní zpracování jak u vyšších řad... A osmišrobový kopáky najdeš i u SONOR 3007, PDPčka ve středních seriích, to se prostě dává a buben je stejně laditelnej jako s deseti šrouby (někdy dokonce i líp). Tady ted třeba Basix Custom, březová sada, která dobře hraje i vypadá, ale zpracování hardware je o dost horší jak u těch 507ček nebo Qček,...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No to teda potěš pánbů... Sice jsem v oblasti bicích téměř absolutní neznalec, ale pokud high-end mapexy mají stejné zpracování jako ty low-endy, tak bych se jim vyhnul opravdu velkým obloukem, pár setkání s Qéčkama mi docela stačilo.mapexdrummer píše:Na všech bubnech Mapex Q jsou blány Remo, ale jsou to pouze Remo UT (nebo UX, ted nevím) jsou to jen převozky... Určitě časem ivestuj do Remo Pinstripe na tomy a na kopák Evans EMAD...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Monikad
- Rádce
MAPEX jako nakonec každá jiná značka, dělá celou škálu bubnů od špičkových až po nízké "ekonomické" modely. Kvalita zpracování jistě nepostrádá ve všech cenových kategoriích určitý standarrd zavedené značky. To je obvyklé!!! na něčem se však ušetřit musí, a to je právě to "méně ušlechtilé" dřevo, méně ladících šroubů, případně méně vrstev dřeva v lubech bubnů.......
samozřejmě kždá sada má svoji cílovou skupinu... a opačně, každý adept bubnování s může vybrat, kolik do toho chce investovat, respektve co s těma bubnama vlastně vše bude dělat. Osobně jsem vyléčená z laciných sad, neboť to nejen nehraje, ale ani to moc nevydrží.
To co kolega Mapexdrummer píše o těch blánách svěčí o tom, že až tak moc zkušeností ještě asi nemá (nic ve zlým), protože takřka každá souprava bubnů se prodává s převozníma blánama, které mají charaktr spíše "tvrdšího dekorativního igelitu" a na hraní to opravdu není. ještě tak to použít coby rezonanty, ale na hrací stranu bunů.... no jedinou funkci kterou ty blány mají a vyhovují, je že s tím buben na podiu drží pohromadě ráfek a šrouy
Kvalitní obutí a oblanění je samozřejmou věcí. MimochodemREMO Pin Stripe clear jeopravdu dobrá volba pro hutný a dunivější zvuk, a to dokonce i pro méně kvalitní bubny.
Zmínka o tom že ty bubny Mapex Q jsou takové amakové... ale že jejich HW je takový..... no příteli, slušná sada se obvykle prodává jako "shel set", tedy bez železa. Tam, kde vidím nabídku soupravy i s železem mi to dává jasné info o tom, že se jedná o soupravu z nejnižší kategorie.
Mybubeníci jsme totiž dost fajnovky a tak si každý ke svému bubnu vybere svoji blánu, své stojany a holdery..... a rozhodně nerespektujeme předpřipravené "akční" sety výrobců!!
takže suma sumárum, čest značce MAPEX, čest jejich stojanům, to vše v pohodě ale ta sada o které tu je tahle diskuze, tak tu sadu za nějaké terno považovat nelze. Do zkušebny, nebo na nějaké to "domácí výkání" či občasný vystupování pro pár přátel... to snad vyhoví, ale má-li někdo vyšší cíle, je to škoda peněz.
A ta reklama na SFÉRU BUBENÍKU??? S tím vážně jdi do háje....to snad ani nejde komentovat slušným slovem......
samozřejmě kždá sada má svoji cílovou skupinu... a opačně, každý adept bubnování s může vybrat, kolik do toho chce investovat, respektve co s těma bubnama vlastně vše bude dělat. Osobně jsem vyléčená z laciných sad, neboť to nejen nehraje, ale ani to moc nevydrží.
To co kolega Mapexdrummer píše o těch blánách svěčí o tom, že až tak moc zkušeností ještě asi nemá (nic ve zlým), protože takřka každá souprava bubnů se prodává s převozníma blánama, které mají charaktr spíše "tvrdšího dekorativního igelitu" a na hraní to opravdu není. ještě tak to použít coby rezonanty, ale na hrací stranu bunů.... no jedinou funkci kterou ty blány mají a vyhovují, je že s tím buben na podiu drží pohromadě ráfek a šrouy
Zmínka o tom že ty bubny Mapex Q jsou takové amakové... ale že jejich HW je takový..... no příteli, slušná sada se obvykle prodává jako "shel set", tedy bez železa. Tam, kde vidím nabídku soupravy i s železem mi to dává jasné info o tom, že se jedná o soupravu z nejnižší kategorie.
Mybubeníci jsme totiž dost fajnovky a tak si každý ke svému bubnu vybere svoji blánu, své stojany a holdery..... a rozhodně nerespektujeme předpřipravené "akční" sety výrobců!!
takže suma sumárum, čest značce MAPEX, čest jejich stojanům, to vše v pohodě ale ta sada o které tu je tahle diskuze, tak tu sadu za nějaké terno považovat nelze. Do zkušebny, nebo na nějaké to "domácí výkání" či občasný vystupování pro pár přátel... to snad vyhoví, ale má-li někdo vyšší cíle, je to škoda peněz.
A ta reklama na SFÉRU BUBENÍKU??? S tím vážně jdi do háje....to snad ani nejde komentovat slušným slovem......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
mapexdrummer
to Monikad: Nevím co s blánama myslíš, ale to je jedno.. Nevím, kde jsi byla na tom, že se nejlepší soupravy prodávají jako shell set? Většinou to výrobci (i Mapex) nabízí dvojím způsobem. 1. S HW 2. Jako Shell Set. Tedy každý si vybere. Takže ty když uvidíš v obchodě Mapex Orion (nebo cokoliv jiného, z vyšších řad) a k tomu bude železo, tak si řekneš to si nekoupím, protože je to s HW... To mě teda po***. Pak tedy i Mapex Meridian Maple či SONOR 3007, které se prodávají s HW jsou pro tebe nejnižší kategorie?
Ted k Mapex Q/QR. Sám Martin Vajgl je používá a nebojí se s nimi vystupovat, jsou to bubny, které se hodí na určitý typ muziky. Pak taky né každé bubny se prodávají s "převozkama" ale třeba Mapex Saturn, Orion, Sonor Delite, SQ2, DW sew prodávají s kvalitnímí REMO USA blánami. Mají pouze logo výrobce. (např. na Mapex Saturn jsou Ambassador Coated na snare, PWS3 Clear na BD a Emperor Clear na tomech)
Ted k Mapex Q/QR. Sám Martin Vajgl je používá a nebojí se s nimi vystupovat, jsou to bubny, které se hodí na určitý typ muziky. Pak taky né každé bubny se prodávají s "převozkama" ale třeba Mapex Saturn, Orion, Sonor Delite, SQ2, DW sew prodávají s kvalitnímí REMO USA blánami. Mají pouze logo výrobce. (např. na Mapex Saturn jsou Ambassador Coated na snare, PWS3 Clear na BD a Emperor Clear na tomech)
- Monikad
- Rádce
To mapexdrummer:
Človíčku zlatej, ty fakt mluvíš v některých bodech "z cesty"
))
Tvé: "... sew prodávají s kvalitnímí REMO USA blánami. Mají pouze logo výrobce..." popsalo přesně to, jak vypadá taková převozní blána!!
Za svoji čtvrtstoletí dlouhou bubenickou kariéru si dovoím o REMO něco vědět, tím spíš, že někdy od 90ého roku používám pouze a výhradně blány REMO.
Další tvá citace: "....Takže ty když uvidíš v obchodě Mapex Orion (nebo cokoliv jiného, z vyšších řad) a k tomu bude železo, tak si řekneš to si nekoupím, protože je to s HW... To mě teda po***...... " Moje odpově´d na to bude ANO! takže tě teda si po...
nesouvisí to nijak s nějakou kritikou mapexího železa, ale prostě opět ze zkušeností: nejlépe mě vyhovuje špičkové železo firmy Gibraltar a navíc jsem už před lety opustila z mnoha důvodů stavění bubny na stojany, ale používám drum rack. takže uznej sám, proč bych měla kupovat bubny s železem.... proč bch měla platit víc a ještě si přidělávat starosti s tím, jak to někde nabízet a zase někomu ty pro mě nepotřebné stojany prodat?!
Ale i bez toho, takřka každý bubeník, když mění soupravu za jinou, tak si obvykle ponechá své železo!! Málokdo, vyjma snad úplnýcm laiků, prodá všchno sakumpráska koupí úplně vše nové!! Trofnu si říct, že 99% bubenictva prostě upgraduje na vyšší level tak, že koupí bubny, pak nějaký lepší činel, lepší blánu pak třeba nějaký to želzo (kus po kuse).. pak prodá třeba bubny a koupí k tomu železu a plechům nové bubny, pak zase třeba prodá plech a koupí lepší.......
kamaráde, opravdu si myslím, že by si byl hloupý, to ne... jen je mi víc a víc jasné, že to pramení z nedostatečné zkušenosti. A to neber nijak zle.... za pár let budeš zase dál a každý do tajů bubnování někdy začínal pronikat a byl v očích jiných tak trochu k úsměvu
Jak dlouho vlastně hraješ??
Človíčku zlatej, ty fakt mluvíš v některých bodech "z cesty"
Tvé: "... sew prodávají s kvalitnímí REMO USA blánami. Mají pouze logo výrobce..." popsalo přesně to, jak vypadá taková převozní blána!!
Další tvá citace: "....Takže ty když uvidíš v obchodě Mapex Orion (nebo cokoliv jiného, z vyšších řad) a k tomu bude železo, tak si řekneš to si nekoupím, protože je to s HW... To mě teda po***...... " Moje odpově´d na to bude ANO! takže tě teda si po...
kamaráde, opravdu si myslím, že by si byl hloupý, to ne... jen je mi víc a víc jasné, že to pramení z nedostatečné zkušenosti. A to neber nijak zle.... za pár let budeš zase dál a každý do tajů bubnování někdy začínal pronikat a byl v očích jiných tak trochu k úsměvu
Jak dlouho vlastně hraješ??
-
mapexdrummer
No hraju rok a půl...
Ale teď k věci. Napiš třeba do Mapexu nebo kam chceš, ale potvrdí ti, že řady Saturn a Orion jsou opravdu s oriogo REMO USA!!!
S tím, železem to dělám stejně, v době, kdy jsem měl Amátky, jsem HW vyměnil za Mapex (JANUS + 9xx řada) a teď při výměně jsem kupoval jen bubny (tomy + kopák - ani virbl jsem neměnil).. S rampou se mi nechce tahat, proto ji asi nemám
Jinak Mapex Orion i Saturn se prodává i jako shell set...
Vraťme se k Mapex Q:
Jsou to kvalitní bubny (kvalitou železa na bubnech dál jako Basix Custom - tam zase vede lak + březové korpusy)
Vhodné do zkušebny i na podia ( po přezutí)
Virbl téměř nepoužitelný
Kopák s PWS3 fakt pěkný
Každopádně:
Mrkni na aukro - Jsou tam Mapex Mars - javorové korpusy (22,10,12,14) za 7000k - což je super cena, za kterou takový škopky neseženeš. Je to v podstatě řada jako Pro M, 3005 akorát starší...
Ale teď k věci. Napiš třeba do Mapexu nebo kam chceš, ale potvrdí ti, že řady Saturn a Orion jsou opravdu s oriogo REMO USA!!!
S tím, železem to dělám stejně, v době, kdy jsem měl Amátky, jsem HW vyměnil za Mapex (JANUS + 9xx řada) a teď při výměně jsem kupoval jen bubny (tomy + kopák - ani virbl jsem neměnil).. S rampou se mi nechce tahat, proto ji asi nemám
Jinak Mapex Orion i Saturn se prodává i jako shell set...
Vraťme se k Mapex Q:
Jsou to kvalitní bubny (kvalitou železa na bubnech dál jako Basix Custom - tam zase vede lak + březové korpusy)
Vhodné do zkušebny i na podia ( po přezutí)
Virbl téměř nepoužitelný
Kopák s PWS3 fakt pěkný
Každopádně:
Mrkni na aukro - Jsou tam Mapex Mars - javorové korpusy (22,10,12,14) za 7000k - což je super cena, za kterou takový škopky neseženeš. Je to v podstatě řada jako Pro M, 3005 akorát starší...
- Monikad
- Rádce
Ale já nechci žádné MAPEX kupovat!! proč mě je pořád nabízíš?? Se svoji současnou výbavou jsem nadmíru spokojená, nehledě k tomu, že mám jisté reklamní závazky k distributoru GRETSCH.
takže si fakt ušetři prosím jakékoliv nabízení MAPEXů, u mě to prostě na úrodnou půdu nepadne
P.S. rampa je hodně výhodná věc, opět si myslím že nemáš pravdu v tom co píšeš.. ale po tak krátké době u bubnů to opět chápu. mě výhody rampy také doklaply až někdy po nějakých 15-20ti letech ježdění po kšeftech

takže si fakt ušetři prosím jakékoliv nabízení MAPEXů, u mě to prostě na úrodnou půdu nepadne
P.S. rampa je hodně výhodná věc, opět si myslím že nemáš pravdu v tom co píšeš.. ale po tak krátké době u bubnů to opět chápu. mě výhody rampy také doklaply až někdy po nějakých 15-20ti letech ježdění po kšeftech
- Monikad
- Rádce
mapexdrummer píše:...........
...... Jsou tam Mapex Mars - javorové korpusy (22,10,12,14) za 7000k - což je super cena, za kterou takový škopky neseženeš. Je to v podstatě řada jako Pro M, 3005 akorát starší...
O tom, že i transportní blány jsou, nebo nejsou originál REMO se stebou přece nepřu.
Naopak REMO, coby hlavně blánařská firma, tohle dělá nejčastěji, no ani ostaní firmy přez blány se tomu nevyhýbají...
ty MAPEX MARS... asi dobré, no postrádají soudobou délku kopáku alespon 18", postrádám tam nějaké hlubší a větší kotle (14" je fakt málo) a hlavně nemají nejspíš letmé chycení.. a mít vrtané bubny držené skrz korpus - to už je dnes dost OUT!! proto ta cena "za hubičku"...
-
mapexdrummer
Rampu v životě nechci... Mám dva crashe a ride, kotel na nožkách tak co bych na ni dával?
-
romanmetal
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhé době jsem se dostal k té kraxně
. Mám ještě jedu otázku. Tama imperialstar IS52H4 nebo Pearl TGB Jet black nebo Sonor FORCE 507 Stage 1 Black. Nemá někdo z vás nějaké skšenosti s těmi to bubny? Já mám akorát skušenost s Pearl ale je to jiná řada (Masters custom). PS vše najdete na www.musiccenter.cz
-
mapexdrummer
Sonory jsou naprosto to samo jako Mapex Q. Tady bych se rozhodoval podle ceny.
Pearl Target a Tama Iperialstar je podle mě ještě pod těmi dvěmi předchozími soupravami.
Pearl Target a Tama Iperialstar je podle mě ještě pod těmi dvěmi předchozími soupravami.
- Monikad
- Rádce
mapexdrummer píše:Sonory jsou naprosto to samo jako Mapex Q. Tady bych se rozhodoval podle ceny.
SONOR Force 5O7 je to samé co MAPX Q a TAMA Imperialstar že je ještě horší???????